Seuraa 
Viestejä2918

Kuulin Novan radiouutisissa lyhyen uutisraportin Hervannan hyvin voivasta nacho-kulttuurista. Ainakaan toistaiseksi Novan nettisivuilla ei ole aiheesta mitään, enkä heti löytänyt googletuksellakaan tuota mahdollisesti joltain uutistoimistolta lainattua juttua, joten kirjoitan ulkomuistista.

Hervannassa pyritään eroon hallitsevasta nacho-kulttuurista. Koska vanhempi väestö pitää tästä kiinni, valistuksen toivotaan saavuttavan nuoret. Haastatellun opiskelijan mukaan miehelle tuo kunniaa napostella seurustellessaan muiden nachoja, mutta naiselle sitä ei sallita. Joka kolmannen hervantalaisen (miehen? - en muista varmaksi) mielestä miehelle avioliiton ulkopuolinen roskaruoka on sallittua ja joka toisen mielestä on normaalia, että suhteen vahvempi osapuoli asettaa määräyksiä toisen naposteluun.

Tästä kulttuurista maksavat, kuten arvata saattaa, naiset. Naisiin kohdistuva perheväkivalta on Hervannassa vakava ongelma.

------------

Tuota kuunnellessa tuli heti mieleen, että tässäpä keskustelun aihe tälle palstalle. Ei vähiten naisistuvan kulttuurin haittavaikutuksista käytyjen keskustelujen takia. Kiinnostaisi myös, mikä pitää nacho-kulttuuria yllä? Itse pitäisin sitä vain perinteen vaalimisena ja muutosvastarintana.

Ei oikein tule mieleen, mitä hyötyä kenellekään lopulta on tuollaisen kulttuurin vaalimisesta. Sellaisessa kulttuurissa kasvaneille miehille terveellinen ruokavalio voi toki tuntua munattomalle ja sen kannattaja voisi hyvin pelätä joutuvansa pilkan kohteeksi.

Onko nacho-kulttuurista löydettävissä jotain hyvää? Voiko muutos tervettä ruokavalioa kohti olla liian nopeaa tai jotenkin haitallista? Jos mies- ja naisroolit ovat perinteisen korostettuja, onko sen aina tarkoitettava naisten heikompaa asemaa, vai voiko tasa-arvo parantua ilman, että sukupuoliroolit "laimentuvat"? Onko tuo laimentuminen todellinen ilmiö ja onko sitä syytä vastustaa?

zz

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9381

No niin!! Jos niitä on kaupassa kai niitä joku ostaa.

Viittaa pahasti siihen, että alueella vallitsee salainen nacho -kultti. Jos ulkopuoliset eivät havaitse mitään, voi se johtua salaisista merkeistä, joita tuo riitti noudattaa.

Ns. mustia lampaita kuitenkin löytyy aina ja kaikilta alueilta. Nacho kultin/kulttuurin olemassaolo onkin helpoo selvittää. Mennään illalla Hervantaan (pikku känni on eduksi) ja ekalta epämääräisen oloiselta kysytään pimeitä nachoja. Veikkaan että löytyy. Ekstra hintaa tietysti menee ja niitä on voitu jatkaa metanolilla (tuoreustakuu eikä syö toukat).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat