Seuraa 
Viestejä9

Mahtaakohan Marsin ja Jupiterin välisellä asteroidivyöhykkeellä olla ns. biokristalleja? Ne olisivat seuraavanlaisia: Niiden perusbiologiaan kuuluisi tiedon tallentaminen omaan kiderakenteeseensa (tieto olisi tallennettuna siihen, minkä muotoisia palaset olisivat). Pidän todennäköisimpänä, että se olisi perinnöllistä informaatiota. Niiden normaaliin elämiseen kuuluisi jatkuvaa sulattamista ja kiteyttämistä. Ne saisivat tarvitsemansa energian Jupiterin (ja ehkä myös Saturnuksen) painovoimakentästä. Jos osa biokristalleista olisi älykkäitä, ne saattaisivat aiheuttaa asteroidien liikkeessä kummallisuuksia, jotka voisi havaita Maasta käsin.

Tämän hypoteesin heikoin lenkki lienee siinä, että olosuhteiden pitäminen otollisina jatkuvalle sulattamiselle ja kiteyttämiselle on melko hankalaa. Itse pidän mahdollisena, että vaikka hypoteesini ei olisikaan totta, sen pohjalta voisi tehdä sovelluksia (jopa merkittävämpiä kuin pelkkä tiedon tallentaminen kiveen).

Kommentit (2)

Henri
Seuraa 
Viestejä9

Wikipedia: "Taso voidaan peittää Penrosen laatoilla monilla tavoilla." Päättelin tuon perusteella, että tietoa voi olla tallennettuna siinä, millä tavalla Penrosen laatat on aseteltu. "Kvasikiteen kaksiulotteisena vastineena voidaan pitää Penrosen laattoja." Biokristallit tallentaisivat tietoa nimenomaan kvasikiteisiin. "Nykyisin kuitenkin uskotaan, että asteroidit ovat Jupiterin ja Marsin ratojen väliin jäänyttä materiaalia, joka ei koskaan päässyt muodostumaan planeetaksi Jupiterin gravitaatiovaikutuksen vuoksi." Ainakin Jupiterin painovoima vaikuttaa jollain tavalla asteroidivyöhykkeellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat