Seuraa 
Viestejä3203
Liittynyt30.5.2010

Ei siitä henkiinherätetystä mammutista oikeaa mammuttia tulisi.

Puuttuisivat mammuttivanhemmat, jotka neuvoisivat mammutin tavoille. Tulisi samanlainen kuin kesykissasta verrattuna villikissaan.

Lisääntymäänkään ei poloinen pystyisi.

Eikä millään lailla toteuttamaan mammutin luontoa.

Olisipahan vaan sellainen luonnonoikku.

Lähinnä tulee eläinrääkkäys mieleen koko henkiinherätysajatuksesta.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Kommentit (10)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Voishan sitä jonnekki Tunguskaan pienen mammuuttireservaatin perustaa, missä yksi mammuuttiperhe saisi laiduntaa ja rikkaat turistit käyä niitä kahtelemassa. Rahat tieteelle toki!

+m

x2

Hämmentää.

Toope
Seuraa 
Viestejä23749
Liittynyt23.7.2006

Mammutti on niin läheinen nykynorsuille, joten mikä ettei? Sukupuutosta on vain muutama tuhat vuotta, tuo otus voisi kyllä osoittautua toimivaksi nykyisinkin Alaskassa tai Siperiassa. Tilaa olisi... ja ihmisen tukea.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Raspu
Seuraa 
Viestejä12813
Liittynyt12.7.2010

Haluasin että sapelihammastiikeriki, orava ja toi joku "öhkömönkiäinen" herätettäis.
Sit voitais seurata ICE AGE reality TV sarjaa.

 

syytinki
Seuraa 
Viestejä9118
Liittynyt18.8.2008
SamikoKu

Haluasin että sapelihammastiikeriki, orava ja toi joku "öhkömönkiäinen" herätettäis.
Sit voitais seurata ICE AGE reality TV sarjaa.

 

Pitääkö sitä aina ajatella niin pienesti.

Tehdään lauma Tyrannosauruksia. Huhujen mukaan voisi aloittaa kanan perimää peukaloimalla. Siinä olisi samalla yksi toimiva ratkaisu väestöongelmaankin ja on niitä dinoistakin tehty söpöjä piirrettyjä.

Näissäkin pitäisi kyllä aloittaa tärkeimmästä päästä. Kloonataan nyt alkuun, vaikka Kekkonen.

 

syytinki
Seuraa 
Viestejä9118
Liittynyt18.8.2008

Vastaisin "en toivo" kun kerran kysyttiin.

Mammutti on hävinnyt luontaisista syistä ja ne syyt voivat vaikuttaa edelleen. Voisi tulla paha pula mammutin ruuasta. Voisi alkaa myös hallitsematon metsärajan siirtyminen etelämmäksi. Pitää muistaa, että luonto on sopeutunut mammutittomaan olemiseen.

Ei muutama mammutti tietenkään pahaksikaan olisi, kun pysyisi kohtuuden rajoissa.

Yleinen mielipide väittää mammutin hävinneen ihmisen metsästysharrastuksen vuoksi. Paskapuhetta. Ihmisiä ei ollut niin paljon, että olisivat siihen pystyneet. Täytyy lisäksi muistaa, että löytyi paljon muutakin metsästettävää (naapurit mukaalukien). Jokunen suohon säilötty metsästyssaalis ei todista muusta kuin siitä, että metsästetty on.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä1486
Liittynyt10.10.2011

Kyllä täällä mammutille tilaa olisi. Tosin tarvittaisiin myös luonnollisia vihollisia.

Ja norsut kyllä ovat erittäin älykkäitä ja koulutettavia, joten tulevan norsuperheen voisi treenata mammuteiksi ennen hedelmöitystä.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

MooM
Seuraa 
Viestejä6067
Liittynyt29.6.2012

Montakohan niitä pitäisi herättää, jotta saataisiin geneettisesti elinvoimainen populaatio? Tiedän, että esimerkiksi joitain koirarotuja on perustettu alle kymmenen yksilön geenipoolille, mutta kyllä näillä roduilla onkin erilaisia perinnöllisiä ongelmia. Luonnonvaraiseksi tarkoitettu kanta tarvinnee huomattavasti enemmän yksilöitä alkuun  kun ei ole ihmistä ohjaamassa pariutumisvalintoja.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28278
Liittynyt16.3.2005

Se olisi äärimmäisen mielenkiintoinen koe, mutta ehkä en kuitenkaan halua, jos ajattelen siltä kantilta miltä se tuntuu niistä mammuteista. Tai "mammuteista". En usko, että ne saavat täydellistä perimää, vaan ne tulevat olemaan jonkinlaisia norsujen ja mammuttien sekasikiöitä, joilla on samantapaisia ikäviä ongelmia kuin rotukoirilla. Mutta todellisuudessa ne tekevät mammutit heti kun laskevat, että se tuottaa enemmän kuin maksaa.

Yleensä kai nisäkkäillä arvioidaan muutaman sadan yksilön olevan minimipopulaatio. Tuskin mammutti poikkeaa oleellisesti muista. Alkuvaiheessa ihminen voi hyvinkin säädellä kantaa, esimerkiksi yksilöjä siirtämällä tai tarhaistutuksin, ja jos kanta kasvaa, niin geneettistä variaatiotakin syntyy.

Mutta tuskin tuossa on tarkoituksena luoda luonnollista kantaa, vaan muutama tarhayksilö tutkijoiden maineen luomiseksi ja maksavien asiakkaiden pällisteltäväksi.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä1486
Liittynyt10.10.2011

Vaikea tosiaan kuvitella luonnollista kantaa mihinkään (siperiaan saattaisi sopia), koska se tosiaan vaatisi vuosia työtä eläintarhoissa ennen kuin voisi alkaa istuttamaan mammuja luontoon. Ja meillä on kovin vähän varmaa tietoa mammutin liikkuvuudesta ja agressiivisuudesta. Sen me tiedämme varmaksi, että joku pässi maksaa niin paljon rahaa turkista ja sarvista että salametsästys pitäisi populaation selviämiskyvyttömänä.

 

Uskon että tullaan kyllä näkemään mammutteja eläintarhoissa. Jos on pakko aikatauluttaa, niin noin 10 vuoden päästä syntynee ensimmäinen uusiomammutti.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat