Seuraa 
Viestejä148

Mikä helvetin ideaali, mikä jippo tässä piilee.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Tiskijukka

...lääkärin pätevyyden vaatii tämän asettaminen.

Tuntuu vaativan joo. Nuorna parikymppisenä niukautin nilkkani jossain kivikossa sunnuntaina, ja kun se koipi oli kipeä, olin maanantaina menossa sen kanssa työterveyteen. (Kirveelläkään en nyt muista ehdinkö nilkuttamaan perille asti, vai soitinko sinne vain.) Jokatapauksessa ilmoittivat että koska kyseessä on vapaa-ajan vamma, en saa heille tulla, vaan minun tulee mennä kaupungin terveyskeskukseen. Nilkutin sitten sinne ja joku sen siteen siellä laittoi, kai se sitten oli lääkäri.

Tai oli mikä oli, niin ihan itsekin olisin sen hemmetin rätin voinut vaikka kietoa jos joku olisi heti sanonut miten jalkaa hoidetaan ja työpaikaltakin ensiaputarvikkeet varmasti löytyi. En tosiaankaan tiedä oliko siitä käärinliinasta joku hyöty. Enemmän oli kai jäävedessä liottamisesta, jota en sitäkään konstia tiennyt ennen kuin joku neuvoi. Ei kai sitä kaikkea voi aina hokkuspokkus tietääkään, jos ei kukaan kerro.

homer
Seuraa 
Viestejä391

Jäätä tai jäävettä ei kannata laittaa suoraan iholle, voi tulla paleltumia.

Sukka ja muovipussi jalkaan tai mielummin koiven kohotus, vähän painetta siteellä/sukalla ja kylmää, mitkä vähentää turvotusta ja kipua.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Niukahtaneess nilkassa pitää muistaa kolme koota. (Joskus neljä.)

Eli

Kylmä
Koho
Kompressio
(Kepit)

 

Tiskijukka

Siteen asettaminen on kaukana ideaalista yleensä raajasta herkeää veren kierto, tai sitten siteestä ei ole vastaavaa hyötyä, lääkärin pätevyyden vaatii tämän asettaminen.

Kyllä ei vaadi lääkärin pätevyyttä ideaalisiteen laitto. Meille se opetettiin lääkintämieskurssilla ja olettaisin, että koska sisältö vastaa aika hyvin Punasen Ristin EA I, II & III niin se viimestään EA II tulee opeteltua oikein. Paitsi että nykyäänhän ne käärimisohjeet löytynee netistä niinku kaikki.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat