Seuraa 
Viestejä1311

Niitä pidetään ehkä huu-haana tieteen kannalta. Tai niitä pelätään avaruuden muukalaisten tekeminä. Kuitenkin yksikin tuollainen kuvio pistää lakoon maissia monien tuhansien puntien edestä. Eikä kukaan ole vielä jäänyt kiinni niitä tekemässä.

Jos ne olisivat harrastelijoiden tekemiä olisi joku jäänyt kiinni itse teossa.

Niitä alkoi ilmaantua vuodesta 1976 alkaen, jolloin Viking luotaimet ottivat kuvan mm. Mars kasvoista ja alkoivat edetä aurinkokunnassa.

Ne näyttävät ehkä yksinkertaiselta geometrialta, mutta niin on myös ydinfysiikan tuottamat mallit usein yksinkertaisia kuvina.

Mitä mieltä te olette niiden tarkoituksesta yms.?

Sivut

Kommentit (54)

wisti
Seuraa 
Viestejä13774

Jos ei kerran kukaan ole nähnyt, kuka niitä tekee, on kyseessä yliluonnollinen ilmiö. Vastaavasti, jos näet yöllä valkoisen hahmon, jolla on lakanaa muistuttava kaapu, etkä tunne hahmoa tai tiedä kenen lakana se on, on kyseessä todellinen kummitus. Ylipäänsä, jos emme osaa antaa jollekin ilmiölle heti selitystä, on kyseessä mitä todennäköisimmin maailmanhistorian ensimmäinen yliluonnollinen tapahtuma. 

tammukka
Seuraa 
Viestejä4415

Marsin "naama" oli pelkkä maastonmuoto. Kuviot ovat pelkkiä jekutuksia joko maanomistajan myötävaikutuksella tai pelkkänä opiskelijoiden "teekkaripilana". Elikkä tarkoitus on tuottaa hupia Universumille. Ja saada näillekin keskustelupalstoille elämää ainaisten Ukraina ja ilmastonmuutosjankkausten (joihin innolla osallistun) tilalle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Titanic
Seuraa 
Viestejä1311

http://crystalinks.com/cropalphabet2.gif

 

Yliluonnollisia riippuen siitä mitä yliluonnollisella tarkoitetaan. Vierasta sivilisaatiota ainakaan tuskin voi pitää yliluonnollisena. Herää vain kysymys: Minkä vuoksi tekijät piileskelevät?

Näitä kuvioita on jo niin paljon, että luulisi niiden lukumäärän riittävän tekijöiden motiivin täyttämiseen. Luulisi tekijöiden tahtovan jossakin vaiheessa ilmaisevan: Miksi ovat tehneet kuviot?

Jos näillä on tieteellistä antia niin ne näyttäisivät suuntautuvan joko tähtitieteeseen tai ydinfysikkaan kun kerran ovat ympyröitä ja palloja suurin osa. Esim. linkin kuvan toisen palstan neljäs kuva, jossa on pallo, E-kirjain ja kolme pienempää palloa herättää minussa kysymyksen liittyykö kuva painovoimaan?

Nuo kolme pientä palloa tuntuvat olevan samalla radalla suuremman pallon ympäri kulkien. Ja kuitenkin E-kirjain viittaisi, että niiden painovoimat ovat ikään kuin kolmella toinen toistensa alapuolella olevalla radalla. Eli herää kysymys: Miten painovoima käyttäytyy kun kolme pientä kappaletta kulkee samalla radalla suuremman kappaleen ympäri? Kuva herättää vastauksen: Käyttäytyy ikään kuin ne olisivat eri radoilla kaikki kolme.

Jonkin verran siis mielikuvitus herää ja esittää kysymyksiä näiden kuvioiden takia, mutta aika paljon vaaditaan kuvien yksinkertaisuuden takia mielikuvituksen voimaa.

wisti
Seuraa 
Viestejä13774

Vasta sitten, kun jokainen kivi on käännetty, voi alkaa miettiä, että tulisivatko vieraan sivilisaation ilmeisen kehittyneet oliot polkemaan tänne valovuosien takaa  viljaa lakoon.

Japi111
Seuraa 
Viestejä46

Eikö se ollut niin että ensimmäiset viljapeltokuvat löytyi englannista,
jonka jälkeen niitä alkoi ilmestymään muuallekkin.

Näiden englannin kuvien tekijät olivat opiskelijoita jotka myöhemmin kertoivat tehneensä nämä kuvat.

Elikkä jos ensimmäiset kuvat oli ihmisten tekemiä niin eikö voi olettaa että myöhemmätkin ovat.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Yleinen mielipide lienee että kyseessä on kaksikon Bower/Chorleyn ja heidän seuraajiensa kujeiluista ja huumoria tältä pohjalta väännetään.

Huolimatta edellisestä ilmiö on esiintynyt vuosisatoja, löytyy kertomuksia jopa 1600-luvulta, ja myös laboratoritutkimuksissa on todettu tietyissä tapauksissa yksittäisistä korsista viljan lakoontuneen hyvin kummallisella tavalla (en pikagooglauksella löytänyt kyseistä dokkaria joskin Suomen tv:stäkin monesti tullut). Kyseisen yhteyttä ufo-ilmiöön on useastikin esitetty.

Jotkut uskovat että kyseessä on jonkin vieraan älyn yrityksistä luoda kontaktia ihmisiin, toiset jotakin muuta ja monet että kysymys on huijauksista. Itse en ainakaan nyt tuomitsisi aihetta ainakaan sitä tarkemmin tutkimatta, hienostuneimmat nykyaikaiset peltokuviot joka tapauksessa vaativat vähän hemmetin paljon työtä ja sen hienostunutta toteuttamista.

Muutama linkki jotka pikaisesti löysin

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viljaympyr%C3%A4

http://www.ufofinland.org/index.php?id=2&pid=1249 (Nick Popen, eli UK:n puolustusministeriön entisen asiantuntijan kantaa asiaan)

http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1152 (lisää näkökulmaa)

Ei tämmöisiä millään Bowerin/Chorleyn keppi-ja narutekniikoilla tehdä, sanotaan mitä hyvänsä, gps vähintään oltava ja isompi joukko porukkaa

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Maissia ei mita punnissa, vaan dollareissa.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

JPI
Seuraa 
Viestejä26805
o_turunen

Maissia ei mita punnissa, vaan dollareissa.

Entäs Valintatalossa tai S- tai K- yms- marketissa?

3³+4³+5³=6³

salai
Seuraa 
Viestejä7650

Me poljettiin siskosten kanssa ympyröitä ja labyrinttejä lumeen jo 1950-luvulla. Hitto, kun ei älytty laittaa internettiin kuvia niistä, olisivat ufo-denialistit olleet huuli pyöreänä.

 

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9390

Että, mitä mieltä.

No sitä, että kyse on ilkivallasta. Tekijät pitäisi saattaa vastuuseen. Ovat pilanneet melkoisen määrän hyvää viljasatoa.

On noita tullut nähtyä ja tiedän muutaman tekijänkin, suurinpiirtein. Eka Espoossa pääsi ihan lehtiinkin ja UFOilijat tramppasivat lisää satoa pilalle ja olivat niin tohkeissaan, niin tohkeissaan.

Toinen oli silloisen MaxiMarketin läheisellä pellolla, mutta ei päässyt lehtiin, vaikka näkyi hyvin junan ikkunasta. Nykyisin paikalla on jonkinlainen golfkenttä.

MooM
Seuraa 
Viestejä7547
JPI
o_turunen

Maissia ei mita punnissa, vaan dollareissa.

 

Entäs Valintatalossa tai S- tai K- yms- marketissa?

Valintatalon maissitiskiin ei kovin isoa viljaympyrää poljeta.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

wisti
Seuraa 
Viestejä13774

Onhan se hauskaa, että niin kauan, kuin kukaan ei ole ilmoittautunut, polkijakanditaatteina on myös ufo-olentoja. Kun sitten keppostelevat nuoret ilmoittautuvat jonkun pellon sotkijaksi, selviää ainoastaan, että tätä peltoa ei avaruuden pieni väki ole tallannut, mutta muita mahdollisesti kyllä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat