Kommentit (3)

deezee
Seuraa 
Viestejä1643

Havainnosta ei millään ilveellä seuraa automaattisesti sellaista, että eliitti pelaisi kaikkia hyödyttävää peliä. Sellainen olisi kuitenkin reiluuden edellytys.

Eliitti voi luottaa siihen, että kun vastapuolella on eliittikaveri, silloin suurempi tarjous palkitaan myöhemmin vastapalveluksella. Näin ihmiset myös toimivat, ja Suomessa tämä "eliitin reiluus" on synnyttänyt mm. hyväveliverkoston. Siinä ei ole oikeasti mitään reilua, vaan tämäkin toiminta on edelleen omien etujen ajamista niiden kustannuksella, jotka eivät kuulu tähän eliittiin.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64666
Haaskaamme elämää keskellä satumaista rikkautta

Essee: Poliittinen retoriikka niukkuuden jakamisesta peittää alleen tosiseikat tuloerojen kasvusta, kirjoittaa Jani Kaaro

......Voisimme myös miettiä, onko keskustelu niukkuudesta vain savuverho jollekin paljon häijymmälle tavoitteelle. Tarkoitan sitä, minkä monimiljonääri ja sijoittajaWarren Buffett niin rehellisesti ilmaisi: "Tämä on luokkasotaa, totta vie, mutta se on minun luokkani, joka julisti sodan, ja me olemme voitolla."

http://www.hs.fi/tiede/a1418734778400?ref=tf_iHSisboksi300-artikkeli&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_content=articlepage&jako=c3623d0a6ee53e9944e169b831790387

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SamBody
Seuraa 
Viestejä8364

"Tämän hahmottaminen voi heidän mukaansa auttaa ymmärtämään esimerkiksi kansainvälisten ilmastoneuvottelujen takkuisuutta."

 

Tämän hahmottaminen on paljon tuossa tapauksessa paljon olennaisempaa: EU on sitonut oman olemassaolon oikeutuksensa "ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun". Se tahtoisi saada kehitysmaat mukaansa edes nimellisesti tähän hihhuliprojektiinsa, näin se keräisi lisää legitimiteettiä. Kehitysmaat voisivat lähteä mukaan, edellyttäen että se on niille tuottoisaa - eli että ne saavat vastineeksi rahaa. Lopputuloksena on siis kaupankäynti ja tinkimisprosessi jossa kehitysmaat voivat saada paljon "sopeutumiskorvausta" vastineeksi ei-mistään (muistuttaa siis blogissa mainittua "tarjouspeliä").

Luulen etevien neuvottelijoiden pystyvän päätymään molempia osapuolia tyydyttävään kauppahintaan. Vaikeimman väännön ennustan tulevan tyhjää myyneiden keskeisestä saaliinjaosta.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat