Kommentit (2)

lumio
Seuraa 
Viestejä7

Samoja tuloksia saatiin aikoinaan matematiikan ja eli laskemisen osalta. Kun opiskeluun tuli olennaisesti ja kiinteäksi osaksi laskimet, joita tarvittiin tiettyjen laskutehtävien ratkaisemiseksi, laskimia alettiin käyttää myös muissa ns. päässä laskettavissakin tehtävissä, niin opiskelijoiden ei tarvinnut nähdä enää vaivaa, eikä tehdä edes yksinkertaisempia laskuja enää välttämättä lainkaan omassa päässään. Jolloin matemaattiset kyvyt, päättelykyky ja taidot huononivat ja ne ovat näkyneet mm. PISA: n koulutesteissä välittömästi. 

Nämä havainnot ovat oikeastaan kokemuksia vahvistavia. Jotka osoittavat todeksi sen, että aivot pitävät haasteista, pohdiskeluista ja tehtävistä. Ne suorastaan vaativat itselleen " töitä". Aivot tykkäävät ristisanatehtävistä, matemaattisista laskuista, shakista, kahvin, tai kaakaon nauttimisesta, taiteen tekemisestä, liikunnasta, riittävästä levosta, sosiaalisuudesta, ja ihmissuhteista, ja mm. filosofisista pohdiskeluista. Ja jotta aivot pysyisivät hyvässä kunnossa, niitä pitää " hoitaa" edellä kuvatuilla tavoilla.

Ja ne, mitkä taas vievät aivojen elastisuutta ja toimintakykyä ja toimivuutta alaspäin, ovat esim. negatiivinen ajattelu, epäsosiaalinen käyttäytyminen, jotkut päihteet, kuten mm. alkoholi, tupakka ja huumeet, liikkumattomuus, riippuvuus teknisistä laitteista, liiallinen pörrääminen somessa, lauman mukana meneminen, jolloin omien aivojen käyttäminen jää aivan liian paljon vähemmäksi, passiivisuus, rasismi, tai muunlainen ääriajattelu, fanaattinen, esim. poliittinen aatteellisuus, ja tv:n katseleminen.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Haasteet vain vajhtuvat pelkistetyn oppikirjan tilalle on tullut informaation megavarasto jonka hallinta on haaste. Hakusanoille on löydettävä sopiva kooste ja oikeinkirjoitus vieraalla kielellä. Löydetty info täytyy muuntaa tiedoksi ja sisäistää.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat