Seuraa 
Viestejä34

Juuri nyt olematonta kärsivällisyyttäni ja epäkäytännöllistä käytännöllisyyttäni koettelee termospullo. Sen korkki kieltäytyy kiertymästä paikoilleen. Itse asiassa se on nyt juuttunut noin 45 asteen kulmaan ja reagoi vääntöön vain uhkaavasti naristen. 

Vaikka tuo termari hakeutui seuraani vain viikko sitten eräältä kirppikseltä, se on jotenkin imenyt käytösoppia kylpyhuoneeni valaisimesta, jonka kuvun kanta epäjengailee juuri samalla, ärsyttävällä tavalla.

Miten nitistän nämä tavaroitten käytöshäiriöt eli avaan korkin tai kannan, joka on juuttunut jengojenvastaiseen asentoon - tietysti tuotetta rikkomatta? 

 

Kommentit (6)

---
Seuraa 
Viestejä3539

Kylmä kutistaa ja lämpö laajentaa. Molempia kikkoja voi kokeilla. Usein vain on niin että tuollainen kun pääsee tapahtumaan niin kierteissä on jotain rikki ja se hakeutuu väärille urille yhä uudelleen ja uudelleen. Vähän kierteiden materiaaleista, jyrkkyyksistä ja kierteiden "terävyydestä" riippuen sen korkin voi joskus myös lyödä suoraan ihan voimalla, mutta vähän edellä mainituista riippuen on siten tuuria meneekö kierteet(tai jokin muu) lopullisesti rikki vai losahtaako tuote paikoilleen mukisematta.

Joskus olen korjaillut joitakin muovikierteitä puukolla tms. kun olen huomannut siellä selkeän syyn väärille urille ajautumiselle. Mutta hermo niiden kanssa aina lopulta menee ja kaatis kutsuu.

Moni paikoilleen kierrettävä objekti on sellainen, että se asettuu oikeille kierteille parhaiten kiertämällä sitä ensin vastapäivään ja kun huomaa että se loksahtaa aluilleen, niin sitten kiertää sen myötäpäivään kiinni.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

^ Hyviä vinkkejä.

Lämpöä voi käyttää mm. niin, että metalliset purkinkannen lämmittää kuumavesihanan alla (tai vadissa, jossa kuumaa vettä), jolloin se laajenee ja on helpompi aukaista. Ennestään avaamattomassa purkissa on usein tyhjiö, ja siihen auttaa se, että isolla ruuvimeisselillä kikottaa hieman, niin että purkkiin pääsee vähän ilmaa, jolloin korkkia aukeaa helposti. Näillä kahdella kikalla ei ole yksikään purkki jäänyt minulta avaamatta.

On olemassa semmoisia kumisia (punaisia) joustavia littanoita läpysköitä, joiden avulla saa lisättyä kitkaa, eli joiden avulla saa pitävämmän otteen kannesta. Alla on esimerkki hatunmuotoisesta moisesta. Kasteltu pyyheliinakin voi auttaa, tai kumihanskat, tai tuorekelmu. On myös olemassa erilaisia tartuntapihtejä.

Vitility EZ avaajahatut

Multiavaaaja

Jumiutunut purkin kansi auki sekunneissa – kokeile!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Tarvitsee vaikka pyyhkeen harjoitella päivittäin vääntöä. Sellainen nihkeän kosteana lisää kitkaa saada kansi auki. Oikein tiukkaa voi lämmittää. Alipaineen saa pois tökkäämällä pienen reijän kanteen.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Lyde19
Seuraa 
Viestejä4285

Sitten kun kun on auki niin sipaise silikonia siihen muoviosaa. silikoni saa muoviin liukkaaksi ja pieni voitelu parantaa vähän viallisen kierteen toimintaa. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat