Seuraa 
Viestejä16844

Olisi kiintoisaa koota tähän ketjuun ihmisiä jotka ovat nousseet vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Sankari on ihminen joka on asiassa onnistunut ja saanut kenties jopa pitää henkiriepunsa. Marttyyri on ihminen joka on edes yrittänyt, mutta vaikuttaa siltä että koneisto tulee hänet musertamaan, tai hänet on jo tapettu.

Mistä alkaa nykyaika? Määritelköön sen kukin itse.

***

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27318400

A Saudi court has imprisoned blogger Raif Badawi for 10 years for "insulting Islam" and setting up a liberal web forum, local media report.

He was also sentenced to 1,000 lashes and ordered to pay a fine of 1 million riyals ($266,000; £133,000).

Kommentit (5)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Pakistanin talebanit tappoivat toista sataa koulua käynyttä lasta muutama viikko sitten. Nuo lapset ovat mielestäni marttyyreitä. Tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon saanut Malala Yousafzai lienee hieman sekä että.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
Seuraa 
Viestejä14246

Malalan ongelma on vain siinä, että hän on vähän liian nuori (+ kouluttamaton) ymmärtämään suuremman maailman menoa hirveän hyvin. Luodin vierailu aivoissa on tuskin auttanut asiaa.

 

""

We may see in the Taliban and Islamic State, on one hand, and Malala Yousafzai, on the other, two poles in the current state of the Muslim umma. While the radicals proclaim a simple, fundamentalist solution for all human problems, Malala Yousafzai is a complex person. She is not a "reformer of Islam" or an apostate, but has indicated her belief that the improvement of Muslim women's lives may take place within a religious environment. For example, she began her July 12, 2013 speech to the United Nations with the Islamic blessing, "In the name of God, the most beneficent, the most merciful." The atheist Richard Dawkins commented about her Muslim faith on twitter, after news of the Prize, "Yes she's religious. For now."

She is, furthermore, sympathetic to leftist politics, having, additionally in 2013, thanked a Marxist group in Pakistan for "introducing me to Marxism and Socialism" and declaring "Socialism is the only answer and I urge all comrades to take this struggle to a victorious conclusion. Only this will free us from the chains of bigotry and exploitation." When she met with President Barack Obama in 2013, she blamed the use of American drones for increasing terrorism in her native country.

- -

Likewise, she is critical of Western popular culture. She told the British newspaper The Guardian earlier this year, "What I get a bit angry about is the image of women. It gets quite difficult for me when I listen to pop music. I don't often understand the words, but when someone translates them to me, I think, 'What is this song representing? That women are just there to be treated like objects?'"

Fidelity to Islam, enthusiasm for socialism, opposition to U.S. policy in South Asia, and distaste for Western popular trends might not contribute to Malala Yousafzai's reputation among non-Muslims, especially in the era of the Islamic State. The contradictory aspects of her personality may be typical of adolescence, especially when one is suddenly famous. Few can predict accurately what aspects of a young person's life, from religion to politics to cultural taste, may change with maturity. Dawkins' apparent confidence that Malala Yousafzai would depart from Islam seemed presumptuous at best.

http://www.huffingtonpost.com/stephen-schwartz/malala-yousafzai-and-the-_b_5988956.html

 

Jos hän olisi alkanut sekulaariksi ja äkäiseksi

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

^En nyt ymmärrä, mitä sinä ehdotuksessani kritisoit. Yousafzai on antanut kasvot tyttöjen kouluttautumisen eteen tehtävälle työlle, omalta osaltaan yrittää parantaa tyttöjen oikeuksia opintoihin ja maksaa siitä sekä maksanut jo omien opintojensa käymisestä huomattavan kovan hinnan. Ja ilmeisesti hänen vihamiehiinsä eivät lukeudu tällä hetkellä pelkästään Talibanit vaan myös Richard Dawkins? Tarvitaanko sinun universiumissasi sankariksi todella vielä jotain muutakin?

Kaikissa Disneyn klassikoissa sankari on hyväuskoinen ja naivi, joka kohtaa hyväuskoisuudestaan ja naiviudestaan koituvaa ilkeyttä, mutta sitten lopussa osoittaa, että kyseisellä hyväuskoisuudella ja naiviudella voi kerätä sellaista kredibilitettiä, josta ilkeilijät jäävät paitsi. Nähdäkseni Yousafzai on länsimaisen mittapuun mukaan siis jo nyt melko selkeä prototyyppi sankarista.

Se millaista hedelmää Yousafzain työ sitten jatkossa tuottaa tai on tuottamatta voi olla kokonaan toisenlaisen tarinan aihe, mutta tähän astiset meriitit ovat mielestäni melko yksiselitteiset.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Itselleni kyllä kelpaa sellainenkin sankari sankariksi joka omasta mielestäni "uskoo väärin". Jos joku muslimin uskon hyväksyvä katsoo että on väärin että tytöiltä kielletään koulutus, ja hän haluaa oman uskontonsa sisällä parantaa tyttöjen oloja, niin minusta se on sankaruutta varsinkin jos siitä hyvästä saa luodin kalloonsa. (Eloonjäävä on sankari, kuollut on marttyyri.)

Valitettavasti harva ihminen on niin täydellinen että hänen sankaruutensa kelpaisi kaikille ja olisi täysin vitivalkoista ja putipuhdasta. Esim. Mahatma Gandhi taisi olla varsin rasistinen mustaihoisia kohtaan (oli kai oppinut briteiltä? toisaalta intialaisten yläluokatkin osaavat olla todella ylimielistä ja omahyväistä porukkaa). Mutta toimiessaan intialaisten hyväksi hän oli tyypillinen sankari.

Siksi toisekseen, mikä Dawkinsista on tehnyt sellaisen nykyajan pyhimyksen että hänen on pakko sanoa kaikesta jotain ja jokaista hänen sanaansa on kuultava? Menköön itse tappelemaan talibaanien kanssa. Vai onko se niin että nykyajan sankareita ovat pikkutytöt, ja vanhat ukot vain räksyttävät mediassa. Ei se kovin vanha taida olla tuo aloituksenikaan esimerkkitapaus.

Dawkinsilla on ihan järkeviä juttuja, ja olen pitänyt myös Madventures-ukkojen näkemyksistä, mutta jälkimmäisetkin ovat alkaneet ärsyttää kun heistä on tullut valtakunnan oikeinajattelijat nro 1 ja 1. Onko niin että joka tyyppi joka kirjoittaa jotakin johonkin mediaan alkaa ennemmin tai myöhemmin paisuttaa egoa ja sitten joko hän taikka seuraajat kuvittelevat että tässä meillä on jotain tosi suurta.

Samaan aikaan Afrikassa jotkut ihmiset ihan oikeasti tappelevat esim. ympärisilvontaa vastaan. Siinä on oikeita sankareita, eikä siinä että pääsee telkkaan mussuttamaan jotain parta väpättäen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat