Kommentit (3)

TieKu
Seuraa 
Viestejä581

"Mikael Fogelholmilla on yksinkertainen vinkki niin kuluttajille kuin elintarviketeollisuudelle. – Aina kun on mahdollisuus, pitäisi miettiä, pärjätäänkö vähemmällä sokerilla."

 

Paremminkin voi esittää itselleen kysymyksen, tarvitsenko ylipäätään sokeria. Ainakin omalla kohdallani tuohon kysymykseen vastasin, että kokeillaan, ja hengissä ollaan muutaman sokerittoman vuoden jälkeenkin. Toki silloin tällöin tulee maistettua mutta mitään himoa ei kyllä ole.

  • ylös 10
  • alas 10
jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

THL.n  erikoistutkijan näkemys:

"Sokerin vähentäminen on tietenkin järkevää, mutta vanhempien vaatima kova rasva on sokeria isompi terveysongelma. Sokerin suurin riski lapselle on hammaskaries ja se, että lisättyä sokeria sisältävä ruokavalio on yleensä köyhä muiden ravintoaineiden osalta. Sokeri ei kuitenkaan aiheuta elimellisiä muutoksia eli esimerkiksi tuki verisuonia niin kuin kova rasva", sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.

http://www.hs.fi/terveys/a1425876470320?ref=suositeltu-aihe

Toisenlainen näkemys Helsingin Yliopistosta:

”Tietoa fruktoosin vaaroista on, mutta se ei ole mennyt perille. Hedelmäsokerin syöminen lisää maksan rasvoittumista ja altistaa sydän- ja verisuonitaudeille.” (sanoo Helsingin yliopiston sisätautiopin emeritusprofessori Marja-Riitta Taskinen.)

http://www.hs.fi/ilta/04022015/a1305924614281?ref=hs-art-suositellut

  • ylös 16
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Ja jottei tarinan juoni olisi liian selkeä niin ...

Lower prevalence of diabetes found among patients with inherited high cholesterol disorder

 

The prevalence of type 2 diabetes among 25,000 patients with familial hypercholesterolemia (a genetic disorder characterized by high low-density lipoprotein [LDL] cholesterol levels) was significantly lower than among unaffected relatives, with the prevalence varying by the type of gene mutation, according to a study in the March 10 issue of JAMA.

 

Statins have been associated with increased risk for diabetes, but the cause for this is not clear. One theory is that statins increase expression of LDL receptors and increase cholesterol uptake into cells including the pancreas, which could cause pancreatic dysfunction. Familial hypercholesterolemia causes decreased LDL transport into cells. Researchers have hypothesized that with familial hypercholesterolemia, decreased pancreatic LDL transport would lessen cell death and ultimately lead to lower rates of diabetes.

http://medicalxpress.com/news/2015-03-prevalence-diabetes-patients-inherited-high.html

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat