Seuraa 
Viestejä1698

Kuuntelin taas uutiset joissa lähinnä kerrottiin monenlaisista epätietoisuuksista. Lentokoneen alasampujia ei tiedetä jne. Mutta kuitenkaan asioiden selviäminen ei vaikuta ylittävän uutiskynnystä ja jos nämä epätietoisuudet joskus selviävät niistä ei saa tietää ainakaan uutisten kautta. Joten onko vaarana, että tällainen uutisointii johtaa yleiseen maailmankuvalliseen käsitykseen siitä, että mistään ei kuulu tietää mitään, koska uutiset eivät edes yritä mitään kertoa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (6)

AnssiH
Seuraa 
Viestejä429

No aivan, ja hyvä kysymys. Spekulointi toimii oman maailmankuvan pönkittämisessä, koska silloin voi valita vapaasti mitä puolta asioista uutisoi. Mutta omien uskomusten myöntäminen virheelliseksi on paljon ikävämpää puuhaa. Ei kai sellaisesta viitsi ihan lehdissä toitotella... Onneksi sentään vielä muistetaan välillä mainita että näistä asioista ei tosiaan ole mitään oikeata tietoa, vain pelkkiä mielipiteitä.

Juuri kirjoitin vähän samasta aiheesta;

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002687/ketju/journalismin_taso_esimerkkina_ukrainan_kriisi

 

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Kyllä tapahtumista uutisoidaan ns. loppuun asti. Esim. yksi journalistin eettisistä ohjeista on, että asioita pitää pyrkiä seuraamaan loppuun asti. Usein kuitenkin jatkouutisointi tapahtuu paljon pienemmällä voluumilla koska uutisarvo on alentunut ja tästä tulee usein sellainen käsitys, että ei uutisoida kun fontti on pienempi.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o
Seuraa 
Viestejä1698

Miksi volyymissa sitten on vikaa? Eihän epätietoisuuden hehkuttaminen suureen ääneen hyödytä mitään, kun vastauksilla sivistämistä olisi järkevämpää tyrkyttää kaikille? Kysehän on varmaan siitä, että pelko myy paremmin ja ihmiset ostavat paremmin silppua, jossa ei ole vastauksia, kun pelko vaatii jotain selitystä. Kohtuulliseen typerää alistaa uutisointi tuollaisten viettien varaan.

Esim fukshiman kohdalla tuskin tullaan uutisoimaan, että nyt alue on puhdistettu, mutta siihen asti varmasti raportoidaan, että vieläkin on tilanne päällä, jolloin jää kuva, ettei asialle koskaan tehty mitään. Tai en tiedä tullaanko sille muutenkaan tekemään mitään..

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568
o

Eihän epätietoisuuden hehkuttaminen suureen ääneen hyödytä mitään, kun vastauksilla sivistämistä olisi järkevämpää tyrkyttää kaikille? Kysehän on varmaan siitä, että pelko myy paremmin ja ihmiset ostavat paremmin silppua, jossa ei ole vastauksia, kun pelko vaatii jotain selitystä. Kohtuulliseen typerää alistaa uutisointi tuollaisten viettien varaan.

Ei ole typerää. Riippuu millä silmälaseilla katsot asiaa. Toki typerää katsottaessa perusjamppaa, joka lähtetettäisiin rintamalle kuolemaan. Ei niinkään typerää esimerkiksi sellaisen omistajan näkökulmasta, joka näkee sodan hyvänä keinona varmistaa oma valtapositio siitä huolimatta, ettei ole enää mitään tarjottavaa.

Viime sotia ennen Erkot toimivat mm. pelailussaan niin että saivat sodan sytytettyä (ja on selvää, että tämä heikensi Suomen puolustuskykyä; toinen asia on olisiko sota ollut vältettävissä, ehkä ei). Sota oli suuri menestystarina heidän vallalleen.

Ei kannata koskaan olettaa, että valtapositioissa olevat eivät muka olisi psykopaatteja.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4208

"Tiedonvälitys" toimii aina niin, että se pönkittää olemassa olevia rakenteita ja valtasuhteita, joilta "tiedonvälitys" saa leipänsä.

Uutisista luetaan, että muille sattui pahasti; mikä tarkoittaa, että onpas meillä hyvin.

Mutta jos uutisissa kerrotaan vaikkapa omista myönteisistä asioista, niin heti tulee mieleen neuvostoliittolainen "tiedonvälitys" iskurityöläisistä ja normien ylityksistä.

Ehkäpä vika on meissä itsessämme. Emme osaa lukea mediaa?

Ketkä niitä juttuja kirjoittelevat? Kuka päättää, mikä ylittää uutiskynnyksen, ja miksi?

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat