Seuraa 
Viestejä1808

2013 loppui yhdeksän vuoden selibaatti kohdallani. Tuo aika oli täysin hedelmätöntä. En saanut aikaan mitään; enkä edes ajatellut mitään "suurta", vaan ainoastaan jonkin verran luonnon ilmiöitä kuten lumen määrää ja säätä. Jopa lukeminen oli alle arvostelun. En juuri ymmärtänyt lukemastani mitään.

Heti kun selibaatti loppui tunsin tarvetta saada aikaan jotakin; sekä sain tarmoa tehdä suunnitelmia ja laskelmia. Omalla kohdallani voin siis todeta tarvehierarkian toimivan, vaikka luulisi, että selibaatti juuri on sellainen asia, joka oikeuttaa oikomaan mutkat suoriksi. Niin kokemukseni mukaan en päässyt koskaan selibaatin aikana toiselle tasolle hierarkiassa.

Myös ystäväpiirissäni olen havainnut tarvehierarkian tehon. Eräät ovat läheisriippuvaisia ja eräät kaipasivat arvostusta yli kaiken.

Eräät historiankirjat antavat kuvan, että luostarilaitos olisi ollut henkisen kehityksen moottorina Euroopassa, mutta en voi uskoa asiaa todeksi oman kokemukseni pohjalta. Sen sijaan uskon, että jos joku hylkäsi luosarilupauksen ja rikkoi selibaatin niin siitä on alkanut henkisen kehityksen suuri tulva.

Kommentit (4)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kehitys saattaa tosiaan hyvin pitkälti pyöriä seksuaalisuuden ympärillä (tai moottorisoimana). Joskus tuntuu että melkein kaikki nuoret muusikkomiehet perustelevat yhtyeensä perustamista sillä että "saisi naisia". Kautta aikain monet suoritukset mies on suorittanut vain tämän yhden ainoan asian takia. Taloudellista hyvinvointia on pitänyt kehittää naisen saadakseen ja lastensa tulevaisuuden turvatakseen. Naiset ovat innoittaneet runouteen ja kaikenlaiseen luovaan toimintaan ihan vaikka ilman mitään välitöntä konkreettista genitaalipalkkaakin. (Tosin oletettavaa on että ritarikulttuurissa jossa ritarin tuli miellyttää jotain korkea-arvoista naitua naista jonkinlaisena henkisenä idolinaan se ei välttämättä aina niinkään henkiseksi jäänyt, ja laulujen lurittelun ohessa varmasti myös peitto heilui...)

Jos lähtee sille tielle että haluaa henkistää itsensä, kehittyä kohti nirvanaa tai taivastilaa, vastakkaisella sukupuolella ei ole enää mitään merkitystä. Mutta ei ole myöskään taloudellisen hyvinvoinnin, materiaalisen mammonan ynnä muun tällaisen tavoittelulla. Nirvanan ja taivaan iloissa jo valmiiksi korviensa välissä oleileva ihminen vain jää aloilleen kököttämään eikä häntä voisi vähempää kiinnostaa fyysisen maailman hyvinvointi, saati kehittäminen. Tällainen ihminen ei tule koskaan kannattaamaan esim. lajimme levittäytymistä avaruuteen. Uskonnollis-henkinen kehitys ei tule koskaan kehittämään lajiamme yhtään mihinkään suuntaan tällä maisella tasolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Titanic

Eräät historiankirjat antavat kuvan, että luostarilaitos olisi ollut henkisen kehityksen moottorina Euroopassa, mutta en voi uskoa asiaa todeksi oman kokemukseni pohjalta. Sen sijaan uskon, että jos joku hylkäsi luosarilupauksen ja rikkoi selibaatin niin siitä on alkanut henkisen kehityksen suuri tulva.

Lähinnä kai tällä tarkoitetaan sitä, että pitkään Euroopasssa oli tilanne, jossa ainoa opettaja oli luostarilaitos. Papisto ja munkit hoitivat opetuksen. Samoin luostarilaitos jäljensi ja kirjoitti kirjoja sekä toimi tieteen tyyssijana siinä missä tiede tuona aikana miellettiin. Antiikin henkinen perintö säilyi luostarilaitoksen piirissä vielä yliopistojen perustamisen jälkeenkin myöhemmällä keskiajalla.

 

Rousseau

Naiset ovat innoittaneet runouteen ja kaikenlaiseen luovaan toimintaan ihan vaikka ilman mitään välitöntä konkreettista genitaalipalkkaakin. (Tosin oletettavaa on että ritarikulttuurissa jossa ritarin tuli miellyttää jotain korkea-arvoista naitua naista jonkinlaisena henkisenä idolinaan se ei välttämättä aina niinkään henkiseksi jäänyt, ja laulujen lurittelun ohessa varmasti myös peitto heilui...)

Niin sanotusta ritariromantiikasta on ilmestynyt paljon kirjallisuutta, mutta oivan teoksen aihetta sivuten on kirjoittanut myös Eleanor Herman. Kuningattarien rakastajat näytti olevan eilen Prismassa alennusmyynnissä hintaan 6,95 €. Kirjalla on myös toinen osa Kuninkaitten rakastajattaret.

Hämmentää.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

^ Kas perhanaa, saattaisi olla intresantti kirja varsinkin tuolla rahalla. Harmi että juuri tänään huomasin että joidenkin artikkeleiden suhteen eri Prismojen valikoima on varsin kirjava. Että mitenkähän sitä osuisi juuri semmoiseen mistä ko. kirja löytyy.

On kyllä lukemattomia kirjoja hyllyt väärällään entuudestaankin, mutta jos nyt toivoa sopii että sen verran vielä eläisi että edes jokusen saa niistä luettua.

(Barbara G. Walker jossain kirjassaan väitti että ritarirakastajat käyttivät coitus interruptusta ehkäisykeinona jalosukuisten rakastajattariensa kanssa.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat