Seuraa 
Viestejä6
Liittynyt24.11.2014

Tarvisevatko valtameren pohjalla elävät kasvit valoa elääkseen?

Kommentit (8)

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

TGL

Kirjoitit:

”Tarvisevatko valtameren pohjalla elävät kasvit valoa elääkseen?”

Valtamerten pohjilla ei elä yhteyttäviä kasveja suuri siksi, että valoa ei ole riittävästi. Mannerjalustojen matalammilla alueilla kasveja saattaakin vielä olla, mutta ei kilometrien syvyydessä varsinaisen syvänmeren aluella.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

vorrester

Kirjoitit:

”Tuossa jotain tietoa”

Tietoahan siinä on, mutta ei keskustelun aiheeseen liittyvää tietoa.

Syvyyksissä ei elä yhteyttäviä kasveja, juuri valon puutteen vuoksi, mutta valtamerten syvyyksissä (pääsääntöisesti valtamerten vulkaanisissa keskiselänteissä) on kyllä muita energianlähteitä, jota voivat ylläpitää elämää. Noiden ekosysteemien perustuotanto ei kuitenkaan tule kasveista, vaan bakteereista ja arkibakteereista, jotka toimivat ravintona muille eliöille.

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

myös löydetty Chlorobiaceae-heimon rikkibakteeri, joka auringonvalon puuttumisesta huolimatta käyttää energiantuotantoonsa fotosynteesiä. Tämä bakteeri hyödyntää mustan savuttajan himmeää valonhehkua ja on ensimmäinen luonnosta löydetty organismi, joka käyttää fotosynteesiin muuta kuin auringosta tulevaa valoa.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Minijehova
Seuraa 
Viestejä3696
Liittynyt10.10.2011

Eikö varmasti elä yksikään kasvi edes symbioosissa jäkälä-henkisesti? Ei minullekaan tule yhtään mieleeni, mutta luonnon suhteen en olisi valmis julistamaan absoluuttista EItä. Luonnolla on ollut tapana yllättää sekä tutkijat että minut.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Minijehova

Kirjoitit:

”Eikö varmasti elä yksikään kasvi edes symbioosissa jäkälä-henkisesti? Ei minullekaan tule yhtään mieleeni, mutta luonnon suhteen en olisi valmis julistamaan absoluuttista EItä. Luonnolla on ollut tapana yllättää sekä tutkijat että minut.”

Huomaathan, että minäkin kirjoitan ensimmäisessä viestissäni vain ja ainoastaan yhteyttävistä kasveista.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40634
Liittynyt6.12.2009

Ei pelkästään kasvit....

 

 

How a brilliant-green sea slug manages to live for months at a time "feeding" on sunlight, like a plant, is clarified in a recent study published in The Biological Bulletin.

 

The authors present the first direct evidence that the emerald green sea slug's chromosomes have some genes that come from the algae it eats.

These genes help sustain photosynthetic processes inside the slug that provide it with all the food it needs.

Importantly, this is one of the only known examples of functional gene transfer from one multicellular species to another, which is the goal of gene therapy to correct genetically based diseases in humans.

http://phys.org/news/2015-02-sea-slug-genes-algae-photosynthesize.html

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat