Seuraa 
Viestejä17

Kun öljyn maailmanmarkkinahinnan laskusta uutisoidaan niin samalla monesti varoitellaan että sen vaikutus bensan hintaan ei ole kovinkaan suuri. Selitykseksi tarjotaan korkeaa polttoaineiden verotusta. Voisiko joku kertoa miten korkea polttoaineiden veroaste estää bensan hinnan laskemista?

Äkkiseltään ajatellen verotuksella ei pitäisi olla mitään jarruttavaa merkitystä koska öljyn hinnan laskiessa myös siitä maksettava vero laskee samassa suhteessa. Jos öljyn hinta on 100 ja veroaste 40 niin kuluttajan maksama hinta on 140. Jos öljyn hinta laskee puoleen niin kuluttajan hinnan pitäisi myös laskea puoleen. Veron ei siis pitäisi vaikuttaa asiaan mitenkään.

Sen ymmärrän että kun öljystä jalostetaan bensaa niin on olemassa myös muita kuluja eili öljyn hinnan lasku ei laske samassa suhteessa bensan hintaa mutta verotuksella ei pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä. Vai ymmärränkö asian nyt jossain kohtaa väärin?

ahv

Kommentit (1)

L
Seuraa 
Viestejä7878

0751

Kirjoitit:

”Äkkiseltään ajatellen verotuksella ei pitäisi olla mitään jarruttavaa merkitystä koska öljyn hinnan laskiessa myös siitä maksettava vero laskee samassa suhteessa.”

Polttoaineiden valmisteverot eivät ole suhteessa polttonesteen verottomaan hintaan, vaan ne ovat absoluuttisia senttejä per litra (polttoaineiden normaali arvonlisävero tietenkin on suhteessa verottomaan hintaan).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Polttoainevero

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat