Seuraa 
Viestejä506

Ostin 99 euron win8.1 tabletin ja täytyy myöntää että on eka tabletti jolla voi oikeasti jotain tehdäkin. Aito tuki usealle ytimelle, monta softaa voi olla auki yhtä aikaa jne. Baytrail Atom kuluttaa alta 2 W ja tän halpis lankun pikkuakkukin kestää mulla 4-8 tuntia riippuen hiukan mitä tekee. Vakiona näyttöä ei saa suljettua ilman ns. arm tyyppistä lepotilaa josta wintoosa herää 0.1 sekunnissa napin painalluksena. Pikku konfauksella asetukset saa normi meininkiin, esim jos haluaa kuunnella musaa ilman että näyttö on päällä virtaa viemässä, haittapuolena tuolle on että sitten tuo "fast sleep ei toimi" vaan joutuu käyttään winkun normi sleeppiä. En tiedä tekeekö firmat tällä laitteella voittoa kun mukana on office 365 vielä. Hdmi liitännän kautta iso monitori ja usbhen vaikka mokkula ja printteri ja awot pikkuhommat onnistuu tehdä mainiosti excelit ja power pointit.

Ite epäilin käyttöä että takkuaisi kuin miniläppärit konsanaan, mutta pelko osottautui vääräksi. Developerina asensin visualstudion ja mikäs mainiointa kun on eka tabletti jossa voi natiivisti debugata koodit ilman emulaattorien kanssa pelleilyä. Ja kummaa on että 1 GBn ram muisti riittää, en usko tuota vieläkään?

Raspi ei pärjää tehoissa alkuunkaan, sitä paitsi win tabletissa on näyttö, wlan, flash muisti, rtc, BT mukana noin niinkuin alkuun ja pienemmällä virrankulutuksella ja about 10 kertaisella teholla.

Kommentit (8)

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Hmm hämmentävää kyllä samoja kokemuksia, 8.1:llä pelaavat monet vanhat ohjelmat jotka ei pelanneet 7/Vista-käyttiksillä ja muutoinkin pelaa hyvin, kyse tässä avauksesta eroavasti pöytäkoneesta, laite käynnistyy huomattavasti nopsemmin kuin 7:llä vastaava laite teki.

Pauli
Seuraa 
Viestejä506

Kilpailua on tullut myös os puolelle ja pakottaa Gatesin joukot tekemään oikeasti parannuksia wintoosaan. Win8 oli ilmestyessään ehdottomasti paras win järjestelmä vaikka sitä modern uin takia paljon arvosteltiin ja tuomittiin. 8.1 on jatkanut parannuksia yleisen nopeuden ja stabiilisuuden alueella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pauli
Seuraa 
Viestejä506

.Net tarjoilee nyt säikeistyksen mallikkaasti baytrailille ja tablet käyttöön. Testailin pikku softalla ja melkein teoreettisiin suoritus arvoihin päästään neljällä threadilla verrattuna pötkökoodiin. Androidin java hässäkällä voi pyyhikiä lattiaa, sovellukset voi olla päällä samanaisesti ja kaatuilevaa pause järjestelmää ei tartte rakennella. 

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3779
Psalm

Windows 10 saattaa hyvinkin olla paras käyttis kautta aikojen. 

Tai kenties paras Windows lähinnä. Muutoinkin ärsyttää tuo valmistajien tarve saada tuotteensa kaikkialle. Business mielessähän sen teitenkin älyää, mutta näkisin, että se tulee helvetin kalliiksi. Windows voisi olla jatkossakin sotkeutumatta suurkoneympäristöihin tai sulautettuihin järjestelmiin ja ihan samalla tapaa Linuxin ei ole mikään pakko yrittää ängetä työpöydille, kun ei siitä kerran mitään tule. Silloin kun suutarit pysyvät suutareina, asia hoitunee tehokkaammalla mahdollisella tavalla.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9887

On, on, perkeleen hyvä, juu.

Omistan pienen varakoneen, jossa win7 starter. En ollut aukaissut ja päivittänyt yli kuukauteen. Nyt sen tein.

Ja voi saatana, tuossa se jauhaa tiedostoa kuusi 20 tärkeästä päivityksestä. Avasin koneen n. klo 17.00 ja nyte on kello 19.02 ja vielä on kesken.

Ensin se jauhoi melkein tunnin jotain windowsisn määrittelyä, päivitystysten tarkistamiseen meni yli puoli tuntia ja nyt ollaan sitten asentamassa tiedostoa 9.

Ei sen koneen pitäisi olla nuin avuton, mutta niin se vaan on. Jo ostaessa pistätin yhden gigan ylimääräistä muistiakin ja linja kyllä pelittää. Tietysti tuo f-secure voi hiukan hidastaa, mutta tahmasi sen ennen sitäkin.

Tarvitsen konetta niin vähän, että en ole laittanut linuxia, mutta jos tarve lisääntyy täytyy nakata se sisään. On se winkku-raukka tuon pikku mac:kin verrattuna surkea ja hankala.

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat