Seuraa 
Viestejä881
Liittynyt14.12.2013

Olen miettinyt että on vain kaksi vaihtoehtoa, eli joko menet töihin jollekulle vapoista työpaikoista tai perustat oman yrityksen ja työskentelet siinä sitten. Kummiskin on satojatuhansia ihmisiä jotka ei tee mitään. Mutta voisko nämä sadat tuhannet ihmiset opiskella kotonaan etäopiskelun muodossa ja tienata sillä rahaa? Nykyisin kun kaikilla on netti, niin eikö olisi hyvä jos opiskelisit jotain ammattia? Ja tietysti voisit valita minkä tahansa ammatin. Etäopiskelun tarjonnat ovat tällä hetkellä liian pienet. Olen itseasiassa sairaseläkkeellä, mutta voisin ihan hyvin kouluttaa itseäni nettiopiskelun muodossa.

When people become inviduals again, instead of being a cattle, we'd get back in busines again. <--

Kommentit (4)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

USA:ssa on kai useampiakin etäopiskelua tarjoava oppilaitoksia, muistaaksen ihan huippuyliopistot kuten MIT tarjoavat sellaista. En tiedä, onko ammatillisilla oppilaitoksilla etäopiskelumahdollisuutta.

Jos hankit tutkinnon, voiko silloin olla riskinä, että menetät eläkkeesi? Ehkä kannattaa kysyä vakuutusyhtiöltään asiaa (tai sitten ei? Voihan siinä kysymisessä olla nimittäin riskejäkin.)? Opiskelu voisi olla osana ammatillista kuntoutusta, jos hankit uuden ammatin. Silloin päiväraha on isompi kuin eläkkeellä. Tätäkö tarkoitit rahan tienaamisella?

Sinänsä opiskelu voisi olla kuntouttavaa toimintaa, oli sitten eläkkeellä tai työttömänä. Opiskelu voi olla todella antoisaa, ja hyödyllistäkin, jos siitä saa itselleen uuden mieluisan ammatin.

Työttömien opiskeluakin periaatteessa työkkäri voi tukea, jotkut kai saa ihan luvan kanssa opiskella. Lupa pitää kyllä kysyä etukäteen, ettei menetä työttömyyskorvaustaan.

Lisäys: saattaa olla näin:

"Yleisellä tasolla Kela ohjeistaa, että eläkeoikeus tarkistetaan, jos henkilö on saanut koulutuksen uuteen ammattiin, johon perustuvalla työllä hän voi ansaita kohtuullisen toimeentulon. Työkyky voidaan ymmärtää laajempana asiana kuin kuin pelkästään terveydentilana. " http://www.takaisintoimeen.fi/kysymyksia-ja-vastauksia?id=86128281

deep purpose
Seuraa 
Viestejä881
Liittynyt14.12.2013

Joo, jos opiskelisin ja saisin saman summan kuin eläkkeellä, voisin silloin suostua tähän.

Olisin kiinnostunut multimedia alan opiskelusta. Eli audiosta, grafiikasta, nettikoodauksesta. Osaaminen on jo nyt olemassa, mutta haluaisin viralliset paperit.

When people become inviduals again, instead of being a cattle, we'd get back in busines again. <--

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat