Seuraa 
Viestejä2644

"Ennenvanhaan oli kaikki parempaa" <-- Kai ikuisesti povattu lause.

Mutta jos rehellisiä ollaan, niin kyllä taitaa nykyaikaisuudessa olla paljon hyvääkin. Esim. tietokoneet ei ollut vielä samanlaisia tehomyllyjä kuin nyt ja nyky-softwaret ovat paljon vakaampia. Muutenkin, maailmasta on tullut tekninen, missä kaikki kehittyy nopeasti ja tehot ollaan säädelty maksimiin. Mielestäni ihminen ei ole se, mitä maailmankuva laittaa hänestä luulemaan. Mediahan saa maailman näyttämään loppuunpelatulta planeetalta, mutta sitä se ei todellakaan mielestäni ole. Kaikkea on ja paljon, mutta entistä vähemmän on sitä, mitä ihmiset oikeasti haluaa, eli rauhaa, rakkautta ja harmoniaa. Katseet pitäisi kääntää niihin arvoihin, jotka ovat inhimillisen maailman perustana. Meillä on tosi vähän aikaa sulattaa maailman tapahtumia ja tuntuu kuin kansan tahtoa ei olla sovellettu käytäntöön riittävästi. Miten sinä voit nykymaailmassa? Mikä on hyvää ja mikä pahaa?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sivut

Kommentit (33)

ID10T
Seuraa 
Viestejä3308

Nykyään elämä kulkee ikäänkuin "turbobuustilla", mikä on erittäin huono asia. 80-luvulla työskentelin eräässä valtion virastossa ja päivittäisten työtehtävien suorittamiseen sai kulumaan n. tunnin, jolloin loppuaika meni sitten korttia pelatessa tai kirjaa lukiessa. Nykyisessä työssä onkin jo vähän eri tahti ja väitän olleeni onnellisempi 80-luvun pienipalkkaisemmassa, joskin leppoisammassa työssä.

Kaikki tavarat tehdään nykyään myös suuria myyntilukuja silmälläpitäen, eli mikään ei kestä kauempaa kuin on tarpeen tavaran riittävän kierron takaamiseksi.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Minusta me monet olemme vain koneiston osia täällä, kuten Chaplinin Nykyajassa. Vähän pakko tehdä jotain työkseen. Maanviljelijät ovat ehkä kaikkein vapaampia ja muut jotka toimivat perustaloudessa.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Yhden lapsen politiikka, kuten Kiinassa. Ongelmathan syntyvät siitä, kun naiset tekevät lisää lapsia ja miehet ratkovat tästä syntyvää ongelmaa tavalla tai toisella. Äärimmäinen ratkaisu on kai sota.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

älynväläyttäjä

Minusta nykymaailmassa on liian helppo elää. Inhottaa sanoa, mutta sota tai muu katastrofi voisi olla paikallaan. Palautuisi todellisuudentaju.

 

Tuo oli ehkä vähän rajusti sanottu, mutta nykyään ihmisten murheet ovat melko naurettavia.

Yksi murehtii, että päästäänköhän tänä vuonna Thaimaahan. Olisi iloinen, että pääsee edes töihin ja kauppaan, ilman että tarvitsee pelätä henkensä puolesta.

Toinen pohtii, että sopiiko suvivirsi koulun kevätjuhlaan. Lapset sentään pääsevät kouluun, eikä siitä tarvitse edes maksaa.

Kolmas pelkää e-koodeja ja natriumglutamaattia. Olisi kiitollinen, että Suomessa saa turvallista ja puhdasta ruokaa, josta viranomaiset vielä huolehtivat.

Niin se vaan on, että jos ongelmia ei ole, niitä keksitään.

 

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Elämä on entistä hektisempää.Mutta se on seuraus....siitä että tekniikka ja tietotekniikka eivät vapauttaneetkaan ihmistä kuin näennäisesti.Tottakai lypsykone jättää maitotilalliselle enemmän aikaa kuin käsinlypsy,mutta se ei muuta kokonaiskuvaa,kun puolimaapalloa hivelee älypuhelimia 24 tuntia vuorokaudessa,osin "ollakseen tehokkaita" tai jopa tehden koko ajan varsinaista palkkatyötään joka ennen oli se 8h/vrk-ja nyt monta tuntia tuon 8 tunnin päälle,toisin kuin tietotekniikka lupasi.

Onnellisuutta tuskin nykyään lisää myöskään sosiaalisen median huonot puolet.Aito sosiaalisuus on vähentynyt,mutta näennäissosiaalinen tietotulva on kasvanut ja ihmiset eriytyneet pieniin,selvät rajat omaaviin segmentteihin.

Siinä missä 60-luvulla karvahattuisännällä ja "lättähatulla" saattoi löytyä kylänraitilla edes yksi yhteinen puheenaihe,ei mielikuvitus edes riitä keksimään yhtä yhteistä puheenaihetta nykyiselle kylänraitille Vegaani-Gootin ja Lenkkimakkaransa ilolla nauttivan paperimiehen kohdatessa.

Olemme pirstaloituneet pieniksi erillisryhmiksi vaikka asumme kaupungeissa muutamien metrien päässä toisistamme.

Toki itse asun maaseudulla,mutta ei kaupunki vieraskaan paikka ole.

 

Onhan nykyajassa paljon hyvääkin.Kaiken helppous,kunhan ihminen vain aidosti tietää mitä haluaa ja mitä tarvitsee.Entisajan paperisotaan verrattuna olet perustanut firman ja haalinut (ilman maksavaa mainostusta)asiakaskuntaa siinä ajassa,kun ennen vanhaan olisit saanut lomakkeet täytettyä.

 

Ennen olimme sosiaalisen kontrollin,uskonnon ja poliittisten puolueiden meille rakentamien segmenttien puristuksessa.Nyt olemme markkinamiesten lie'assa.

 

Itse olen 70-luvulla syntynyt.Jos yritän unohtaa nostalgisuuden (tai lapsuuden helppouden) ja ajatella,milloin minun aikanani asiat ovat olleet parhaiten,niin sanoisin että 80-luvulla.

Julkinen talous toimi ja pyöri hyvin vientiteollisuuden vetämänä.

Kylän pinnassa sosiaalinen kontrolli ja ihmisten oma sisäinen kunniallisuus takasi,että lapset voi huoletta jättää vähäksi aikaa vaikka naapurin sedälle hoitoon

 

Ja tuohon aikaan "lintukotoamme" suojelivat monet sinänsä negatiiviset asiat,kuten sijainti Neuvostoliiton kainalossa ja rajojen kiinni oleminen (vähän joka suuntaan),erilaisten rauhallisuutta järkyttävien virtauksien pääsy "lintukotoomme" oli siis mahdotonta.

Ja taas taloudellisessa mielessä meitä suojeli sinänsä negatiivinen ilmiö;kilpailun puute joka oli pitkälti seurausta diktatuurisista hallinnoista monissa nykyään omaa elintasoaan nostaneissa halpatyömaissa.

 

Lapsuuteni 80-luvulla en pelännyt liikkua missään.Ehkä en edes olisi niin tehnyt mihinkään vuorokauden aikaan.

Nykyään pelko saattaa hiipiä puseroon hyvinkin helposti eri tilanteissa näin puolustuskykyisenä aikuisenakin.

MooM
Seuraa 
Viestejä7535
RaahenTiikeri

Lapsuuteni 80-luvulla en pelännyt liikkua missään.Ehkä en edes olisi niin tehnyt mihinkään vuorokauden aikaan.

Nykyään pelko saattaa hiipiä puseroon hyvinkin helposti eri tilanteissa näin puolustuskykyisenä aikuisenakin.

Minä vedin lapsena 80-luvulla hevosella kiitolaukkaa järven jäällä ennen joulua jään paukkuessa alla. Eikä pelottanut juuri yhtään. Nyt ajatuskin siitä touhusta puistattaa. Käsitys riskistä on täysin erilainen lapsena ja teininä kuin aikuisena.

Varmaan kaikki sukupolvet idolisoivat oman nuoruusaikansa aikakautta. Isäni haikailee 50-luvulle, äiti 60-luvun alkuun, kun oli villi ja vapaa opiskelijatyttö. 

Mietin tuossa vasta, miten hankalaa kommunikaatio oikeasti oli ennen matkapuhelimia. Ei tavanomainen elo, mutta esimerkiksi reissaaamiseen ja tapaamisiin liittyvät yllätystilanteet ja muutokset. Puhumattakaan ajasta ennen puhelinta, kirjeet kestivät päiväkausia ja sanaa piti käydä viemässä henkilökohtaisesti,  jos halusi nopeasti tavoittaa jonkun ihmisen. Vaikka lääkärin. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Vierailija

Sanoisin että netti helpottaa tutustumista. Kaikki tyypit jotka olen esim. tiedepalstalta tavannut tavallaan jo "tuntee" vaikka näkeekin ensinmäistä kertaa. Keskustelu alkaa melko luontevasti ja vaivattomasti pääsee keskustelemaan jopa "henkeviä". Yllätyksiä ei siis siinä mielessä ole tullut.

 

Kurkö
Seuraa 
Viestejä179

Luopumalla edes hetkeksi näistä tekniikan ja tietotekniikan ihmeistä tekisi hyvää itse kullekin.

Näiden tietotekniikan välineitä kuuluisi ihmisen käyttää hyödykseen johonkin järkevään, eikä niin että olemme kuin orjia ja sen pauloihin (näppäimistöön, nappuloihin) lumoutuneita.

Minusta kaikki muutenkin nojaa liikaa sähköön päin ja luottaa sen alati jatkuvaan toimintaan. Entä sitten jos, tai kun, jonkin luonnonvoiman kautta sähköt katkeavat viikoksi, mitä on ennenkin tapahtunut, eivätkä kodinkoneet, hellat, jääkaapit, ynnä myy sähköllä toimiva enään toimi? Ongelma mikä on turhan yleinen kaupungeissa, eikä sen varalle minkäänlaista varajärjestelmää tietääkseni ole.

Kukaan tai harva osaa enään selviytyä tämän nykyaikaisuuden helppouden takia. Ja se on suurimmaksi osaksi meidän omaa syytämme, niin taipuvaisia laiskuuteen kun me olemme. 

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

Hopeget
Seuraa 
Viestejä13

Entä mitä mieltä olette pinnallisuudesta, ulkonäkökeskeisyydestä? Se vaikuttaa jo pieniin lapsiin päiväkodissa. Niin käsittämätöntä kuin se onkin, niin jo siellä pitäisi olla muotivetimet päällä, ettei lapsi joudu syrjityksi.

Monet nuoret, esim. yläasteikäiset haaveilevat enemmän kauneusleikkauksista kuin siitä, että löytäisivät itselleen hyvä jatkokoulutuspaikan ja ammatin.

Moni säästää uusia kasvoja, rintoja ja peppua (rasvansiirto tai silikonit) varten mieluummin kuin omistusasuntoa varten, kun paremmalla ulkomuodolla saa paremmin töitä - näinkö se menee?

Monet vanhenevat ihmiset +50 tuntuvat kärsivän ulkonäön rapistumisesta ja miettivät myös mahdollisia toimenpiteitä.

Toivoisi, että maailmassamme voitaisiin arvostaa jotain muutakin ihmisessä kuin vain pinnallisia arvoja, jotka tuntuvat olevan lisääntymässä entisestään?

Kuka jaksaa loputtomiin olla kiinnostunut itsestään ja siltä, miltä näyttää?

Ok. Hyvähän se on pitää terveydestään ja ulkonäöstään huolta, mutta pärjättiinhän ennenkin....

Tuli vain mieleen. :)

 

Hopeget
Seuraa 
Viestejä13

Onko olemassa mitään keinoja nykymaailman yhä lisääntyvän pinnallisuuden vähentämiseksi.?

Murkkuikäisillä ja nuorilla aikuisilla lienee raskainta löytää ja hyväksyä itsensä tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa, mutta jo ala-asteikäiset ja myös keski-ikäiset ovat lisääntyvässä määrin tietoisia omista "puutteistaan".

Arvostavatko älykkäät naiset ja miehet edelleen ihmisen luonnetta ja persoonallisuutta, olipa tämä ihminen sitten mahdollista puolisomateriaalia, ystävä tai vaikka työnhakija?

Onko pinnallisuus ja ulkonäkökeskeisyys vain keskinkertaisten tai sitä tyhmempien elämään kuuluvaa hömppää, vai ahneiden ja älykkäiden business-tyyppien luoma trendi, jolla todellakin rahaa vuollaan?

Ei ole tarkoitus yleistää suuntaan eikä toiseen, mutta välillä tuntuu, että onko tämä tottakaan, millaiseksi maailma on mennyt - ylioppilaslahjaksi silikonirinnat ja rasvansiirtoa vatsasta peppuun....

Keijona
Seuraa 
Viestejä11499

Nykyaikaisuuden yksi parhaista puolista on  yksinkertaisuus: ongelmat ja ratkaisut on niin ilmiselviä, että jokainen voi ne ymmärtää. Ainoa joka ymmärrystä estää on valhe, siis valheelliset uskomukset.

Ajatushan ei ole oma, vaan hindulaisuuden, kaliyogan ajankuvauksista.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä11499

Oma hienoa havaita palstalla olevan myös keskusteluita, joissa on joku idea ja merkityksellisiä mielipiteitä ja  ongelmien ratkaisuehdotuksia.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Hopeget
Seuraa 
Viestejä13

"Tänään vietetään Älykäs ja seksikäs -päivää - tarkoituksena todistaa, että jokainen nainen voi olla molempia."

"Päivän sanoma ei kuitenkaan jää tähän; sen takana oleva järjestö haluaa tukea työelämästä pudonneita naisia muun muassa neuvomalla heitä oikeanlaisen työhaastatteluvaatekerran hankkimisessa."

Lähde: http://www.iltalehti.fi/pinnalla/201703132200084595_iq.shtml

Auttaako, jos työpaikkahaastatteluun pukeutuu asiallisesti mutta myös seksikkäästi? No riippuu tietenkin siitä, mitä työtä hakee...

Tietenkin myös älykäs nainen voi olla seksikäs, mutta pitääkö hänen mennä työpaikalle seksikkäissä vetimissä, jotta voi sen todistaa?

Tässä, kuten myös mainonnassa vaikutetaan ihmisten alitajuntaan - esim. näin:  Vaikka olet älykäs ja seksikäs, mutta et näytä seksikkyyttäsi, annat kenties vaikutelman, että olet seksuaalisesti kylmä.

Onko business-tyyppien toiveena, että tämän päivän viesti menee älykkäille (ehkä samalla rahakkaille) naisille ns. "perille", jotta he alkaisivat ostaa seksikkäitä vaatteita, kenkiä, käydä enemmän  kampaamossa, kosmeettisissa ym. toimenpiteissä ja rahaa siirtyisi taas mukavasti pinnallisuuden ja ulkonäkökeskeisen maailman pyörittäjille.

Vai onko osoitus naisen älykkyydestä, ettei lähde tuollaiseen mukaan?

Eiköhän tämä ilmiö rantaudu Suomeenkin lähivuosina. Tuleeko koskaan sitä päivää, että miesten seksikkyyttä aletaan korostaa muokatuin kuvin esim. netissä, vaikka Is:n ja Il:n sivuilla.? Tulisiko siitä paineita miehille?

Keijona
Seuraa 
Viestejä11499

"Tuleeko koskaan sitä päivää, että miesten seksikkyyttä aletaan korostaa muokatuin kuvin esim. netissä"

Onhan tuota jo olemassa, mutta ei varmasti ikinä tasa-arvoisesti, ihan siitä syystä että naisen parivalintakriteereissä fyysiset ominaisuuden ovat vähempiarvoisia kun taas varallisuus ja status priorisoituna.

Eihän nykyisiin parivalintakriteereihin oikeastaan kuulu älykyys, ja siksi juuri ihmiskunta tyhmenee.

"Arvostetuimmat piirteet miehelle naisessa ovat kauneus ja terveys, kun puolestaan status ja varallisuus ovat naiselle tärkeimpiä, tutkija"

http://www.findance.com/uutiset/32818/miehet-arvostavat-naisessa-kauneut...

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat