Seuraa 
Viestejä1365

Aloin 'märehtimään' ruokaani noin puolisen vuotta sitten. Eli syötyä ruokaa nousi vatsasta takaisin suuhun. Ei paljoa, mutta pieniä määriä kerrallaan. Tiedän, että yleinen syy moiseen on vatsaportin löystyminen, jonka vuoksi syöty ruoka pääsee nousemaan ruokatorvea myöten takaisin ylös. Viimeisen parin kuukauden ajan olen jättänyt Mcmätöt ruokavaliostani pois. En aiemmin kiinnittänyt asiaan edes huomiota, kunnes viikko sitten käväisin kiireen vuoksi autokaistan kautta töihin mennessä. Ei kestänyt kuin reilu puoli tuntia, kun huomasin ruoan nousevan taas suuhun. Silloin tajusin, etten aiempien kuukausien aikana ollut märehtinyt. Siis silloin, kun Mcruokaa en ollut nauttinut.

Kysymys kuuluu: Mikä asia/aine voisi aiheuttaa, että juuri McDonalds-ruoka saa minut märehtimään? Olen pystynyt sulkemaan pois muutaman mahdollisen syyn:

-Syödyn ruoan määrä ei vaikuta. Vatsa turvoksiin asti normaaliruokaa syötyäni ei märehditytä. Toisaalta, tyhjäänkin vatsaan pari euron juustoa saa ruoan nousemaan.

-Coca Cola ei ole syypää, juon Colaa jonkinmoisia määriä, eikä se yksinään/normiruuan kanssa aiheuta oireita.

-En juurikaan juo alkoholia, tämän vuoden kännit taitavat rajoittua kahteen kertaan enkä nykyään välttämättä juo yhtään olutta viikossa. Saattaapi mennä parikin viikkoa ilman.

-Närästystä ei ole eikä märehtiminen aiheuta muuta ongelmaa kuin sen epämukavuuden, kun joutuu kertaalleen pureskellun ja niellyn ruoan nielemään uudestaan.

 

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Kommentit (4)

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Voipi olla, nuo euron juustot kyl on varsinaisia rasvapläjäyksiä. Sinänsä kyllä syön varsin paljon juustoa, en vältä rasvaa ja liha on yleensä voissa ruskistettua jauhelihaa/umpilihaa. Limua juon kyllä aivan liikaa, sen myönnän. Mutta nuo eivät yhdistettynäkään saanut reaktiota aikaan, ellen käy hakemassa rasvapläjäystäni mäkkäristä. No sen tiedän, että täytyy kyseistä lafkaa vastedes välttää. Kävin männä viikolla Burger Kingissä, ei seurannut ongelmia...

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Jos suinkin pystyy, niin refluksia olisi paree välttää. Hapan vatsalaukun sisältö nimittäin voi syövyttää ruokatorven seinää, ja siitä voi seurata monenmoista, esimerkiksi kuroumia, jotka voivat vaikeuttaa nielemistä. Ruokatorven syöpäkin liitetään pitkään vaivanneeseen refluksitautiin: http://www.gastrolab.net/nqcaoef.htm

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat