Seuraa 
Viestejä2

Hei,

Minulla olisi projektina valmistaa gamma tyyppinen stirling -moottori. Osaisiko joku sanoa missä suhteessa kuuman sylinterin tilavuuden tulisi olla kylmään sylinteriin nähden optimaalisen toiminnan saavuttamiseksi? Toisin sanoen miten sylinterien tilavuuksien suhde vaikuttaa työkiertoon. Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (3)

sääpeikko
Seuraa 
Viestejä7134
Tono

Hei, Minulla olisi projektina valmistaa gamma tyyppinen stirling -moottori. Osaisiko joku sanoa missä suhteessa kuuman sylinterin tilavuuden tulisi olla kylmään sylinteriin nähden optimaalisen toiminnan saavuttamiseksi? Toisin sanoen miten sylinterien tilavuuksien suhde vaikuttaa työkiertoon. Kiitos jo etukäteen!

Riippuu ihan lämpötila-alueista millä haluat käyttää konetta(mitkä lämpötila-alueet on kuumalla ja kylmällä sylinterillä) , ilmeisesti kyseessä on tuollainen kone jossa on nuo sylinterit päällekkäin :

http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine

Siitä pääset liikkeelle kun harjoittelet tuon Schmidtin luvun läpi :

http://en.wikipedia.org/wiki/Schmidt_number

 

it's the Sun stupid!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tono
Seuraa 
Viestejä2

Kiitos vastauksista! Displacerin kuumaa päätä tullaan lämmittämään liekillä (kynttilä tai vastaava) ja kylmän pään jäähdytys tullaan toteuttamaan vapaalla konvektiolla. Löysin netistä tämän taulukon http://www.solarheatengines.com/2012/02/09/power-piston-sizing-for-stirling-engines/ josta voi katsoa suoraan tilavuuksien suhteen, kun kuuman ja kylmän pään lämpötilojen suhde on tiedossa, mutta ensin pitäisi tietää kuinka paljon kylmä pää jäähtyy konvektiolla kun se on rivoitettu.

Onko olemassa kaavaa jonka avulla voisi laskea kuinka monta astetta kylmä pää olisi viileämpi, kun lämpöenergiaa siirtyy konvektiolla rivoituksen ansiosta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat