Sivut

Kommentit (21)

vihersuvakki
Seuraa 
Viestejä358

Uskon kyllä, että jotain tähän suuntaan voi asian laita olla, mutta samaan aikaan kysyisin, että mikä on keltaisen lehdistön ja Tiede-lehden vastuu mustavalkoisen maailmankuvan rakentamisessa?

 

En nyt kysy tätä pelkästään yksinkertaisten liberaali-konservatiivijakojen kautta, vaan myös esimerkiksi hyvin mustavalkoisen monikulttuurisuus-keskustelun kautta, jossa jatkuvasti oletetaan jossakin olevan liike, jolle monikulttuurisuus on ollut mustavalkoinen absoluuttinen möhkäle tai peräti sitten kulttuurillista tai geneettistä ylitulkintaa maailmasta, joka myös vie kapeakatseisuuteen ja yksitulkintaiseen maailmaan väärissä asioissa, sellaisissa mihin ne ei sovi.

 

Voisi kysyä teoreettisen fysiikan tohtoriltakin, sopiiko edes teoreettiseen fysiikkaan liian ahdaskatseinen tulkinta maailmasta, vaikka onkin eksaktia ja välillä todella yksisyistä?

Olen feministi ja tuomitsen sekä radikaalifeministien vihateot ja feministeihin kohdistuvat vihateot. Onneksi kaikki feminismikritiikki ei ole vihaa eikä kaikki feministit vihaa, ääripäiden touhua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihersuvakki
Seuraa 
Viestejä358

Edelliseen postaukseen viitaten, tarvitaan kritiikkiä, kriittistä positiota jne. maailma ei ilman kehity, mutta se (tappeluksi mennyt) on siemen mustavalkoiseen maailmankuvaan, joka äkkiä vie fiksuimmatkin mukanaan.

Monikulttuurisuus/maahanmuuttokritiikki voi tehdä sen erityisesti syystä, että siihen liittyy vielä hyvin vahvoja tunteita, koko maailmankuva piirretään enemmän tai vähemmän tarkan viholliskuvan kautta (oli se vihervasemmisto tai muslimit) ja tämä taasen johtaa äärimmäisen kapeaan ja mustavalkoiseen kuvaan sekä "meistä" että "niistä". Sellainen voi olla rationalisoitua, mutta vain suppeassa mielessä rationaalista, se on kuin hämähäkinseitti, joka vahvistaa itseään ja syventää mustavalkoisuutta.

Aamen ja In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.

Olen feministi ja tuomitsen sekä radikaalifeministien vihateot ja feministeihin kohdistuvat vihateot. Onneksi kaikki feminismikritiikki ei ole vihaa eikä kaikki feministit vihaa, ääripäiden touhua.

vihersuvakki
Seuraa 
Viestejä358

Hyvä poliitikko tajuaa, että ei ole rationaalinen ja analyyttinen kuin rajallisesti ja poliittisten mielipiteiden myyminen vaatii mustavalkoistuumista eikä se täten oikein koskaan ole rehellistä. Puolirehellistä korkeintaan.

Sillä välin, totuus Obamasta.

http://www.commieblaster.com/obama/

"Proof Obama's a: Communist / Socialist - Muslim - Russian Agent -
Serial Liar
- Jew Hater - Racist - Narcissist - Gay - Soros Puppet - Evil Man"

Ja tietenkin yksinkertaisimmillaan se on tätä, mutta sitä voidaan sen verran "älyllistää", että sitä ei ole hankalaa tunnistaa tai ylipäätään sitä ei tunnista kuin vastapuolella, kuten noi ajattelee, että monikulttuurisuus on rikkaus (ikäänkuin toive siinä olisi mustavalkoinen naiivi ajattelu sen sijaan, että oletus olisikin ettei ihmiset nyt niin mustavalkoisia kuitenkaan ole). Ja näin tattadaa, sitä onkin helppo kritisoida ja huomata miten onkin 98 % ihmiskuntaa nokkelampi.

Miksi nämä fontit vaihtuu kesken tekstin? Terveisin tietokonenero.

Olen feministi ja tuomitsen sekä radikaalifeministien vihateot ja feministeihin kohdistuvat vihateot. Onneksi kaikki feminismikritiikki ei ole vihaa eikä kaikki feministit vihaa, ääripäiden touhua.

Keijona
Seuraa 
Viestejä11520

Eikös artikkeli todistanut juuri päinvastaista. Omien ilmoitusten mukaan konservatiivit onnellisempia, mutta käyttäystymistutkimuksen mukaan taas liberaalit.

Konservatiivit siis luulevat ahdasmielisyydessään olevan onnellisempia.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Eusa
Seuraa 
Viestejä16191
o

Konservatiivit ovat myös aina väärässä.

Silloin minä olen konservatiivi, koska olen aina väärässä. Joskus, kun huomaan olevani vähemmän väärässä kuin eilen, ilahdun.

Siis, jos pyrin jatkuvasti kehittämään käsitystäni vähemmän vääräksi, olenko kuitenkaan konservatiivi?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

asdf
Seuraa 
Viestejä11906

Niin mielelläni kuin uskoisinkin, että liberaalit ovat onnellisempia, niin: "Todellista tyytyväisyyttä tutkijat selvittivät muista lähteistä: Yhdysvaltain kongressiedustajien puheista ja valokuvista, poliittisen kantansa paljastavien Twitter-käyttäjien sanavalinnoista ja hymiöiden käytöstä sekä liikeväen suosiossa olevan LinkedIn-palvelun käyttäjien valokuvista." ...ei oikein vakuuta.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9389

Tutkimus on virheellinen, kumpikaan ei ole onnellinen. Molemmat ovat kyllä onnellisia pienessä nousuhiprakassa. Paitsi pessimisti, joka muistaa, että seuraavana aamuna on kauhea krapula.

Eusa
Seuraa 
Viestejä16191

Onnellisuudesta herkesi ajatuksia hitausvoimakeskustelussa, laitanpa tännekin:

Mielestäni ihminen kokee itsensä onnelliseksi suunnilleen saman verran kuin kokee itsensä tarpeelliseksi. On kaksi yleisintä tuota onnentunneprosessia noudattavaa metodia, jotka jylläävät mielissämme:

1. Koemme itsemme muita kyvykkäämmäksi

2. Koemme oikeasti auttaneemme jotakin lähimmäistä

Kohdan 1 mukainen metodi astuu luontevasti esiin, kun on onnistunut kohdassa 2, koska on luonnollista, että sinulla on ollut todennäköisesti useinkin enemmän kykyä, jos lähimmäinen ei ole onnistunut auttamaan itse itseään. Toinen vaihtoehto on kvantitatiivinen apu, josta seuraa hyvä yhteishenki, onnistuminen "tämähän ei olisi kaikilta onnistunutkaan, mutta mepä vain teimme".

Epätervettä onnentunteen hakemista syntyy silloin, kun pyöritään vain kohdassa 1, todistellaan oma etevämmyyttä, kuulutaan sankarirotuun, ajaudutaan hedonistisiin nautintoihin, rappioon, hyväksikäyttöön ja narsismiin.

Nyt hitausvoimakeskusteluissa JPI on esimerkki henkilöstä, joka ansiokkaasti koittaa auttaa mm. Goswellia ymmärtämään mekaniikkaa, kokee olevansa kyvykkäämpi neuvomaan, mutta ei saavuta onnea, koska tilanne on jumittunut. Goswellilla on vähän sama tilanne, vahvuudet ovat toisaalla mukavan puheen ylläpitämisessä tiedostaen, etteivät kyvyt fysiikassa ole kovinkaan harjaantuneet.

Mitä keskustelunne palvelee? Se on vain viihdettä, elämän ilmiö, käytettävissä olevan energian hajoittamista entropian lain mukaan. On mahdollista, että löydätte toisenne, ehkä jossain aivan muussa kysymyksessä ja koette palan onnesta, tarpeellisuudesta toisillenne.

Voihan olla kyllä, että pelkässä keskustelun ylläpitämisessä keskustelijoiden kesken on tarpeelliseksi kokemista niin paljon, että saa hieman onnen pipanoita... 

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

vihersuvakki
Seuraa 
Viestejä358

Jos ajatellaan "keskustelua", joka menee mustavalkoistamista tukevaksi tappeluksi ja "faktojen tunnustamisen" vaatimukseksi, niin voisi olla myös hyvä kysyä, että miksi minun väen väkisin tarvitsee saada tuo toinen suostumaan olemaan kanssani samaa mieltä? Tai jos se on ihan välttämätöntä, niin voisiko yrittää sitten ajan kanssa?

Sellainen vaatimus tai muiden "neuvominen" ei välttämättä tee hyvää millekään, se ei edistä tietoa, se ei edistä politiikkaa, luo vain kaksi omassa kuplassaan taaperoivaa vain jyrkänteen reunaa enää alaspäin pääsevää osapuolta ja kaiken päälle strtessiä ja kenties pahimmillaan tappouhkauksia.

Olisi kai jossain määrin mielenkiintoista tietää, että onko netin nimettömät foorumit lisänneet tällaista jyrkistymistä nimenomaan tuon metodin kautta vai onko se vain sellainen hytinä, joka minulla on? Kritiikkiä tarvitaan, se kehittää, mutta ei jos se menee liialliseksi tappeluksi, siinä voi käydä Neuvostoliitot, jossa ei enää tiede voikaan olla aatteen vastaista.

- (ja paradoksaalisesti se aate nähdään vain toisella puolella, kun ihan ite on tällaisista täysin vapaa ja faktat taktoina ottava viileä analyysin tekijä.) -

Olen feministi ja tuomitsen sekä radikaalifeministien vihateot ja feministeihin kohdistuvat vihateot. Onneksi kaikki feminismikritiikki ei ole vihaa eikä kaikki feministit vihaa, ääripäiden touhua.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Tälläinen tiukka jako konservatiiveihin ja liberaaleihin on kyllä aikamoista asioiden yksinkertaistamista. Sama ihmisyksilö kun voi joissakin asioissa olla hyvin liberaali ja toisissa hyvin konservatiivi. Talousliberaalit esim. ovat yleensä hyvin konservatiivejä kaikissa muissa asioissa. Lisäksi se onnellisuuskin on vähän hankala määritellä. Voisin kyllä silti kuvitella, että jos olisin esim. tiukkapipoinen nationalisti, joka pelkää islamilaisuuden leviämistä ja näkee kaikkialla salaliittoja joiden tavoitteena on Euroopan islamisoituminen, niin tuskin kovin onnellinen olisin. Mutta se onnellisuus riippuu aina yksilön ja ympärillä olevan maailman vuorovaikutuksesta. Se tiukkapipoinen nationalisti voisi olla hyvinkin onnellinen maassa, jossa tiukkaa nationalismia arvostetaan. Vastaavasti monikulttuurisuutta ja arvoisuutta arvostava liberaali voisi olla samassa yhteiskunnassa hyvinkin onneton. 

Kaapelijehu

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Ja lisäksi vielä, "konservatiivisuus" ja "liberaalisuus" voivat nähdäkseni olla myös tietoisia poliittisia valintoja joiden avulla omaa etua yritetään puolustaa. On merkillepantavaa, miten patavanhoillista konservatiivisuutta arvostavissa oikeistopopulistisissa liikkeissä työväenluokka on hyvin edustettuna. Ei siitä ole kovinkaan kauaa, kun samainen työväenluokka inhosi porvareita, kirkkoa ja uskontoa, ja nyt samat ihmiset fanittavat niitä? Ainoa mikä on muuttunut, on taloudellinen toimintaympäristö. Monikulttuurisuus tarkoittaa työväenluokalle myös palkkakilpailua, joten duunareiden kannattaa vastustaa monikulttuurisuutta. Vastaavasti firmojen omistajat ja yrittäjät voivat hyvinkin suosia maahanmuuttoa, koska se voidaan nähdä keinona polkea palkkoja ja rikkoa ay-liikkeen yhtenäisyyttä. 

Kaapelijehu

z
Seuraa 
Viestejä2918

Liberaalisuus on käsitteenä päässyt kovasti lässähtämään sen jälkeen, kun kaikenmaailman vassarit ovat koittaneet omia sen ihan ikiomaan käyttöön. Surullisinta on se, että vassarit ovat kääntäneet myös arvoliberalismin tarkoittamaan yksilönvapauksien sijaan sitä samaa latistavaa tasapäistämisfasismia, jota sosialistit ovat aina äärioikealta äärivasemmalle niin ihannoineet.

Tällaisesta vihervassari ajatuspieruhautomosta on sitten kotoisin varsin orwelilaiset käsitteet kuin "vastuullinen sananvapaus", "positiivinen syrjintä" jne. Nämä ääliöt ajavat omaa agendaansa "liberalismin" varjolla - kunnes ollaan siinä tilanteessa, ettei kenelläkään ole minkäänlaisia vapauksia vaan "oikeat ja sallitut" ajatukset tulevat jostain "vastullisen tasa-arvon ja vapauden edistämisvirastosta".

Nythän joissain kouluissa jo opetetaan lapsia ilmiantaman omat vanhempansa "energiansäästörikoksista" - äkkiäkös koulutusohjelmaa laajennetaan myös ajatusrikosten puolelle...

zz

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6666

Termien uudelleenkirjoittaminen on osa ääriryhmien informaatiostrategiaa. Massiivista vallan väärinkäyttöä. No ei hätä tämän vuoden syksyllä globaali talous aloittaa syöksynsä ja vihdoin tulee höpöhöpöhpöille pää vetävän käteen, koska siinä tilanteessa kansa ei enää höpötyksiä purematta niele.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat