Sivut

Kommentit (18)

Nenoe
Seuraa 
Viestejä3

Miksi näitä asioita ajatellessa huomioidaan vain aamuvirkut ihmiset? Entä ne henkilöt, jotka haluaisivat nähdä valoa sitten kun pääsevät töistä/koulusta? 

Mitä hyötyä on nähdä pala valoa 07:00 töihin ajaessa, sen jälkeen istua ikkunattomassa toimistossa 8 tuntia ja ajaa kotiin pimeydessä? Eikö olisi huomattavasti mukavampi ajaa töihin pimeässä ja tulla töistä valoisaan päivään? Valosta ehtisi nauttimaan paljon pidempään. 
Itse olen sitä mieltä, että voisimme olla pysyvästi kesäajassa. Silloin talvellakin ehtisi töiden jälkeen käydä vielä valoisan aikaan vaikka lenkillä.

 

Jos halutaan pitää työntekijät virkeämpinä, pitäisi työpaikoilla vaihtaa lämpimästä sähkövalosta kylmään valoon, joka simuloisi päivänvaloa. 

wisti
Seuraa 
Viestejä13770

Suomi on harhaanasuttu maa. Unitutkija voisi ennemmin keskittyä täkkiin. Asiantuntijat ovat osoittaneet, että siirtämällä täkin keskikohtaa ihmisen napapiiriltä vedenjakajan suuntaan, uni syvenee 13 % ja tärkeä REM-uni jopa 15 %! Tämä on helppo toteuttaa leikkaamalla täkkiä metsän puolelta (pääpuoli) ja siirtämällä pala tien puolelle jalkopäähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
M K
Seuraa 
Viestejä30

Valoisuuden suhteen olen samaa mieltä Nnebrin kanssa. Iltavalosta on sentään iloa työssä käyville, mutta aamuvalosta pääsevät nauttimaan lähinnä kukonlaulun aikaan heräävät eläkeläiset.

Bisneksen puolesta kuitenkin Keski-Euroopan ajasta olisi etua Suomelle. Nyt muutenkin tunnin myöhemmällä aikavyöhykkeellä elävät aloittavat työt tunnin pari suomalaisia myöhemmin.

Suomessa toimistolle vääntäydytään tosi usein jo kahdeksaksi tai jopa seitsemäksi, jolloin länsieurooppalainen kollega on vielä tiukasti nukkumassa. Kun eurooppalainen pääsee toimistolle, niin suomalaisella onkin kohta jo nälkä. Sitten kun on syöty, on eurooppalaisten vuoro syödä, joten todellinen yhteiselo alkaa siinä yhden kahden aikaan iltapäivällä, mutta se kestää taas vain pari tuntia, koska suomalaisen työpäivä on jo pulkassa. Tästä seuraa, että suomalainen ja länsieurooppalainen ovat samaan aikaan työpöydän ääressä reilu kolme tuntia päivässä.

Parempi olisikin lobata länsieurooppalaisille pysyvään kesäaikaan siirtymistä. Samalla saisi lentää koko kellojen siirtely romukoppaan. Suomen leveysasteillahan se on käytännössä turhaa touhua muutenkin, koska päivän pituus muuttuu niin nopeasti.

asdf
Seuraa 
Viestejä11906

Lehden jutun ja haastatellun tutkijan mukaan valoisammat aamut ja pimeämmät illat olisivat terveyden kannalta paras ratkaisu. "Jostain syystä kaikki tutkitut terveysriskit kerääntyvät iltavirkuille (--) Partonen sanoo." Valoisammat aamut ehkäisevät ihmisisten vuorokausirytmiä siirtymästä iltavirkkuun suuntaan.

Jos asia on kunnolla tutkittu niin varmastikin se noin on. Tässä asiassa, samoin kuin esimerkiksi keskioluen pitämisessä ruokakaupoissa, painottaisin enemmän henkilökohtaista mieltymystä kuin tutkittua (pienehköä) terveysvaikutusta. Valoisammat illat olisivat vapaa-ajan mielekkyyden kannalta parempia kuin valoisat aamut.

Julius
Seuraa 
Viestejä279

Tätä pöljyyttä en voi käsittää.

Eihän sillä ole veenkään väliä, mitä aikaa Suomessa noudatetaan.

Sovitetaan työajat oikein. Ne, jotka toimivat lähinnä idän suuntaan olkoon Moskovan ajassa, ne jotka toimivat Eiroopan suuntaan olkoon Euroopan ajassa. 

 

ON täysin yhdentekevää mitä kello kulloinkin näyttää. 

 

Koulut, valtio yleensä, työpaikat ja muut viralliset paikat päättävät, milloin ovat auki (kunhan ovat sen neljä tuntia päivisin auki kummmiskin [pitäähän se siestakin viettää]).

 

Olkoon ilta tai aamu, annettaisiin kaikkien kukkien kukkia!

1579456
Seuraa 
Viestejä72

Voi kauheeta - ei muuteta mitään. Minä olen aamuihminen kesällä.

Mikään ei ole niin ihanaa, kun aamulla lähteä aikaisin töihin ja haistella pihamaalla kukkien tuoksua. Ja miten kaunista on ympärillä vaikka ajelisi autolla. Suosittelen lämpimästi, että jontakin aamuna heräätte ennen kukonlaulua ja oikeasti nautitte kesästä. Tuossa linkissä on jotakin kesän aamun lämmöstä ja tunnelmasta, jos siitä poistetaan hömppä.

https://www.youtube.com/watch?v=woI-8cE-yzQ

Joko kohta kelloja siirretään - kivaa!

 

Nuoska
Seuraa 
Viestejä3

Mistä näitä huonoja ideoita taas tulee? Ihan oikeasti ihmiset, jos teillä on aikatauluongelmia, valittakaa aikatauluista ja jättäkää kellot rauhaan! Aikataulujen pitäisi perustua kellonaikoihin eikä päinvastoin.

Suomi kuuluu sijaintinsa ja taivaankappaleiden liikkeiden mukaan UTC+2 -aikavyöhykkeelle. Parasta olisi myös luopua kesäajasta, jolloin keskipäivä olisi kesälläkin n. klo 12 ja keskiyö n. klo 0.

wisti
Seuraa 
Viestejä13770
Teuvo Hokkanen

Olen käytännössä huomannut että kellojen siirtely tuo monellle arkeen ongelmia. 

Mutta miten on kuka saa oikeuden säätää tätä? Onko eduskunnan asia vai kansalaisäänestys?

Eduskunta päättää Suomessa. Eduskunta voi myös järjestää kansanäänestyksen ja ilmoittaa etukäteen, että kunnioittaa sen päätöstä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Käsittämättömän putkinäköisiä "asiantuntijoita" meillä taas. Ei tajuta sitä ettei aikavyöhykkeen siirto mitään auta, koska jos kelloja siirretään tunnilla taaksepäin keski-euroopan aikaan, niin vain tästä seuraa vain se että valomerkki tulee baarissa viikonloppuna klo 3:30 puoli kolmen sijaan. Mitään ei siis saavuteta aikavyöhykkeen vaihdolla, koska yhteiskunta ja työajat ja baarien sulkemisajat sopeutuvat nopeasti uuteen aikavyöhykkeeseen.

En ymmärrä miksi ihmiset ovat niin fanaattisia kesäajan vastustajia, koska maailmalla kaikkein näkyvimpiä kesäaikaa vastaan lobbaavia ovat nimenomaan televisioyhtiöt, koska televisioyhtiöt menettävät huomattavasti Prime Timen mainostuloja, kun ihmiset ovat ilta-auringon saattelemana täsmälleen tunnin pidempää ulkoharrastusten parissa. 

 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kelloa saa siirtää ihan kuka tahansa ja minne tahansa, jos on kyseessä oma kello ja oma tontti. Kellojen siirtely kaksi kertaa vuodessa kuulostaa naisväen hommalta. Ihan niinkuin huonekalujenkin siirtely. Näyttää paremmalta kun vähän siirtelee, vaikka mitään todellista tarvetta ei ole.

 

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat