Seuraa 
Viestejä2656

Jos kerran maailmankaikkeus on fysiikan ja kemian reagointipeliä, niin varmaan tämä on oikea alue siitä keskustelemiseen. Onhan näitä ketjuja avattu aiheesta jo useampaan otteeseen, mutta ehkäpä me voitaisiin keskittyä aiheeseen uudella tasolla. Elikkä, tuskinpa moni on eri mieltä että tavallaan meillä on vapaa tahto, mutta reunaehtoinen vain. Olenkin kiinnostunut puntaroimaan asiaa enemmän fysiikan ja kemian kannalta. Fysiikanlait ja kemian reagointilait, kyllä hallitsevat ihmisen biologiaa siinä määrin, että vapaa tahto ei voi kuin nöyrtyä niitten edessä.

Suurin pulma fysikalisteille on ehkä se, että miten selittää elämän moninaisuus, eli jos videokamera kuvaisi elämää, niin tuskin jäisi kysymättä, että miksi luonto on niin moninainen - miksi huoneessasi on Ikean kalusteet, miksi jääkaapissa ostamasi elintarvikkeet jne.

Uskonkin että fysiikka ja kemia taas joutuu myöskin nöyrtymään orgaanisten luontokappaleiden edessä, koska ihmisen toiminta sekoittaa fysiikan ja kemian 100% toimintaa.

Jos asia ei ole mielestäsi niinkuin boldatussa tekstissä, odotan mielenkiinnolla sinun vastaväitettä.

Jos mennään ajassa tarpeeksi paljon taaksepäin, niin herää kysymys bakteerien ensimmäisistä vaiheista. Olenkin tänään pohtinut sitä, että miten/milloin/miksi ensimmäinen tietoisuus syntyi universumiimme?? Ihmistietoisuus on kehittynyt siihen pisteeseen että, meillä on melkein kaikelle biologialle teknologinen vastine. Mutta yksi asia kummiskin erottaa teknologian ihmiselimistä - SIELU. Toisaalta jos sielua ei sittenkään olekaan, niin silloinhan toinen asia on se, että koneet ei tunne kipua. Tunteekohan kasvit kipua?

Mutta, jos keskitytään ensin miettimään faktoja ja yritettäisiin pitää vapaa tahto asia vähän loitommalla fysiikasta ja kemiasta.

Minua kiinnostaa tietää, että mikä selittää sen, että fysikaalisessa maailmankaikkeudessa, on juoni. Onko outoa ajatella että Mercedes Benz on jo vähän oudompi fysikaalinen, täyskausaalinen reaktio? Kun en millään tajua miksi kuollut Fysiikka on ajatellut vahingossa mukavuudenhaluni parasta?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

wisti
Seuraa 
Viestejä21466

Fyysikot pyrkivät noudattamaan Jeesuksen opetusta: "Olkoon vastauksesi on, on tai ei, ei". Koen itseni koneeksi, jonka toimintaa emme kaikilta osin ymmärrä nyt, eikä kenties myöhemminkään. Fysiikka ei pysty selittämään sitä, miksi joku saa iloa siitä, ettei fysiikka pysty jotain selittämään.

NotYet
Seuraa 
Viestejä4142
wisti

...

Fyysikot pyrkivät noudattamaan Jeesuksen opetusta: "Olkoon vastauksesi on, on tai ei, ei".

...

Veikkaisin 42, muttei tuo tavallista Boolen algebraa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19782

Toi 42 on luultavasti oikein vastaus tässä kohtaa. 

Mut joo, miks asiat pitää tehdä vaikeiksi?

Ihminen kun lämätään kuolemansa jälkeen uuniin, niin siinä on koktaili tuhkaa, joka sisältää hiiltä ja sitä sun tätä ja vesi haihtui (saatto niissä lämpötilaissa muutama muukin aine haihtuia, mutta se ei ole nyt olennaista). Ne aineet kun kasaa läjään, niin siinä se on, ihminen. Ja vapaa tahto. Piukasti paketissa.

Se, että joillain aineilla on joitain ominaisuuksia ja ne erikoistuu ja toimittaa mikä mitäkin mutterin ja rattaan virkaa ei tuota muuta. Ja jos nyt jonkun mutterin toimintaa haluaa kutsua sieluksi, niin siitä vaan. Se kun on vaan yks ton ihmiseksi jossain määrin sovitusti nimetyn ainekasan ominaisuus sekin, että haluaa nakella kirjaimia peräkkäin ja kuvitella niiden merkitsevän jotain. Porkkanalla ei ole tommosia ongelmia, missään olomuodossa.

Niin joo, monimuotoisuus ei ole yhtään mikään ongelma. Pikemminkin sen puute olisi.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat