Seuraa 
Viestejä391

Thync-niminen tuote perustuu hermosolujen signaloinnille, jossa sähkön tai ultraäänen avulla simuloidaan tiettyjä aivoissa sijaitsevia hermoratoja tavalla, joka aiheuttaa haluttuja mielialan muutoksia.

Jamie Tyler, joka oli mukana perustamassa Thyncia ja vastaa sen teknisestä toteutuksesta, on kirjoittanut laitteen menetelmästä lukuisia vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, joita on julkaistu muun muassa Nature Neuroscience ja PLoS ONE -tiedelehdissä.

Sähkö- ja ultraäänisignaalit lähetetään käyttäjän aivoihin päähän kiinnitettävien pienten levyjen avulla. Vaikutus saadaan aikaan 15-20 minuutin käytöllä.

Gizmodon Will Shanklin testasi Thyncia CES-messuilla ja yllättyi siitä, kuinka selkeästi havaittavan vaikutuksen laite tuotti. Laitteella voi tuottaa joko rauhoittavan tai aktiivisuutta lisäävän vaikutuksen.

Hän kuvailee rauhoittavan vaikutuksen tuntuvan samankaltaiselta kuin kannabiksen käytön ilman siihen liittyviä sivuvaikutuksia kuten silmien punoittamista ja muistin huonontumista. Aktivoiva vaikutus sen sijaan saa hänen mukaansa aikaan kirkkaan ja energisen mielentilan.

Shanklinin mukaan nämä vaikutukset eivät sulje toisiaan pois, vaan käyttäjä voi altistaa itsensä molemmille samanaikaisesti, jolloin käyttäjä tuntee itsensä ”rauhalliseksi mutta energiseksi”.

Shanklinin mukaan vaikutus oli niin selvä, että se ei voi olla pelkkä testitilanteen luoma plasebo-efekti.

Thyncin kehittäjien mukaan laite on täysin turvallinen eikä aiheuta käyttäjälle sivuvaikutuksia.

Laite on tarkoitus tuoda markkinoille tämän vuoden aikana.

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/rauhoittaa+tai+aktivoi++elektronista+quotmielialanmuuntajaaquot+esiteltiin+cesmessuilla/a1041058

Neurosignaling uses electronic or ultrasonic waveforms to signal neural pathways in the brain. When specific pathways are stimulated, they trigger a shift in your state of mind or energy level.   Thync Vibes are intelligent waveforms delivered via neurosignaling. Vibes are targeted to specific neural pathways using advanced bio-materials engineered to achieve optimal results.

You select Vibes on-demand for your shift to an energized, relaxed or focused state.   Thync Vibes are the result of years of development by Thync neuroscientists and extensive test sessions with thousands of people.

Thync technology employs energy levels within the normal range of brain activity and we work with the FDA to assure product safety. Over 1,000 peer-reviewed published studies across more than 20,000 sessions further support the safety of our approach. http://www.thync.com/    

Sivut

Kommentit (42)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Kiinnostava uutinen.

 

ps. Onko tuossa aloitustekstissä mitään, mikä on omaa tekstiäsi? On kyllä erittäin epäkohteliasta ja harhaanjohtavaa "lainata" (lue: varastaa) jonkun toisen kirjoittamaa tekstiä eli esittää se omissa nimissään.

homer
Seuraa 
Viestejä391
BCK

Kiinnostava uutinen.

ps. Onko tuossa aloitustekstissä mitään, mikä on omaa tekstiäsi? On kyllä erittäin epäkohteliasta ja harhaanjohtavaa "lainata" (lue: varastaa) jonkun toisen kirjoittamaa tekstiä eli esittää se omissa nimissään.

On epäkohteliasta esittää typeriä väitteitä, kun linkin avaamalla voi itse katsoa, että koko teksti löytyy sieltä, jos ei kykene arvioimaan olenko esittänyt jotain omissa nimissä.

Lainaus uutisesta.

Gizmodon Will Shanklin testasi Thyncia CES-messuilla ja yllättyi siitä, kuinka selkeästi havaittavan vaikutuksen laite tuotti.

Linkin tekstistä, mielialanmuuntajaa esiteltiin cesmessuilla.

Tästäkin voi päätellä, että kyseessä on lainaamani uutinen, eikä varastamani teksti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deep purpose
Seuraa 
Viestejä1197

Siitä on ainakin 5 vuotta kun telkkarissa oli rotta labyrintissa, jota ohjailitiin kaukosäätimellä. Rotan pään päälle oli laitettu jokin laite, joka sai rotan kääntymään vasemmalle tai oikealle, joten ei sinänsä uusi juttu, että mieleen voidaan vaikuttaa elektronisesti.

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54535
deep purpose

Siitä on ainakin 5 vuotta kun telkkarissa oli rotta labyrintissa, jota ohjailitiin kaukosäätimellä. Rotan pään päälle oli laitettu jokin laite, joka sai rotan kääntymään vasemmalle tai oikealle, joten ei sinänsä uusi juttu, että mieleen voidaan vaikuttaa elektronisesti.

Kaukosäätimiä ja mielialan muuttajia voi olla monenlaisia....

Tässä on suomalaisten pilapiirtäjien vastaus terrori-iskuihin - katso piirrokset

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420869286470.html

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Taitaa olla joka iikalla elektroninen mielialanmuuttaja nenänsä edessä.

Ainakin minua rupeaa naurattamaan aivan tolkuttomasti, kun luen juttuja jostain ilmastopalstalta tai keskipakopalstalta tai kuussakäyntipalstalta. Tai siitä, onko joku ulkomaa uhka Suomelle. Aivan riippumatta siitä, kuinka paljon alunperin vidutti.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Heikki Kinnunen
Seuraa 
Viestejä35

Pitkään olen foorumia lueskellut, mutta nyt päätin kirjautua, kun on jotain sanottavaakin.

Lakimiehenä olen erikoistunut tekijänoikeuskysymyksiin, eikä tässä keskustelun aloittaja ole syyllistynyt varkauteen tai muuhun rikokseen.

Tekijänoikeus: vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin, luku 2 Tekijänoikeuden rajoitukset:

Kuinka paljon saa siteerata (lainata)?

Siteerauksen edellytykset

Jos teos on julkistettu eli se on luvallisesti saatettu yleisön saataviin (8 §), siitä ”on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa” (22 §). Tällöin on lähde mainittava.

Jos toisen teoksesta otetaan otteita ilman, että lähdettä mainitaan, kyseessä on siis tekijänoikeuslain loukkaus silloinkin, kun siteeraamisen edellytykset täyttyisivät. Jos kyse on opinnäytteestä, tieteellisestä työstä tms., menettelyä kutsutaan plagioinniksi ja sitä pidetään vakavana virheenä. Käytännössä tällöin olennaista on opetuksen tai tieteen normien rikkominen, mutta periaatteessa kyseessä on myös lain rikkominen. Plagioinniksi voidaan kutsua myös toisen henkilön ajatusten esittämistä omina, kuten tieteellisen teorian esittämistä ilmoittamatta sen alkuperää; jos tämä tehdään omin sanoin, ei lakia rikota, mutta käytössääntöjä ja esimerkiksi tieteen sääntöjä kyllä.

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/2.2.html

BCK

Onko typerää kehoittaa kirjoittajia noudattamaan netikettiä ja yrittämään olla kohtelias lukijoita ja lähdetekstien kirjoittajia kohtaan?

Tämä olisi mielestäni moderaattoreiden tehtävä, herää vain näkemäni perusteella kysymys, minkälaisia moderaattoreita täällä on.

Oletko itse käyttäytynyt mielestäsi kohteliaasti tässä keskustelussa?

"Kunnianloukkauksen ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen eroavat ainakin siinä, että kunnianloukkauksessa esitettävä tieto tai vihjaus ei pidä paikkaansa. Molemmissa rikoksissa tieto voi aiheuttaa henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa tai kärsimystä loukatulle henkilölle. Joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa, tai muulla tavalla halventaa toista, syyllistyy kunnianloukkaukseen. Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa riippumatta siitä, miten esittäminen tapahtuu. Tieto tai vihjaus voidaan esittää suullisesti tai kirjallisesti tai se voi sisältyä kuvaan. Se voidaan myös siirtää sähköisessä muodossa esimerkiksi sähköpostin kautta muiden kuin tekijän tietoon. Sanonnalla "halventaa" on tarkoitettu kuvata kaikkia mahdollisia tekotapoja, joilla loukataan toisen kunniaa. Kunnianloukkaus voidaan toteuttaa paitsi sanallisesti myös esimerkiksi vihjailevilla ilmeillä, eleillä tai koskettelemisilla.

Kunnianloukkaussäännös koskee sekä pieneen piiriin rajoittuvia, yksityisluontoisia tekoja että julkisia kunnianloukkauksia. Julkisista kunnianloukkauksista osa tulee tosin tuomittavaksi törkeinä kunnianloukkausrikoksina.

http://www.nettilaki.com/a/kunnianloukkaus-on-valheellista-tietoa

moderaattori_3

Tekstin varastaminen on tekijänoikeusrikios. Siksi bannit!

En nyt yhtäkkiä löytänyt, mutta eräässä kunnianloukkausjutussa julkisen keskustelufoorumin moderaattori tuomittiin sakkoihin esitettyään perättömän väitteen.

Raskauttavaa asiassa oli kirjoitusoikeuksien poistaminen, jolloin asianomistajalla ei ollut mahdollisuutta puolustautua.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900
Heikki Kinnunen

Lakimiehenä olen erikoistunut tekijänoikeuskysymyksiin, eikä tässä keskustelun aloittaja ole syyllistynyt varkauteen tai muuhun rikokseen.

Eiköhän tuossa ollut kysymys siitä, että tämä on keskustelupalsta eikä mikään yritysten mainospalsta.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Nimimerkki Heikki Kinnunen kysyi, olenko mielestäni käyttäytynyt kohteliaasti tässä keskustelussa.  Vastaukseni on kyllä kai, ainakaan tarkoitukseni ei ole ollut olla epäkohtelias: olen mielestäni ihan asiallisesti osoittanut asian, joka on jo aiemminkin tämän nimimerkki homerin teksteissä hieman tökkinyt, eli sen, että hän lainailee surutta ja sumeilematta tekstejä sieltä täältä, eikä millään tavalla indikoi, mikä osa hänen osa on hänen itsensä kirjoittamaa (tai varsinkin oma mielipide), ja mikä osa jonkun toisen ihmisen kirjoittamaa (ehkä asiantuntemukseen perustuvaa faktaa jossain artikkelissa). Sellaisista kirjoituksista ei oikein saa tolkkua, kun ei tiedä kuka sanoo ja mitä sanoo. Sellainen ei palvele lukijaa, koska onhan kohtuutonta odottaa, että lukija klikkaisi linkit auki ja lukisi sanasta sanaan linkkien tekstit ja vertaisi Tiede-keskustelun teksteihin, jotta voisi harjoittaa edes jonkinlaista lähdekritiikkiä - tällaisenaanhan ei voi noista homerin teksteistä erottaa homerin omina mielipiteitä jonkun "virallisemman" tahon asiartikkeleista, nk. Tekniikka ja Talous-lehden artikkelista. Minusta on epärehellistä, ettei merkkaa, mikä osa on jonkun toisen kirjoittamaa, koska siinä ikään kuin ottaa kunnian jonkun toisen työstä. Sinänsä nimimerkki homerin anti keskusteluille on ollut positiivinen, mitä vähän hänen juttujaan olen lukenut, hänellähän on ollut hyviä lainauksia, tai sanokaamme "lainauksia", koska eihän niitä lainauksiksi tunnista ulkoasusta. En osaa ei-juristina ottaa kantaa tuohon rikosoikeudelliseen asiaan, joten en myöskään osaa ottaa kantaa bannaukseen. Ehkä moderaattorin huomautus olisi riittänyt ensialkuun.

Toki olen halukas oppimaan, joten kysyn, mikä omissa teksteissäni oli sinun mielestäsi epäkohteliasta? Sekö, että sanoin sivulauseessa eli suluissa varkaudeksi sitä, että esittää jonkun toisen tekstejä ominaan? Millä nimellä sinä sitten sellaista kutsuisit?

 

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Mitä iloa on kovasta pakkasesta?

Juristitkin pitävät kätensä omissa taskuissaan.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

salai
Seuraa 
Viestejä8028
o_turunen

Mitä iloa on kovasta pakkasesta?

Juristitkin pitävät kätensä omissa taskuissaan.

Tässä juristi Uffa Hintman odottelee bannatuilta soittoja, että pääsee lähettelemään haasteita moderaattoreille:

Lähde: Soitinmenot – Wikipedia

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Heikki Kinnunen
Seuraa 
Viestejä35
BCK

Toki olen halukas oppimaan, joten kysyn, mikä omissa teksteissäni oli sinun mielestäsi epäkohteliasta? Sekö, että sanoin sivulauseessa eli suluissa varkaudeksi sitä, että esittää jonkun toisen tekstejä ominaan? Millä nimellä sinä sitten sellaista kutsuisit?

Ei homer ole esittänyt kenenkään tekstejä ominaan, ainakaan tässä keskustelussa.

Joitakin viestejä selattuani, ei ole ollut ongelmia nähdä mikä on lainausta ja mikä homerin omaa tekstiä.

Ainakin niissä mitä katselin, oli uutisen jälkeen lähde kerrottu ja sen jälkeen omia kommentteja tai jos kommentin jälkeen oli lainaus, oli siinä lainausmerkki.

Ihan normaalilta keskustelulta näyttää mielestäni ja kun tiedefoorumissa ollaan, voidaan kohtuudella olettaa lukijoiden ymmärtävän mikä on lainaus jostain, ilman että sitä tarvitsee joka kerta erikseen kertoa. Linkki tai muu lähdeviite kertoo lainauksesta.

Aina ennen kun syyttelee muita ihmisiä jostakin, on hyvä varmistua syytöksien oikeellisuudesta.

Kummallista jos luulet toimineesi oikein tässä asiassa.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Ei luulisi olevan teknisesti mitenkään ylivoimaisen vaikeaa indikoida, mikä osa tekstiä on omaa ja mikä jonkun toisen. On olemassa lukuisia tapoja tähän, jopa tässä foorumissa: on esimerkiksi lainaus (quote html-koodissa), on italics, on lainausmerkit, ja voi jopa kirjoittaa auki "A sanoi:" ja "Oma kommenttini:", ja varmaan monia, monia muitakin tapoja.

Ja kyllähän homer tosiaankin esitti tekstit ominaan, koska ei mitenkään indikoinut lainauksia. Ei pelkän linkin lisääminen kerro, mikä osa tekstiä on lainaus ja mikä ei, vai onko mikään tai onko kaikki. 

Tässä vastaavanlaisia homerin viestejä, jotka luultavasti ovat kopiointeja:

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002742/ketju/appiukko_pilaa_elamani/viesti/5#5

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002741/ketju/miksi_laihdutus_aina_epaonnistuu/

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002742/ketju/appiukko_pilaa_elamani/viesti/35#35

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002741/ketju/miksi_laihdutus_aina_epaonnistuu/viesti/24#24

Nimenomaan koska olemme tiede-foorumilla, on plagiointia vältettävä. Vaikka tarkoitus ei olisikaan plagioida tai varastaa tai esittää jonkun toisen ihmisen teksti omanaan, niin ihan jo selkeyden ja luettavuuden vuoksi olisi hyvä erottaa oma teksti muiden ihmisten tekstistä. 

ps. Pahoitteluni, että tämä meni tällaiseksi syrjehtimiseksi aiheesta pois. En jatka tämän enempää syrjehtimistä, jos kukaan muu ei kommentoi sanomisiani enempää. Tuo aloituskirjoituksen aihehan on, nk. sanoin todella mielenkiintoinen. Mieluusti kuulen siitä enemmän.

salai
Seuraa 
Viestejä8028

Mikä helvetin juristi tänne tulee itseään mainostamaan ja tämän foorumin kirjoittajia ja moderaattoria syyttelemään?

Luuletko sinä saavasi täältä asiakkaita kehumalla homerin todella ikävää tapaa kopioida semmoisenaan tekstejä muilta sivustoilta, niitä mitenkään itse kommentoimatta tai selvästi edes merkitsemättä lainatuiksi

Tuollainen tapa "keskustella" on todella vastenmielistä. Ei homer toki ainoa ole joka tuota harrastaa, mutta yleensä muut älyävät merkata lainaukset jollakin tavalla.

Onhan täällä toki ennenkin "lainoppineet" sekoilleet - vedetty lehti JSN:ään ja uhkailtu yksittäisiä kirjoittajia perustuslakituomioistuimella (vain hieman liioitellen).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Heikki Kinnunen
Seuraa 
Viestejä35
BCK

Ei luulisi olevan teknisesti mitenkään ylivoimaisen vaikeaa indikoida, mikä osa tekstiä on omaa ja mikä jonkun toisen. On olemassa lukuisia tapoja tähän, jopa tässä foorumissa: on esimerkiksi lainaus (quote html-koodissa), on italics, on lainausmerkit, ja voi jopa kirjoittaa auki "A sanoi:" ja "Oma kommenttini:", ja varmaan monia, monia muitakin tapoja.

Ja kyllähän homer tosiaankin esitti tekstit ominaan, koska ei mitenkään indikoinut lainauksia. Ei pelkän linkin lisääminen kerro, mikä osa tekstiä on lainaus ja mikä ei, vai onko mikään tai onko kaikki. 

Tässä vastaavanlaisia homerin viestejä, jotka luultavasti ovat kopiointeja:

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002742/ketju/appiukko_pilaa_elamani/viesti/5#5

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002741/ketju/miksi_laihdutus_aina_epaonnistuu/

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002742/ketju/appiukko_pilaa_elamani/viesti/35#35

http://www.tiede.fi/keskustelu/4002741/ketju/miksi_laihdutus_aina_epaonnistuu/viesti/24#24

 

Nimenomaan koska olemme tiede-foorumilla, on plagiointia vältettävä. Vaikka tarkoitus ei olisikaan plagioida tai varastaa tai esittää jonkun toisen ihmisen teksti omanaan, niin ihan jo selkeyden ja luettavuuden vuoksi olisi hyvä erottaa oma teksti muiden ihmisten tekstistä. 

 

ps. Pahoitteluni, että tämä meni tällaiseksi syrjehtimiseksi aiheesta pois. En jatka tämän enempää syrjehtimistä, jos kukaan muu ei kommentoi sanomisiani enempää. Tuo aloituskirjoituksen aihehan on, nk. sanoin todella mielenkiintoinen. Mieluusti kuulen siitä enemmän.

 

3. linkissä oleva viesti oli ainoa, mistä oli vaikeuksia erottaa mistä lainattu teksti alkaa.

Siinä kuitenkin kerrotaan potilaalle asioita, eikä oleellista ole mikä on lainausta, vaan ihmisen auttaminen.

Kieltämättä on vaikea nähdä pitkästä lainauksesta onko koko juttu lainausta, mutta pitääkö asiasta kertoa jokaisessa kappaleessa erikseen, ainakaan asioissa, joissa ei ole tärkeää kuka sanoo mitäkin.

En työskentele oikeussalissa, saan kiinteää kuukausipalkkaa, enkä tarvitse asiakkaita.

 

 

 

 

 

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Heikki Kinnunen

eikä oleellista ole mikä on lainausta

Heikki Kinnunen
Kieltämättä on vaikea nähdä pitkästä lainauksesta onko koko juttu lainausta,
Heikki Kinnunen
pitääkö asiasta kertoa jokaisessa kappaleessa erikseen, ainakaan asioissa, joissa ei ole tärkeää kuka sanoo mitäkin.
Heikki Kinnunen
En työskentele oikeussalissa, saan kiinteää kuukausipalkkaa, enkä tarvitse asiakkaita.

Kyselee tekijänoikeuksiin erikoistunut juristi

 

 

 

 

 

Hämmentää.

Heikki Kinnunen
Seuraa 
Viestejä35
salai

Mikä helvetin juristi tänne tulee itseään mainostamaan ja tämän foorumin kirjoittajia ja moderaattoria syyttelemään?

Eikö täällä saa kertoa mielipidettään asioista, muita ihmisiä voi kohdella tökeröllä tavalla?

Suuntauduin ihmisoikeuksiin, mutta olosuhteista johtuen päädyin tekijänoikeuksien pariin ja kun väitettiin tekijänoikeuksia rikotun, kerroin kuinka asia on.

Syyttelen ihmisiä ainoastaan jos siihen on hyvä syy, toisin kuin eräät täällä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14246

Kokonaisten tekstien spämmääminen on tosiaan netikettivirhe, vaikka laittaisikin linkin perään. Ihanteellista olisi, että lainaa lyhyesti jotain tosi olennaista, laittaa sen kursiiviin tai lainausmerkkien sisään ja erottelee omat kommentit toisen kommenteista. Joskus tulee kämmejä minullekin siitä kenen teksti oli kenenkin, mutta siihen reagoidaankin aika vahvasti. Kuten tulisikin, ettei toistu liian usein. Huolellisuus on hyve itsessään.

 

""Eikö täällä saa kertoa mielipidettään asioista, muita ihmisiä voi kohdella tökeröllä tavalla?"

Welcome to the internet.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat