Seuraa 
Viestejä126

Noin 5 vuotta sitten meni  esikoinen ekaluokalle ja heti alussa tuli matikan läksyjen kanssa ongelma.

Oli joku VITUN IDIOOTTI päättänyt että seiskassa ei saa olla enää sitä keskiviivaa.

Nyttemmin on kuulemma joku NEROPATTI keksinyt että saa se siinä olla.

Kukakohan noillekkin palkan maksaa kysynpähän vaan?

Kommentit (8)

syytinki
Seuraa 
Viestejä9390

No tuota tuota. Muistelisin, että kun aloitin numeroiden piirtelyn piti seiskassa olla viiva. Ja siitä on kauan.

Sitten opintien edetessä se viiva katosi, jossain vaiheessa, ja uskollisesti jätin sen pois. Työelämässä sitten otin viivan käyttöön koska se selvensi tekstiä. Kukaan ei sakottanut, vaikka syyllistyin tietysti raskaaseen kansalaistottelemattomuuteen.

Kyse on tyypillisestä byrokraattien vallan näytöstä. Kuinkahan monta mietintöä lienee asiasta laadittu.

Ja kuka niille idiooteille maksaa. Me tietysti, kukas muu.

JPI
Seuraa 
Viestejä26806

Tuo ongelma seiskassa ja sen viivassa ei itseasiassa liity ollenkaan siihen seiskaan itseensä vaan numeroon yksi = 1. Katsokaapas tarkaan, siinä 1:sen yläreunassa on semmonen pikkunen 7:n viiva. Itsekkin kirjoitan ykkösen aina tuollaisella pikku viivalla varustettuna. Jenkkilöissä kuulemma melkein aina kirjottavat ykkösen suorana pystyviivana ilman sakaraa, joten ko. ongelmaa ei siellä ole. Toisaalta kyllä ykköstä pikku viivalla joskus jenkkilässäkin kuulemma käytetään kuten seiskaakin keskiviivalla.

Summa summarum: seiskan väliviivan tarkoitus on erottaa 7 ja 1 kun ne kirjoitetaan käsin ja usein nopeasti.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pöhl
Seuraa 
Viestejä934

Kohta varmaan kaikki kirjoittaa koneella, jolloin seiskan viivallisuus riippuu fontista. Onkohan edes olemassa mitään kansainvälistä tai edes kansallista standardia sille, miten numerot tulee kirjoittaa? Toisaalta jos ei tule toimeen seiskan kanssa, niin voi laskea n-kantaisessa lukujärjestelmässä missä n<8.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Hiukan off-topic, mutta miksi venäläiset eivät käytä morsekoodia, vaan koodaavat kirjaimensa kahdeksi numeroksi?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Jos kokee numeroiden kirjoittamisen haastavana, kannattaa ottaa yhteys tukiopettajaan tai kouluterveydenhuoltoon.

Missään vaiheessa yksikään virkamies tai opettaja ei ole kieltänyt ketään raapustamasta numeroita paperiin ymmärrettävällä tavalla.

 

asdf
Seuraa 
Viestejä11906

Äänestyksessä henkilökohtainen demokratiapanos menee hukkaan, jos tumpuloi numerot. Siksi näin tärkeää asiaa ei sovi vähätellä tai pilkata.

MooM
Seuraa 
Viestejä7547
CE-hyväksytty

Missään vaiheessa yksikään virkamies tai opettaja ei ole kieltänyt ketään raapustamasta numeroita paperiin ymmärrettävällä tavalla.

 

Sinulla ei taida olla kovin paljon kokemusta peruskoulun alaluokkien opettajista. Kyllä siellä opettaja määrää tarkkaan, millaisia numeroita raapustetaan ja mihin saa viivoja vedellä. Sääntöihin nojautuvampaa ja jäykempää asennetta saa etsiä. Tästä oli vastikään ihan joku tutkimuskin, luokanopettajiin hakeutuu keskimääräistä muutosvastaisempaa ja joustamattomampaa porukkaa (viite "luin jostain"). 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1651
MooM

Tästä oli vastikään ihan joku tutkimuskin, luokanopettajiin hakeutuu keskimääräistä muutosvastaisempaa ja joustamattomampaa porukkaa (viite "luin jostain"). 

Mutumenetelmällä sanoisin, että ennen kun luokanopettajien pääsykokeeseen valittiin todistusten perusteella, niin vain innokkaimmat koulussakävijät pääsivät sinne.

Nykyään on kaikille hakijoille jaettu yhteinen materiaali jonka perusteella jaetaan pääsykokeeseen pääsevät, näin sinne on mahdollisuus myös niillä jotka ovat alasta kiinnostuneita, mutteivät välttämättä olleet terävintä kärkeä lukiossa ja kirjoituksissa.

Pääsykokeessa sitten katsotaan soveltuvuus. Luulisin, että nykyään koulutukseen pääsevillä on keskimäärin parempi kiinnostus alaan ja sen kehittämiseen. Kyynistyminen alkaa toki heti työuran alussa ja moni uupuu äkkiä.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat