Seuraa 
Viestejä29370

Otsikossapa tuo kysymys jo on.

Siispä yritin googlata tuota, mutta huonolla menestyksellä. Onko kellään tietoa tai oppineita arvauksia siitä, mitä esim. tiiliskivessä atomien ytimien  tai elektronikuorten spineihin vaikuttaa sen tiilen pyöräyttäminen, kaipa se nyt jotain vaikuttaa?

3³+4³+5³=6³

Kommentit (9)

JPI
Seuraa 
Viestejä29370
Veli H.

Eikös spin ole kvanttimaailman ihmeitä, jolla ei ole mitään tekemistä makroskooppisessa todellisuudessa?

Eikös esim. varauskin ole kvanttimaailman ihmeitä, jolla on paljon tekemistä makroskooppisessa todellisuudessa? Ei ole kahta todellisuutta, kaikki alemman (kvantti-) tason ilmiöt ovat niitä perimmäisiä, joista kotiavaruutemme makroskooppinen rakenne lopulta seuraa. Spin on vaikuttamassa helvetin moneen makroskooppisen maailman ilmiöön.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NotYet
Seuraa 
Viestejä4120

Vaihdetaa "ei mitään"->"paljon"

wikisee

However, for statistically large collections of particles that have been placed in the same pure quantum state, such as through the use of a Stern–Gerlach apparatus, the spin vector does have a well-defined experimental meaning: It specifies the direction in ordinary space in which a subsequent detector must be oriented in order to achieve the maximum possible probability (100%) of detecting every particle in the collection

JPI
Seuraa 
Viestejä29370
Veli H.

Yksi tulkintahan voisi olla ettei spinille tapahdu yhtään mitään, koska sitä ei ole olemassa ennekuin se havaitaan

No joo tai siis: Havaitaan spinejä ennen makroskooppisen kappaleen kiertoa ja sen jälkeen, tuo onkin jo ihan eri tilanne. Kysymykseni oli ihan vakava, eikös se nyt ole aika luonnollinen kysymys: Mitä hitujen spineille tapahtuu kun niistä koostuvaa makroskoopppista kappaletta kierretään/pyöräytetään?

3³+4³+5³=6³

JPI
Seuraa 
Viestejä29370
illuusio

Kyllä niille jotain tapahtuu

http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein%E2%80%93de_Haas_effect

Voisin spekuloida joskus aiheesta vaikka omassa blogissani. 

Teeppäse!

Kiitti linkistä, vähän karsittu se on sisällöltään tosin. Mielenkiintoinen on myös See also: Barnett Effect: http://en.wikipedia.org/wiki/Barnett_effect   never heard about that before.

3³+4³+5³=6³

Eusa
Seuraa 
Viestejä18178

JPI:n ihmetyksen aihe on oleellinen huomataksemme kuinka inertia, dualiteetti ja alkeishiukkasen muodostava magneettinen monopoli yhtenaisrakenteena aiheuttavat mitattavia ilmioita.

Tuostakin paastaan siihen johtopaatokseen, ettei ole muita liikkeisiin vaikuttavia vuorovaikutuksia kuin dualiteettivuorovaikutuksia eli vahva-, heikko- ja sm-voima on yhdistettavissa. Gravitaatio on ei-duaalinen dualismista potentiaalisesti jannittyva tilaviritys, jossa em. voimat toteuttavat muutoksia. Tilaa ei voi olla ilman sita virittavaa ja dynamisoivaa aineksien massaa, massakentat ja tila ovat siten yksi ja sama ilmio. Vuorovaikutukset eli dualismi spin-vaikutuksineen maaraa sidokset ja aineen mittakaavallisuuden, tiheyden, energian paketoitumisen massakentissa.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat