Kommentit (3)

Kapsky
Seuraa 
Viestejä77

"Niiden läpimitta on noin 200 metriä isompi kuin Saturnuksen nykyisten renkaiden, sanoo tähtitieteilijä Matthew Kenworthy hollantilaisesta Leidenin observatoriosta."

Tuosta puuttui sana välistä, joten täydensin.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6657

Artikkelista unohtunut J1407b -eksoplaneetan kiertoaika auringonkaltaisen emotähtensä ympäri. Se on noin 10 vuotta versus Jupiterin kiertoaika on noin 12 vuotta. Eli sen puolesta järjestelmä muistuttaa meidän järjestelmäämme. Tosin, koska J1407b on niin paljon massiviisempi kuin meidän Jupiter, joten jää nähtäväksi pystyykö tähti J1407 ylläpitämään kultakutrivyöhykkeen sisäplaneettoja vakailla radoilla. Veikkaisin että pystyy! 

 J1407 on myös vasta 16 miljoonaa vuotta vanha tähti, joten kiviset sisäplaneetat tuskin ovat vielä kunnolla muovautuneet protoplaneetta-astetta pidemmälle. Joten varmaan joskus 500 miljoonan vuoden kuluttua voitaisiin mennä tähtijärjestelmään tutkimaan elämän syntyä ja varhaisia elämänmuotoja.

 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jesper
Seuraa 
Viestejä821
Puuhevonen

Artikkelista unohtunut J1407b -eksoplaneetan kiertoaika auringonkaltaisen emotähtensä ympäri. Se on noin 10 vuotta versus Jupiterin kiertoaika on noin 12 vuotta. 

Harmi. Haaveilin jo, että mahdollinen kuu voisi olla maan kaltainen. Olisi oikeastaan vielä hienompaa löytää maankaltainen eksokuu, kuin maankaltainen eksoplaneetta.

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat