Seuraa 
Viestejä391

Ivan Naumov ja Russell Hemley Carnegien tutkimuslaitoksesta ovat paljastaneet vedystä hämmästyttävän ominaisuuden Accounts of Chemical Research -lehdessä. Löytö parantaa ymmärrystä siitä, mitä tapahtuu eri puolilla maailmankaikkeutta.

Kemistit tutkivat maailman yleisintä alkuainetta altistamalla sen 2–3,5 miljoonaa kertaa ilmakehää tiheämmälle paineelle. Olosuhde muutti vedyn yllättäen liuskamaiseksi ja tummaksi materiaaliksi, vaikka tutkijat olettivat vedyn puristuvan metallin kaltaiseksi.

Vetymateriaali muistuttaa huomattavasti hiilipohjaista grafeenia vahvoine hunajakennorakenteineen. Vetygrafeeni muodostuu vastaavista vakaista ja vahvoista atomisidoksista. Kuusikulmaiset sidokset ovat samalla tavalla aromaattisia kuin esimerkiksi grafeenissa tai bentseenissä. Vetyatomien elektronit alkavat sidoksessa kiertää yhteistä kehää, mikä tekee sidoksesta lujan.

Vety muuttuu grafeenina sähköä huonosti johtavaksi materiaaliksi, toisin kuin ennustettiin 1930-luvulla. Toisaalta 30 vuotta sitten kemistit osasivat ennustaa grafeenimaisen vedyn, vaikka hiilestä muodostuvaa grafeenia ei ollut vielä keksittykään.

http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/mullistava+loyto+vedysta+syntyy+grafeenia++joka+eristaa+sahkoa/a1037401

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

lenr
Seuraa 
Viestejä710

Ja/tai hydrinoille. Mitenkäs se nyt olikaan, vetyatomi on perinpohjin tutkittu, siitä ei löydy mitään uutta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä36918

Ilmankos sillä makaroonilla on hieman vaikeuksia ikiliikkujansa kanssa. Uskon kyllä, että siinä saa hitsata painesäiliöön jäykisteen jos toisenkin, ja silti se tahtoo sanoa poks, kun tuuppaa kolme miljoonaa baaria sisään. Bilteman kompuratkin ovat noissa hommissa ikävän kertakäyttöisiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat