Kommentit (4)

Kapsky
Seuraa 
Viestejä77

Sopii tulla testaamaan. Minulla nimittäin on facebook-tili, jota tosin en ole vilkaissutkaan luomisen jälkeen. Sitä vain tarvittiin kun jotkut paskasivustot vaativat sellaisen sisäänkirjautumiseen.

ID10T
Seuraa 
Viestejä7655

Tämähän on taas täyttä soopaa! Tuo ylläoleva tiivistelmä antaa ymmärtää, että tietokone olisi saavuttanut jonkunlaisen älykkyden tason, mutta totuus on toisenlainen:

Lainaus:
Tutkimukseen osallistui 86 220 vapaaehtoista, jotka täyttivät Facebookissa satakohtaisen persoonallisuustestin ja antoivat luvan tarkastella tykkäyksiään. Lisäksi vastaajat kutsuivat jonkun ystävänsä tai perheenjäsenensä arvioimaan heidän persoonallisuuttaan lyhyemmässä, kymmenkohtaisessa kyselyssä.

Tuo satakohtainen persoonallisuustesti ja läheisen kyselyvastauksethan tuossa sen tärkeimmän informaation antoivat!

Jotkut tykkäykset saattavat olla markkinoinnin kannalta tärkeitä, mutta eihän se kerro ihmisen luonteesta mitään, jos hän tykkää Niken lenkkareista, Coca-Colasta, Rihannan musiikista, Bic Mac -hampurilaisista jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tuossa testissä sentään vaimo sai paremman tuloksen kuin kone. Ehdottomasti kone oppii tuntemaan ihmisen todella hyvin. Jos on saatavilla kaikki aineisto mitä ihmiset hakee hakukoneilla, filmit ja youtube pätkät joita ne katsoo, lehdet mitä ne lukee, keskustelupalstat joilla ne seilaa jne. Eli tietokoneen välityksellä välittää uskomattoman määrän tietoa. Jotkut jopa tekee kymmeniä jos ei satoja hömppätestejä tai vakavampia palikkatestejä.

Koneen aavulla pystytään määrittämään ihmisen älykkyys ja mielenkiinnonkohteet todella tarkasti. Löydetään jopa ne piilevät mielihalut joista ei esim. välttämättä puolisokaan ole tietoinen. 

Osallistuminen keskusteluihin ja sieltä tekstinpituuksia, avainsanoja ym. seulomalla saadaan käsitys sosiaalisista kyvyisttä jne. Konneet pystyy tekemään nykyään paljon. Profilointia tehdään jo. Meistä jokaisesta löytyy yksityiskohtaista kerättyä dataa omissa "kansioissa" ja se voidaan kaivaa tarpeentullen viranomaisten toimesta esiin. Sitä dataa sitten erilaisilla työkaluilla seulomalla saadaan hyvinkin yksityiskohtainen kuva ihmisestä.

Ilmanmuuta koneesta voidaan kouluttaa riittävillä lähtötiedoilla "empaattinen" keskustelukumppani. En epäile hetkeäkään. Enempi "pelottaa" ne muut aplikaatiot joita mahdollisesti kehitellään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat