Seuraa 
Viestejä13878

http://www.viraalisesti.fi/taman-100-vuotta-koirien-jalostusta-on-todellisuudessa-tehnyt-uskollisille-ystavillemme/

Yllä artikkeli viimeisestä sadasta vuodesta koirienjalostusta. Keinotekoinen evoluutio siis toimii erittäin tehokkaasti. 30-40 sukupolvea ja koira voi olla ulkonäöltään täysin toinen kun tiettyjä piirteitä tai ominaisuuksia lähdetään hakemaan.

Tuolla perusteella 3-4 sukupolvea ihmisessäkin riittää aikaansaamaan ratkaisevia muutoksia.

Oman mututuntumani ja havaintojeni perustella esim. nainenkin periyttää omasta sukuhaarastaan miehelle miehekkäitä piirteitä ja naisille naisellisia. Samoin mies pyrkii periyttämään tyttölapselle naisellisia piirteitä omasta sukuhaarastaan vaikka olisikin itse roteva ja miehekäs.

Eli ihminen kantaa sukunsa taakkaa, mutta pyrkii sukupuolesta riippuen periyttämään miehekkäitä tai naisellisia ominaisuuksia sen mukaan kumpaa sukupuolta jälkikasvu on (sukusolu).

Miehellä se toimii niin että miehekkäitä geenejä siirtyy sukusoluihin jos se on poika ja naisellisempia geenejä jos se on tyttö. Nainen taas siirtää munasoluunsa miehekkäitä tai naisellisia geenejään sen mukaan kumpi tuotanto on parempaa tai kumpaa lasta hän alitajuisesti haluaa ja jos miehen sukusolu ei mätsää naisen "toiveisiin" niin nainen pystyy hylkäämään raskauden (selittää raskaudettomuutta ihmisillä joissa ei ole "mitään vikaa"). Nainen siis voi osaltaan "päättää" lapsen sukupuolesta joko hylkäämällä tai hyväksymällä tarjotun hedelmöittäjän, siis hedelmöitykseen tarjolla olevan miehen sukusolun.

Eli nainen voi omien toivedensa perusteella altistaa poikalapsen esimerkiksis homoudelle siirtäessään naisellisia geenejä munasoluunsa, (alitajuinen toive tyttölapsesta). Jos miehen sukusoluissa ei kuitenkaan ole kuin miehiä ja miehekkäitä geenejä tarjolla, kova hyökkäys voi murtaa munasolun vastarinnan ja yksi jannu pääsee kuitenkin läpi ja syntyy homous.

Kommentit (7)

Vierailija

 

Mun koiralla on kuusi varvasta takajaloissa.
Onko sillä geenimutaatio vai jäänne menneiltä ajoilta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Vatkain

Joo ja tälle alotukselle nauraa kyllä jo Maldoradon mummokin. 

Tuliko taas puudeli kakkaamaan?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44854

Hyvä luoja?

Britannia sallii ihmisen geenimuuntelun

 

Tällä viikolla Britannian parlamentin alahuone hyväksyi lain, joka sallii hedelmöitetyn munasolun mitokondrioiden vaihtamisen luovuttajan mitokondrioihin. Koska mitokondrioissa on kaikkiaan 37 geeniä – runsas promille ihmisen kaikista geeneistä – Britannia otti nyt ensimmäisen askeleensa kohti ihmisen geenimuuntelua.

Mitokondriot periytyvät äidiltä. Mitokondriovaihdon jälkeen syntyneellä lapsella on siis kaksi geneettistä äitiä, vaikka luovuttajan osuus hänen perimästään on hyvin pieni. Vaihdos on pysyvä ja myös lapsen omat perilliset saavat luovuttajan geenejä.

http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/02/06/britannia-sallii-ihmisen-geenimuuntelun/20151561/145?n=1

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44854

Veiksel-jääkausi selittäjänä?

WASHINGTON. Texasin yliopiston tuoreessa tutkimuksessa on löydetty syy siihen, miksi suomalaiset ovat geeniperimältään erilaisia kuin muut eurooppalaiset. Yliopiston terveystieteen laitoksella UTHealthissa tehdyssä geenikartoituksessa on selvinnyt, että suomalaisten määrä harveni äkisti 10 000–20 000 vuotta sitten ja palautui sitten ennalleen.

Tämä geenien "pullonkaula" johti siihen, että suomalaiset ovat saaneet geeninsä harvemmilta esi-isiltä kuin muut eurooppalaiset, ja muistuttavat siksi perimältään toisiaan enemmän kuin muut kansat. Muualla Euroopassa vastaavaa geenien pullonkaulaa ei ollut.

Suomalaisten harvenemisen syitä ei tiedetä, mutta se saattoi johtua maastamuutosta, sairauksista, sodasta tai ympäristösyistä, kirjoittaa amerikkalainen Science Daily -julkaisu. Tutkimustuloksista kerrotaan tarkemmin toukokuussa ilmestyneessä Nature Genetics -lehdessä.

http://www.hs.fi/tiede/a1431493377981?jako=868e999c3e3529088cb8f606551ca30d&ref=tf_iHSisboksi-artikkeli&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_content=articlepage

Jääkauden aikana jäätiköt laajenevat suuriksi ilmaston kylmettyä. Jääkausia on maapallonhistoriassa ollut useita.[3][4] Viime jääkausi, Veiksel-jääkausi, oli yli 10 000 vuotta sitten.[5]Kanadan ja Skandinavian ylle tuli valtava jäävaippa[6] ja Suomikin peittyi 2–3 kilometriä[7][8][9][10] paksun jään alle.
https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4kausi

Toivotaan että me pärjätään tänään jäällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat