Seuraa 
Viestejä1197

Onkohan se niin että ihmiset elää hyvyyden nimessä, eli suurin osa ihmisistä haluaa muillekin hyvää? Nykyisin ei siltä aina tunnu, kun seuraa maailman tapahtumia.

Mutta jos kerran nykymaailmassa tapahtuu enemmän pahaa kuin ennen, niin herää kysymys että "WTF is everybodies problem these days" ? En itse ole huomannut mitään syytä, miksi pitäisi nykyisin olla susi toista ihmistä kohtaan, sen enempää kuin aikaisemminkaan.

Enivei, älkää unohtako, että nyt on Joulukuu, joka on muistuttamassa meitä rauhasta ja hyvyyden nimeen elämisestä. Kunnioittakaa elämää ja muistakaa olla kunnollisia muita kohtaan. ;-)

 

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

Kommentit (3)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ei nykyään tapahdu pahaa enemmän kuin ennen, meille vain toitotetaan se kaikki paha hyvin sukkelaan. Eihän vuosisatoja sitten tiedetty mitä pahaa tapahtuu toisella puolella planeettaan, nykyään ei voi olla tuntiakaan tietämättä mitä on tapahtunut ja missä.

Sitten taas toisaalta siinä mielessä pahuus on "lisääntynyt" että meitä ihmisiä on nykyään enemmän kuin ennen, ja joukkoon määrällisesti voi mahtua enemmän pahoja ihmisiä kuin on koskaan ollut. Muuta laadullisesti pahuus ei ole pahentunut. On tainnut loppua jo mielikuvituskin kesken että millä kaikilla tavoilla ihmistä voi rääkätä.

Itse en varmaankaan osaisi keksiä lainkaan niin montaa kidutustapaa kuin jonkun inkvisition plakkarista on löytynyt. Tokikaan heillä ei ollut esim. sähköä käytössään, mutta lieneekö ollut suurikin puute.

Jou jou joulua vaan...

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Rousseaun tekstiin pahanteosta ei ole lisättävää. Huonot uutiset myyvät paremmin ja aiheita ympäri maailman löytyy. Hyviä asioita tehdään myös, mutta ne eivät ylitä uutiskynnystä yhtä helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7563
deep purpose

Onkohan se niin että ihmiset elää hyvyyden nimessä, eli suurin osa ihmisistä haluaa muillekin hyvää?

Ei ole. Tuntemattomiin ihmisiin suhtaudutaan neutraalisti. Jotkut äärimmäisen harvat lähinnä uskonnolliset ihmiset voivat toivoa vilpittömästi kaikille hyvää. Enemmistö ihmisistä toki esittää muille ihmisille tuollaista, koska se kuuluu nykyiseen sosiaaliseen normistoon.

Toisia ihmisiä ollaan myös valmiita käyttämään vaikka miten pahasti hyväksi. Tälläisen vähäinen määrä nykyään juontaa juurensa vain siitä, että tietotyöntekijällä asia on niin, että jos ei ole motivaatiota niin työn tuottavuus romahtaa.

Perusihmisten ikäviä puolia on lakaistu maton alle sosiaaliturvalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat