Seuraa 
Viestejä9

Hei, sairastan ADHD/ADD:tä ja metyylifenidaatti on minulle liian raskasta jokapäiväiseen käyttöön voimakkaitten sivuoireitten takia. Olen nyt yrittänyt lääkitä ADHD:tani hyvällä ja monipuolisella ruokavaliolla joka sisältää hyviä rasvoja, paljon proteiineja (ei liikaa), vihanneksia (parsakaalia joka päivä) ja vähän hiilihydraatteja jotka tulevat kaikki riisistä tai muusta gluteenittomasta lähteestä. Olen harrastanut liikuntaa enemmän tai vähemmän kolmisen vuotta ja olen huomannut sen auttavan ongelmaani, siitä tulee myös hyvä olo. Nyt olen löytänyt LISÄRAVINTEET ja popsin näitä noin kourallisen päivässä, tässä lista päivittäisestä annoksestani:

B12 500mcg Spray (methylcobalamin) 500mcg/päivä

C vitamiini (acsobric acid) 2-4g /per päivä

D vitamiini 10,000 IU päivä

Calsium sitraatti (tänään aloitettu) 1,2g per päivä.

Magnesium 600mg per päivä

Fosfaattiseriini (phospatidyl serine) 300mg per päivä

L-karnosiini 1000mg (1g) per päivä

L-tyrosiini 1500mg per päivä.

Foolihappo 1200mcg per päivä

B6 vitamiini 300mg per päivä

Omega 3 (mölleriä) 5kpl per päivä, nyt aloitin omega 3-6-9 1000mg ja otan 3 kpl per päivä?

Zinc picolinate 50mg per päivä

 

Otan kaikki aamulla kerrallaan aamiaisen kanssa joka sisältää usein jotain rasvaa paremman imeytymisen vuoksi.

Olen tilannut lähes kaikki iHerbistä ja kaikki ovat Now Foods brändiä.

 

Haluaisin nyt kuulla onko tämä liikaa ja jos olette sitä mieltä että on niin haluaisin jotain tutkimusta tai muuta faktaa vastauksen taustalle, olen lukenut paljon Tolosen itsehoito artikkeleita ja vaikka hän ei ole tällä foorumilla kovin pidetty, pidän silti hänen artikkeleitaan luotettavempina lähteinä niin kauan kunnes joku vastaus sisältää jotain tutkimuksia faktaa mukanaan niinkuin Tolosen itsehoito artikkeleissa, (en tosin ole niitä tutkimuksia hirveästikkään lukenut). Haluan myös korostaa että kärsin neurologisesta sairaudesta nimeltä ADD ja Tri Tolosen mukaan tämä tarkoittaa sitä että lisäravinteita tulee syödä purkista koska kaikki ravinnosta tuleva ei pysty imeytymään kroppaani SAIRAUDEN TAKIANI.

Tulkitsen kaikki vastaukset objektiivisesti

 

  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (22)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64622
enkeksinimeä

Tulkitsen kaikki vastaukset objektiivisesti

Et sinä tulkitse, kuulostat trollilta. Aivan liian läpinäkyvä uskottelu paistaa läpi tekstistäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
RedTwilight
Seuraa 
Viestejä349

Eipä kai nuo muuten ole edes terveydelle haitallista paitsi B6 vitamiinin osalta. B6:n US FDA maksimi on 100mg/vrk. 300mg/vrk pidemmän päälle voi hyvinkin aiheuttaa neurologisia häiriöitä.

D-vitamiinimäärä on korkea, mutta tuskin vielä terveydelle vaarallinen.

enkeksinimeä
Seuraa 
Viestejä9
jussipussi
enkeksinimeä

 

Tulkitsen kaikki vastaukset objektiivisesti

 

Et sinä tulkitse, kuulostat trollilta. Aivan liian läpinäkyvä uskottelu paistaa läpi tekstistäsi.

 

En nyt ymmärrä. Täsmennä vähän ja tähän lankaan ei tarvitse vastata jos se ei liity kysymykseeni millään tavalla.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64622
enkeksinimeä

En nyt ymmärrä. Täsmennä vähän ja tähän lankaan ei tarvitse vastata jos se ei liity kysymykseeni millään tavalla.

Ymmärtääkseni sinä kyllä ymmärrät varsin hyvin. Tiedätkö miksi tämä vastauksesikin kertoo siitä?

enkeksinimeä
Seuraa 
Viestejä9

Eivaan ihan oikeasti en ymmartanyt missa kohtaa kirjoitin jotain vaarin tai annoin sellaisen vaikutelman etta olen trolli, en ole. Ihan oikeasti kysyn neuvoa asiantuntevilta mikali taalta sellaisia loytyy.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tuo B6 ensimmäiseksi herätti huomion.

On kyllä niin, että tuolla sekoituksella voi sekoittaa jo hermoston pahemman kerran.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64622
enkeksinimeä

Eivaan ihan oikeasti en ymmartanyt missa kohtaa kirjoitin jotain vaarin tai annoin sellaisen vaikutelman etta olen trolli, en ole. Ihan oikeasti kysyn neuvoa asiantuntevilta mikali taalta sellaisia loytyy.

Mene kysymään Lääkäriltä neuvoa.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Lisäravinne-kalsium voi aiheuttaa suurina annoksina sydäninfarktin vaaraa, eli olla hengenvaarallinen. Tuo 1,2 kuulostaa hurjan paljolta, puoletkin siitä on liikaa. Perustelu:  http://ravintojaterveys.kotisivukone.com/uutiset.html?130

Omega-3 varmaankin menee moninkertaisesti suosituksiin nähden? 3 g/vrk on ainakin liikaa: "The AHA says taking up to 3 grams of fish oil supplements daily is considered safe. Don't take more than that unless you discuss it with your doctor first." http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/omega-3-fish-oil-supplements-for-high-blood-pressure 

Jos joutuu onnettomuuteen, leikkaukseen tms., suuri annos omega-3:aa lisää vuotoriskiä. Myös aivohalvausriskiä se voi lisätä, luulisin samasta syystä " Ironically, taking too much fish oil can actually increase the risk of stroke." http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/993.html

Liika sinkki lisää mm. syöpäriskiä, esimeriksi eturauhasessa:  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12837837

Karnitiintsta on ollut juttua täällä (jos se on sama kuin karnosini):  http://www.tiede.fi/keskustelu/4002132/ketju/voinko_syoda_lihaa_dokumentti

Noita muita en tutkinut, mutta kourakaupalla lisäravinteita kuulostaa järjettömältä touhulta. Siinä vaan tuottaa järjettömän kallista pissaa vessanpyttyyn, ja ehkä kaupanpäällisiksi saa ehkä vakaviakin sivuvaikutuksia pidemmän päälle. Tohtori Tolosen juttuihin kannattaa suhtautua kuin mainoksiin yleensäkin, ne nimittäin ovat mainoksia ja myynninedistämistä.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2343

Kuten Jussikin oli jäljillä niin minullekin pisti silmään D + Ca jotka vahvistaa toisiaan.

D-vitamiinia käytetään jopa rotanmyrkkynä, (ehkä vielä paremmin kalsiumin kanssa?) Siten että sen aiheuttama kalsiumin voimakas imeytyminen tukkii verisuonet, keuhkot ja munuaiset jne.  Ja jyrsijäinen kuolee siihen. [1]
C-vitamiini mega-annoksina myöskään ei voine olla aina hyväksi pitempiä aikoja.

triTolonen nyt ei ole luotettavin objektiivisin ihminen kun pillerit on sille bisnes. Oma lehmä ojassa. Kun Marina Heinonen paljasti väitöskirjassaan 90-l alussa että sioille syötetään niin paljon A-vitamiinia että ihmiset saa maksalaatikoista a-vitamiini-myrkytyksen, niin tämä myrkytysilmoitusvaroitus+skandaalikohu pelasti sukulaisenikin kroonisilta päänsäryiltä. Mutta muistan vihaisuuteni kun näin miten Arstila ja Tri Tolonen suuttuivat lehdissä että ihmisiä peloteltiin vitamiineilla. Ilmeisesti myrkytys olisi saanut jatkua jos Tolosesta ja Arstilasta olisi ollut kiinni. Hmph !

Toki kriteerit ei ole ihan samat normaalille ja erikoissairaalle ihmiselle, jälkimmänen voi joutua syömään myrkkyjä ja ottamaan riskejä, mutta hyvä olla tietoinen eikä vain yhden bisnestä tekevän lähteen varassa.

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Rodenticide#Hypercalcemia

 

 

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

sääpeikko
Seuraa 
Viestejä7678

Todennäköisesti ketjun aloittaja nuo ongelmasi johtuu tuosta concertasta, se ei ole mikään kummoinen ADHD lääke, sivuoireet on niin suuria verrattuna hyötyyn. Dextroamfetamiini toimii paljon paremmin kun siinä ei ole turhaa happiketjua kuten metyylifenidaatissa. Ruokakin maistuu paremmin sen jälkeen jne. 

it's the Sun stupid!

sääpeikko
Seuraa 
Viestejä7678
enkeksinimeä

Käsittääkseni Dekstroamfetamiinikaan ei tee hyvää aivoille pitkällä aikavälillä.

Riippuu annoskoosta, enemmän neurotoksista alkoholikin on kuin dexamfetamiini. Rottakokeita on testattu deksamfetamiinia moninkertaisella annoskoolla kuin ADHD/ADD ihmiselle annetaan. Amfetamiininarkkarit on tietysti erikseen, jotka tarvitsevat suurempia annoksia.

Pitkäaikaisvaikutuksia ei siis ole pienillä annoksilla jos vetä 5 mg pillereitä vähäisiä määriä :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181923/

http://psycnet.apa.org/index.cfm?fa=search.displayRecord&UID=1938-03205-001

Ja Concertassa/metyylifenidaatissa tarkoitin lyhytaikaisia vaikutuksia. Olo on kuin suorastaan myrkyttynyt kun vetää concertoja vs. deksmafetamiiniin. Ja samaa sanoo monet muutkin ihmiset kellä on ADHD.

Tässä tosiaan deksamfetamiinin molekyyli :

Vs. Concertan vaikuttavan aineen molekyyli:

VS. ADHD:n merkittävin häiriössä oleva hormoni aivoissa, eli dopamiini:

Sitten vielä noadrenaliini joka liittyy myös ADHD:seen vähän :

Kuten huomataan concertassa on täysin turha happiketju, joka tekee kauhean olon. Tästä on sanonut moni ihminen minulle jolla on ADHD tosiaankin tai ADD. Dexit toimii paremmin suurimmalla osalla.

Parhaiten puolueetonta tietoa saa asiasta täältä :

https://www.erowid.org/chemicals/amphetamines/

Suomalaisille lääkäreille sana amfetamiini on kirosana varsinkin koululääkärissä ja julkisen sektorin puolella. Pitää melkein mennä ADHD/ADD vaivaisen yksityiselle lääkärille jos haluaa kunnon lääkkeitä täällä maassa jotka voivat auttaakkin aikuisten oikeastikkin ilman vakavia sivuoireita. Concerta on pelkkä markkinointikikka julkisella sektorilla, vanhemmassa lääkkeessä deksamfetamiini, joka on jo 1937 otettu saksassa käyttöön ADHD:n hoidossa on parempi toimivuus keskimäärin kuitenkin.

it's the Sun stupid!

enkeksinimeä
Seuraa 
Viestejä9

Miten suhtaudutte meditointiin mikäli aikeissa on lisätä dopamiinin määrää aivoissa yrittäen kasvattaa omaa motivaatiota? Sen tiedän että meditointi lisää dopamiinin määrää 65% aivoissa jonkun lähteen mukaan, mutta en lisääkö se myös sen jälkeen. Joku tietoisempi voisi valaista minua.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
enkeksinimeä
 Nyt olen löytänyt LISÄRAVINTEET ja popsin näitä noin kourallisen päivässä, tässä lista päivittäisestä annoksestani:

B12 500mcg Spray (methylcobalamin) 500mcg/päivä

... 

Haluaisin nyt kuulla onko tämä liikaa ja jos olette sitä mieltä että on niin haluaisin jotain tutkimusta tai muuta faktaa vastauksen taustalle, olen lukenut paljon Tolosen itsehoito artikkeleita ja vaikka hän ei ole tällä foorumilla kovin pidetty, pidän silti hänen artikkeleitaan luotettavempina lähteinä niin kauan kunnes joku vastaus sisältää jotain tutkimuksia faktaa mukanaan niinkuin Tolosen itsehoito artikkeleissa, (en tosin ole niitä tutkimuksia hirveästikkään lukenut). Haluan myös korostaa että kärsin neurologisesta sairaudesta nimeltä ADD ja Tri Tolosen mukaan tämä tarkoittaa sitä että lisäravinteita tulee syödä purkista koska kaikki ravinnosta tuleva ei pysty imeytymään kroppaani SAIRAUDEN TAKIANI.

Tulkitsen kaikki vastaukset objektiivisesti

Halusit kuulla, ovatko annoskoot liian suuria syömistäsi lisäravinteista. Toisalta et ilmeisesti kuitenkaan halua kuulla vastausta, koska uskot pillerikauppias Tolosen väittämiin (tuo boldattu kohta). Mitään imeytyishiriötä ei ilmeisesti sinulla ole todettu kliinisten kokeiden perusteella, sinulla on ilmeisesti vain tuo Tolosen väite tukenasi. Väite, jonka todenperäisyyttä et ehkä ole pysähtynyt pohtimaan. Miksihän pillerikauppias väittäisi, että hänen pillereitään kannattaa käyttää (vieläpä yliannoksina, väittääkö hän näin?)? Ettei vaan olisi siksi, että haluaa myydä mömmöjään?

Et myöskään ole reagoinut vastauksiin, jotka sinulle on annettu lisäravinteiden yliannostuksesta.

Herää siksi kysymys, miksi tämä keskusteluketju ylipäätänsä on aloitettu, jos et kerran halua vastauksia kysymyksiisi, ja jos kerran mielipiteesi rajun yliannostuksen välttämättömyydestä on kiveenhakattu jo ennalta. Onko tarkoituksesi ehkä vain markkinoida iHerbiä tai Tolosen mömmöjä?

Nyt sitten kysyt meditoinnista. Onko tämän kysymyksesi tarkoitus vain nostaa esiin tämä ketju, vai haluatko aidosti tietää? Miksi vastaisimme sinulle meditointiaiheiseen kysymykseen, kun et kerran ole ottanut onkeesi aiemmistakaan vastauksista?

enkeksinimeä
Seuraa 
Viestejä9
BCK
enkeksinimeä
 Nyt olen löytänyt LISÄRAVINTEET ja popsin näitä noin kourallisen päivässä, tässä lista päivittäisestä annoksestani:

B12 500mcg Spray (methylcobalamin) 500mcg/päivä

... 

Haluaisin nyt kuulla onko tämä liikaa ja jos olette sitä mieltä että on niin haluaisin jotain tutkimusta tai muuta faktaa vastauksen taustalle, olen lukenut paljon Tolosen itsehoito artikkeleita ja vaikka hän ei ole tällä foorumilla kovin pidetty, pidän silti hänen artikkeleitaan luotettavempina lähteinä niin kauan kunnes joku vastaus sisältää jotain tutkimuksia faktaa mukanaan niinkuin Tolosen itsehoito artikkeleissa, (en tosin ole niitä tutkimuksia hirveästikkään lukenut). Haluan myös korostaa että kärsin neurologisesta sairaudesta nimeltä ADD ja Tri Tolosen mukaan tämä tarkoittaa sitä että lisäravinteita tulee syödä purkista koska kaikki ravinnosta tuleva ei pysty imeytymään kroppaani SAIRAUDEN TAKIANI.

Tulkitsen kaikki vastaukset objektiivisesti

 

Halusit kuulla, ovatko annoskoot liian suuria syömistäsi lisäravinteista. Toisalta et ilmeisesti kuitenkaan halua kuulla vastausta, koska uskot pillerikauppias Tolosen väittämiin (tuo boldattu kohta). Mitään imeytyishiriötä ei ilmeisesti sinulla ole todettu kliinisten kokeiden perusteella, sinulla on ilmeisesti vain tuo Tolosen väite tukenasi. Väite, jonka todenperäisyyttä et ehkä ole pysähtynyt pohtimaan. Miksihän pillerikauppias väittäisi, että hänen pillereitään kannattaa käyttää (vieläpä yliannoksina, väittääkö hän näin?)? Ettei vaan olisi siksi, että haluaa myydä mömmöjään?

Et myöskään ole reagoinut vastauksiin, jotka sinulle on annettu lisäravinteiden yliannostuksesta.

Herää siksi kysymys, miksi tämä keskusteluketju ylipäätänsä on aloitettu, jos et kerran halua vastauksia kysymyksiisi, ja jos kerran mielipiteesi rajun yliannostuksen välttämättömyydestä on kiveenhakattu jo ennalta. Onko tarkoituksesi ehkä vain markkinoida iHerbiä tai Tolosen mömmöjä?

Nyt sitten kysyt meditoinnista. Onko tämän kysymyksesi tarkoitus vain nostaa esiin tämä ketju, vai haluatko aidosti tietää? Miksi vastaisimme sinulle meditointiaiheiseen kysymykseen, kun et kerran ole ottanut onkeesi aiemmistakaan vastauksista?

Haluan aidosti tietää meditoinnista ja haluan myös kuulla mahdollisimman puolueettoman vastauksen syönkö liikaa mömmöjä, laitoin tuon tolosen kommentin ravintoaineitten imeytymisestä add potilailla sen takia koska en löytänyt mitään muuta lähdettä väitteeni tueksi, olen monesti lukenut tältä keskustelufoorumilta väittelyä vitamiineihin liittyen ja usein monet sanovat että "et tarvitse lisäravinteita, vitamiineista saat kaiken" ja en ole nähnyt YHDESSÄKÄÄN tuollaisessa kommentissa mitään lähdettä, joten omasta mielestäni Tolosen kommenti on luotettavampi lähde kuin mutu. En tiedä mitä annoksia tolonen suosittelee käyttämään mutta en ole yhden yhtäkään pilleriä hankkinut toloselta vaan kaikki tilattu iHerbistä. Reagoin noihin B6 vitamiini varoituksiin vähentämällä sen käytön 50mg päivässä, mutta jaksanut raportoida sitä tänne.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tuossa käsittääkseni mahdollisimman puolueetonta tietoa, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan:  Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Sivulla 37 lukee ravintolisistä. Siellä ei kyllä lue puutoksista ADHD-potilaiden kohdalla. Ehkä joku psykiatri osaisi vastata tarvitsevatko ADHD-potilaat jotain tiettyä lisäravinnetta? Tai ainakin joku muu lähde kuin sellainen, jonka taloudellisissa intresseissä on saada sinut syömään mahdollisimman paljon turhia ja kalliita pillereitä.

***

Meditaatiosta kannattaa aloittaa ihan oma ketjunsa, tai vielä parempi olisi, jos etsisi jo olemassa olevan ketjun (luulen, että niitä on täällä useita) ja keskustelisi siinä. Esim tämä: http://www.tiede.fi/keskustelu/42597/ketju/meditaatio

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Käypä hoito -suositukset lasten ja nuorten ADHD lienevät luotettavat, ja sisältävät tämänhetkisen tietämysen perusteella parhaan käsityksen, miten ADHD:ta pitää hoitaa:

(ks. tuo kys. linkki, siinä paremmat formatoinnit kuin tässä, siellä on myös lähdeviitteet)

Muut hoidot

- ** EEG-biopalautehoidolla (ks. sähköinen tausta-aineisto 74) saattaa olla tehoa ADHD:n keskeisiin oireisiin C. Hoidon teho näyttää säilyvän ainakin kuuden kuukauden ajan 175.

-** Tietokoneistettu työmuistiharjoittelu (ks. sähköinen tausta-aineisto 75) saattaa lieventää ADHD:n oireita, mutta vaikutukset eivät yleistyne kaikkiin tilanteisiin C.

- ** Erilaisten vaihtoehtohoitojen käyttö ADHD-oireiden hoidossa on yleistä 176177.

- Erityisen paljon käytetään erilaisia ruokavalio- ja ravitsemushoitoja 178, vaikka tutkimusnäyttö niiden hyödyistä on vähäistä.

. Sakkaroosin poistamisella ruokavaliosta ei ole merkitystä lasten ADHD-oireiden hoidossa B.

. Välttämättömät rasvahapot ovat ilmeisesti tehottomia ADHD:n keskeisiin oireisiinB. Vaikka omega-3-rasvahappohoitoa ei voida suositella ADHD:n keskeisten oireiden hoidossa, se saattaa hieman lieventää joitakin ADHD:n oireita ja sitä voidaan ehkä käyttää muun hoidon lisänä tai silloin, kun muu hoito ei tule kyseeseen179.

. Lisäaineiden poistamisella ruokavaliosta D tai oligoantigeenisella dieetillä D ei liene merkitystä ADHD-lasten yliaktiivisuusoireiden hoidossa, mutta luotettava näyttö asiasta puuttuu. Keinotekoiset väriaineet ja natriumbentsoaatti saattavat toisaalta lisätä terveidenkin lasten yliaktiivisuutta, impulsiivisuutta ja tarkkaamattomuutta 180.

..Histamiinia hajottavan geenin polymorfismi saattaa vaikuttaa siihen, missä määrin väriaineet ja natriumbentsoaatti aiheuttavat terveille lapsille ylivilkkautta ja levottomuutta 181 (ks. sähköinen tausta-aineisto Lisä- ja väriaineiden vaikutus ADHD-oireisiin 76).

.Magnesium- tai rautahoidon hyödystä ei ole riittävää tutkimustietoa 182183187.

.Sinkin lisäämisestä ruokavalioon 182 ei liene hyötyä, mutta luotettava näyttö puuttuu 240. Sinkki saattaa kuitenkin parantaa stimulanttihoidon tehoa 241242. ..Varastoraudan 183241 sinkin 184185186241 tai magnesiumin 187,241 määrä saattaa ADHD-diagnoosin saaneilla lapsilla ja nuorilla olla pienempi kuin samanikäisillä verrokeilla. Syynä voivat olla muun muassa stimulanttien ruokahalua heikentävä vaikutus, syömishäiriöt tai puutteet ravinnon laadussa.

..ADHD-lapsilla todetun varastoraudan vähäisyyden ja runsaan unenaikaisen liikehdinnän välillä saattaa olla yhteyttä 188.

- *** Homeopatiasta ei ole hyötyä lasten ja nuorten ADHD:n hoidossa (ks. sähköinen tausta-aineisto 77).

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Kannattaa googlata "adhd low carb diet".

Juttuja tulee esiin paljon ja sieltä voi seuloa ne luotettavimmat.

Muualla maailmassa vähähiilihydraattista ruokavaliota suositellaan adhd-lapsille. Toimii aikuisilla myös yhtä lailla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat