Seuraa 
Viestejä19

Yleinen Suhteellisuusteoria perustuu geometriaan. Kvanttimekaniikan Standardimalli perustuu abstraktiin algebraan. Fysiikan kahta suurta teoriaa ei kyetä yhdistämään yhteisen matemaattisen kielen puuttuessa.

Kirjoittamalla kvanttimekaniikka geometrian avulla avautuu kokonaan toinen näkymä. Kvanttimekaniikan tulkintaongelmat ratkeavat ja gravitaatio on mahdollista yhdistää kvanttimekaniikkaan geometrian alla. Geometria on paremmin visualisoitavissa ja siitä seuraa parempi ymmärrys. (Platon: Jumala on geometrikko)

Lisää aiheesta:

https://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/dteoria.htm

 

Päättelyketju kvanttimekaniikan ymmärtämiseksi

 

Hiukkasen esiintymistodennäköisys  ->  Hiukkasen sijainti samanaikaisesti siellä ja täällä  ->  Hiukkasen todellisen sijaintipaikan leviäminen tasaiseen havaintoavaruuteen  ->  On olemassa tasainen euklidinen avaruus ja sen suhteen epälineaarinen ja muuttuva absoluuttinen avaruus  ->Jäkimmäinen avaruuksista on todellinen ja ensimmäinen on vain havainnoista syntyvä kuva  ->  Havaintoavaruuden (kuvan) syntymiseen tarvitaan makroskooppinen havaitsija  ->  Tietoisuus näyttää vaikuttavan mittaukseen ja jakavan maailman mikroskooppiseksi/makroskooppiseksi maailmaksi.

 

Pekka Virtanen

 

Kommentit (9)

P Virtanen
Seuraa 
Viestejä19

Ehkä yhdistää, ehkä ei. Mutta ei ratkaise kvanttimekaniikan tulkintaongelmia, eikä perustu geometriaan. D-teoria on myös kvantitatiivinen ja sen avulla voidaan johtaa esim. vetyatomin koot eri energioilla, kaikki kvanttiluvut sekä tarkka arvo Rydbergin vakiolle jne.

 

Pekka Virtanen

Päättelyketju kvanttimekaniikan ymmärtämiseksi

Hiukkasen esiintymistodennäköisys  ->  Havaitsemattoman hiukkasen sijainti samanaikaisesti siellä ja täällä  ->Hiukkasen todellisen sijaintipaikan leviäminen tasaiseen havaintoavaruuteen  ->On olemassa tasainen euklidinen havaintoavaruus ja sen suhteen epälineaarinen ja muuttuva absoluuttinen avaruus  -> Ensimmäinen avaruuksista on vain havainnoista syntyvä kuva ja jäkimmäinen on todellinen avaruus ->Mittauksessa todellisen avaruuden hiukkanen saa paikan havaintoavaruudessa ->Havaintoavaruuden (kuvan) syntymiseen tarvitaan makroskooppinen havaitsija  ->Havaitsijan tietoisuus näyttää vaikuttavan mittaukseen ja jakavan maailman mikroskooppiseksi/makroskooppiseksi maailmaksi

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NotYet
Seuraa 
Viestejä4138

Windspeed kirjoitti:
40 minuutin kohdalla käsitellää teleportaatiota, joka on jo onnistunut !!! ???

Tätä sanoisin harmittavaksi taka-iskuksi. Käykö tässä niin, että ennenkuin saat sen Mars-matkaajan valmiiksi, avaruusturistit teleporttailee exoplaneetalta toiselle etsiessään paikkaa mitä turismi ei ole vielä pilannut?

Höpselsson
Seuraa 
Viestejä81

WSolsticeHOu kirjoitti:
"Yleinen Suhteellisuusteoria perustuu geometriaan. "

Millä tavalla geometria liittyy kaareutuvaan avaruuteen?

Avaruus ei säteile infoa, joten väite että avaruus itse olisi dynaaminen ja että sillä olisi ominaisuuksia joita voisi tutkia tieteellisesti, on typerää.

Ja eihän kukaan edes osaa kuvailla mihin sen avaruuden dynaamisuus perustuisi.

Miten avaruus, jossa dynaaminen aine voi muuttua, voi muuttua?

1. Aine voi muuttua koska aineen erillisten rakenteiden liike avaruudessa suhteessa toisiinsa.

2. Avaruus voi muuttua koska ???

Niin, siis mikä mahdollistaa avaruuden muutoksen.

Ei pellet osaa vastata.

Heh, on se helppo sanoa että avaruus sitä ja avaruus tätä, mutta kun pitäisi kertoa mihin avaruuden muutos perustuu, ei vastausta työnny.

Jumala sitä ja jumala tätä.

Just just.

Rakkautta
1039

Minustakin fysiikka on ihan typerää koska trollit ei ymmärrä höpötystä.

Höpötystä
123
😁

Nonsenso eterno

OJP.
Seuraa 
Viestejä997

 - Niin, ehkä tässä  on mielenkiintoista tietää, mikä käsitys suhtihsen + knanttielektrodynamiikan perusteiden kehittän käsitys    matemattikan aksioomista ,  geometrian käsitteiden soveltuvuudesta  todellisuuteen, todellisiin....reality .

Geometria ei  aksioomista lähtevillä käsitteillään,  kuten  piste, suora, taso ,  suorakulmainen  kolmio,  kolmion kulmien summa  180¤   ,geometria  aksiomiin perustuvilla logisilla käsitteillä kuvataan ainoastaan  po. geometrian käsitteiden suhteita, ei .... realisia fysikaalisia tapahtumia ja partikkeleita c ;n vakio nopeus universumissa.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

OJP.
Seuraa 
Viestejä997

 -  Esiimerkki.... valaissee em kysymystä.. Klassisen fysiikan mukaa ....olivat tila ja aika  toisistaam riippumattomia fysiikan käsitteitä.

Erityinen suhtis...sulatti  ajan ja tilan  ....neliuloitteisen  ....jatkumon käsiteeteeseen.

- Newtonin  lähtökohtana oli siis ..korostaa  fysiikan yksiselitteisiä matemaattisia  käsitteitä.... tempus absoluutum...spatium absolutum.  

-   Erityisen suhtiksen   näkökulmasta on  puhuttava käsitteestä ....continum absolutum spatii et tempus est.

Absolutum tarkoittaa absoluuttista,  reaalista, todellista ja itsenäistä fysikaalisissa ominaisuuksisaan. -

- Spatium tarkoittaa  tilaa ja tempus aikaa. Erityisen suhtiksen ....neliulotteinen jatkumo  on siis klassisen fysiikan tila mutta , mutta euklidisessa geometrin aksiomiin ,  logikkaan  perustuen.

-Euklidisen geomerrian mukaan  suorakulmaisen kolmion summa on tunnetusti  aina 180 astetta ja  piin aevo 3.14 ..... Mutta pallon, maapallon pinalla  mitä pienemmät ympyrän kehät sitä , esim 20 tai 30 leveyspiirillä, sitä lähemmksi  ympyrän kehä lähestyy halkaisijaa, piin arvoa.

-Näin oleen maapallon pinnalla elävä asukkaat eivät voi käyttää mittauksissaan  euklidista  geometriaa  pienillä hyvin rajoitetuilla alueilla.

-  Kolmio  A B C pallon pinnalla muodostavat  ....ympyrän kaaria, siis  osia  påivåntasaajan ja  pituuspiirien kesken. em. kolmion kulmat A ja B` osittavat 90 astetta ja C kulma n. 30 astetta. Yhteensä 210  astetta.

Tämä tarkoittaa   eri   tulosta kuin  euklidisen geometrian lauseke  sanoo kolmion kulmien summasta.

- Maapallon asukkaat, jotka suorittavat mittauksia pienillä alueilla   havaitsevat, ettå ei ole kyseessä ns. oikea geometria  kaksi ulotteisessa tilassa.

Kysymys on siis siitä ovatko euklidisen geometrian aksiomat  ja lauseet ns, oikeita , reaalisessa mittaustilanteessa. 

....Suhtiksessa , kvanttielektrodynamiikassa, c vakio nopeus .... universumissa   Einnstein kolleegoineen   ratkaisivat   ongelmat soveltaen  Mawwellin  sähkömagnetismia kuvaavilla  yhtälöitä  sekä Lorenzin transformaatiota.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

OJP.
Seuraa 
Viestejä997

    - Mielenkiintoinen linkki kvanttimekaniikasta  sekä  Eisnsteiin ja Bohrin näkemys eroista koskien   elektronin     todemmäköisintä sijaintia, valon nopeuden ylittävää vuorovaikutusta .

Olen ymmärtänyt, että Bohrin käsitys siitä, että elektroni , oikea ....vasen spin, punainen ....sininen  menettää   vuorovaikutuksessa kvannti -  energiaa,  kiertää  alemmalle  energia tasolla   vuorovaikutuksessaa  atomin. 

....  Sähkömagneettinen  säteily,  on   sähkömagneettisten kenttien   poikittaista aaltoliikettä,  jossa + ja - kentät vuorottelevat  c- nopeus   mittaustulosten mukaan. 

 -Paul Dieac  yhtälöt kuvavat    elktronin liikkeen reaalisesti oikein, myös C2  universumissa.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat