Seuraa 
Viestejä1

Hei,

 

tuli kiistaa tämmöisestä asiasta:

 

Vuosittain loukkaantuu lievästi/vakavasti, tai kuolee enemmän lumenpudottajia, kuin vastaavasti katolta pudonneen lumen alle jääneitä ihmisiä.

 

Totta vai tarua?

Huom:

Puolesta:

Puutteet kattojen turvalaitteissa ovat riski pudottajille (Ei kiinnityspisteitä joka kohdalle rakennuksen kattoa, kattosillat jne.), eli aina turvalaitteet eivät auta. 

Vastaan: Kulkuesteet ja varoituskyltit estävän ihmisten liikkumisen "vaara-alueilla", joten vaaraa on vain jos niitä ei ole laitettu, tai niitä ei noudateta. 

 

Kommentit (2)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Ainakaan tilastokeskus ei tilastoi erikseen lumenalle jääneitä. Miten lie sitten työtapaturmassa kuolleet, niille varmaan on jokin tarkempi tilasto.

Tilastokeskus voi laittaa lumen putoamiset syyn 016 muu putoaminen, 018 muu tai määrittämätön putoaminen, 019 putoavan esineen aiheuttama isku tai jopa syyn 048 altistuminen muille ihmisen aiheuttamille ympäristötekijöille alle. Tai sitten ihan jonkun muun syykoodin alle.

Mutta mielenkiintoinen pohdinta kyllä. Ite arvaan mutulla, että lumenpudottajia loukkaantuu/kuolee enemmän kuin lumen alle jääneitä, mutta jos Suomessa pudotltaisiin lumia vähemmän, niin paljon enemmän porukkaa jäisi alle. Eli jos suhdeluku on nyt tasan niin ilman lumenpudotusta se olisi 20/80.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat