Seuraa 
Viestejä1112

Itselläni on todettu skitsofrenia. Mitä keinoja kannattaisi kokeilla. Oireet ovat lähinnä erilaista pelkojen ja äänten sekamelksaa, joidenka takia meinaa ihan oikeasti lähteä järki.

Sivut

Kommentit (251)

karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Yksi kysymys on myös jäänyt vaivaamaan eli mikä on psykoosi? minulle sanotaan,että minulla ei psykoosia ole ollut, mutta välillä kyllä tuntuu kuin olisi parasta aikaa pahakin psykoosi päällä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Lopeta lääkkeiden syönti ja kokeile vaikka muuttaa ruokavalioita – mieluiten terveellisemmäksi tai sitten jokin trendi-dietti kuten gluteeniton ja sokeriton ruokavalio. Ja aloita liikuntaharrastus ja yritä muutenkin aktivoitua. Ja jos tuntuu siltä oireet estävät aktivoitumisen niin älä usko niitä. Käy joka päivä vähintään tunnin tai parin lenkillä ja äläkä koskaan jätä lenkkiä tai liikuntaharrastusta väliin vain sen takia että tuntuu pahalta.

Psykoosin kyllä tunnistaa aika hyvin. Näkyvin oire että siitä on erilaiset harhat ja pelkotilat. Sekä kyvyttömyys johdonmukaisuuteen. Psykoosin ensioireet tunnistaa näistä:

ahdistuneisuus, ärtyneisyys, masennus, levottomuus, pakkoajatukset tai huolet, unettomuus, eristäytyminen

(wikipeediasta)

Jos haluat varmistua psykoosidiagnoosista, niin kannattaa ryhtyä polttelemaan pilveä, koska jos todella olet psykoottinen ihminen, niin sinun pitäisi saada aikaan itsellesi kannabispsykoosi ja aistiharhojen voimistumista. Varsinkin THC rikkaat lajikkeet ovat psykoaktiivisia.

Huom. kaikki ylläoleva perustuu puhtaasti maallikkopsykiatriaan!

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Kiitos, lenkillä käynti on välillä hankalaa juuri pelkojen takia. Välillä oin parempia aikoja, jolloin uskaltaudun lenkille, mutta mitään kovin pitkiä lenkkejä en ole tehnyt.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Varmaan parhaiten psykoosin tunnista jos jokin äärimmäistä tarkkuutta vaativan pelaamisen taso selvästi heikentyy jos tuntuu siltä että on psykoosi päällä. Ja siis sellainen pelaaminen joka aidosti rankaisee virheistä ja epätarkkuuksista ja normaali pelitaso voidaan mitata tilastollisesti merkitsevästi. Paras peli psykoosin diagnosoimiseen onkin šakki koska psykoosi heikentää juuri täsmälleen niitä kognitiivisia kykyjä, joita tarvitaan šakin pelaamiseen kerho- ja mestaritasolla.

Itse olen päätellyt että psykoosi olisi syystä tai toisesta tapahtunut tilapäinen aivojen toiminnan tuntuva heikentyminen. Tähän viittaa juuri se että tietyillä aivojen toimintaan suoraan negatiivisesti vaikuttavilla aineilla kuten alkoholilla ja kannabiksella ja amfetamiinilla, on kyky laukaista psykoosi. Ja myös skitsofreniaan liittyvä psykoosi on vakava häiriö aivojen kemiallisessa toiminnassa.  

Tämän vuoksi paras keino estää tai lievittää psykoosia on aktivoida aivoverenkiertoa liikunnalla ja tietenkin terveellisellä ruokavaliolla, jotta veren glugoosipitoisuudet pysyvät tasapainossa. Lääkkeet on pahin tapa, koska aivot sopeutuvat lääkkeisiin ja siten eivät tule enää toimeen lainkaan ilman lääkkeitä. 

Tähän saattaisi viitata miksi monet psykoottiset/masentuneet potilaat alkavat ylensyödä, koska yrittävät korjata veren glukoosipitoisuuksia napostelemalla jatkuvasti – ja usein vieläpä nopeasti saatavilla olevaa roskaruokaa sen sijaan että lähtisivät pihalle metsästämään itselleen citykani-paistia. 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

ROS
Seuraa 
Viestejä101
karahka

Yksi kysymys on myös jäänyt vaivaamaan eli mikä on psykoosi? minulle sanotaan,että minulla ei psykoosia ole ollut, mutta välillä kyllä tuntuu kuin olisi parasta aikaa pahakin psykoosi päällä.

 

Psykoosilla tarkoitetaan vakavaa todellisuudentajun häriintymistä johon yleensä liittyy toimintakyvyn lasku. Oireita ovat erilaiset harhaluulot ja asitiharhat sekä hajanainen käytös (sekava käyttäytyminen ja puhe). Näin yksinkertaisuudessaan. Äläkä missään tapauksessa mene lopettamaan psykoosilääkitystä omin päin jos sinulle semmoinen on aloitettu. Huono hoitomyöntyvys ja psykoosilääkkeen käytön lopettaminen on merkittävin syy muuten hyvässä hoitotasapainossa olevassa skitsofreniassa psykoosin uudelleen aktivoitumiselle. Skitsofrenian hoito on laaja-alaista, usein elämän pituista ja siinä tulee huomoida ihminen koko biopsykososiaalisena olentona; kun ensipsykoosi on saatu hoidettua ja tila vakautettua, voidaan keskittyä kuntoutukseen ja muihin hoitoihin, joissa myös Puuhevosen mainitsemilla elämäntapamuutoksilla on merkittävä osuus.

karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Muistan kuinka koitin maata sängyssä sijauspatjan alla ja myös koitin ottaa lämpimän suihkun, mutta nämä eivät tarpeeksi auttaneet, joten oli pakko soittaa ambulanssi. Myös, kun tilanne oli paha, kokeilin mennä ihmisten ilmoille kuntosalille, mutta se vain pahensi tilannetta. Oli kuin olisin helvetissä, jossa esiin tulee erilaisia pahansuopia olentoja, ne ikään kuin nousevat maasta eteeni. sitten sotitinkin ambulanssin ja sanoin, että pää meinaa hajota. Siitä alkoi hoito ja kuntoutustoimenpiteet.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Lopeta / vähennä päihteidenkäyttöä ja Alex Jonesin voi vaihtaa, vaikka YLE:n teemaan. Hyvä paranemisennuste!

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Titanic
Seuraa 
Viestejä1309

Psykoosi ei heikennä aivojen kognitiivista tasoa, vaan voi jopa parantaa ymmärryskykyä.

Mutta tulee ulospäin kuin autistinen eli ei kykene liikkumaan normaalisti, vaan istuu vain paikallaan tyhjä katse silmissä. Aivot kuitenkin toimivat normaalisti tai normaalia paremmin.

Itselleni esim. sanottiin, että: Nyt toi on ihan seis! Niinkuin olinkin, en pystynyt liikkumaan, mutta aivot toimivat paremmin kuin normaalisti etenkin havaintokyky. Näkee esim. jos paperi tippuu lattialle sen leijumisen tieteellisenä ongelmana ja esteettisenä kauneusarvona kun tavallisesti se olisi vain nolo vahinko.

Lääkkeistä Zyprexa vaikuttaa muutaman viikon sisällä ja ei aiheuta välittömiä haittavaikutuksia ainakaan. Abilify vaikuttaa neljässä päivässä pysäyttäen psykoosin todella salamavauhdilla ja tilanne normaaliutuu, mutta Abilify aiheutti itselläni parissa kuukaudessa verenpainetaudin ja myös muille se on tehnyt saman. Mielestäni sen pitäisi olla vain ensiapulääke eikä jatkuvaan käyttöön haittavaikutustensa takia. Zyprexa aiheuttaa tosin jatkuvan väsymyksen tunteen, mutta koska ei ainakaan verenpainetautia se on hyvä vaihtoehto ja kannattaa sietää sitä väsymystä eikä harkita superlääkkeitä kuten Abilify.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
karahka

En ole alkohola ottanut ainakaan kolmeen vuoteen. Muita päihteitä en ole ikinä ottanut.

Ok. sitten kannattaa kokeilla miten alkoholi vaikuttaa. Voit vaikka mennä viikon sillä tavalla että juot neljä tölkkiä kaljaa joka ilta parin tunnin kävelylenkin jälkeen. Alkoholi rentouttaa hieman ja on helpompi siten olla. Tärkeintä on että saat aikaan muutoksen. Päihtyminen on paljon pienempi paha kuin se että antaa psykoosin pilata elämää. 

Jos ei tunnu että auttaisi parin viikon kokeilun jälkeen, niin sitten hylkää tämä. Mutta jotain uutta pitää kokoajan kokeilla, koska ilmiselvästi se mitä olet tähän asti tehnyt ei toimi.

Titanic

Psykoosi ei heikennä aivojen kognitiivista tasoa, vaan voi jopa parantaa ymmärryskykyä.

Ei todellakaan paranna. Juuri nimenomaan psykoosissa ymmärryspirstaloituu eikä kykene keskittymään mihinkään johdonmukaisesti eikä kykene lainkaan luovaan ongelmanratkaisuun. 

Titanic

Itselleni esim. sanottiin, että: Nyt toi on ihan seis! Niinkuin olinkin, en pystynyt liikkumaan, mutta aivot toimivat paremmin kuin normaalisti etenkin havaintokyky. Näkee esim. jos paperi tippuu lattialle sen leijumisen tieteellisenä ongelmana ja esteettisenä kauneusarvona kun tavallisesti se olisi vain nolo vahinko.

Tuo on vain harhojen näkemistä.  Tieteen tai estetiikan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Tuollaisia tuntemuksia saa jos käyttää LSD:tä tai muita psykoaktiivisia huumeita. Jos siis hyvinkäy että näkee pelkkiä hallusinaatiota, eikä siis vajoa psykoosin puolelle jossa siis todellisuudentaju vain pirstaloituu.  

Ilmeisesti sotket psykoosin joihinkin maanisiin jaksoihin. Silloin aivot käy ns. ylikierroksilla ja ajattelu on tavattoman terävää ja nopeaa ja itsevarmaa ja ennen kaikkea kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja pystyy ratkomaan myös sellaisia šakkiongelmia ja -tilanteita nopeasti, mitkä normaalisti on hankalia.  Psykoosi puolestaan on enemmän sukua depressiivisyydelle, jossa siis on haluton ja tahdoton vihannes  – pahimmillaan.

Karahkan oireet sopivat siis mainiosti psykoosiin, koska yksi mikä ensimmäinen estyy psykoosissa on sosiaalisten kontaktien tekeminen ja ylläpitäminen.  

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

karahka
Seuraa 
Viestejä1112

Itselläni on jossain vaiheessa tullut alhainen verenpaine. Olen jonkun aikaa syönyt ablifyta. Zyprexaa joskus kokeilin, mutta vaikutti puheeseen niin pahasti, että se jäi. TÄllä hetkellä syön leponexia ja ablilifyta. Ainakin noita...

Titanic
Seuraa 
Viestejä1309

Niin, noille sivuvaikutuksille ei voi paljoa tehdä. Itselläni on Abilifyin lisäksi verenpainelääke. Sekä myös beetasalpaajia olen ottanut, mutta se liittyy sydämen ongelmiin eikä skitsofreniaan. Olen sangen tyytyväinen lääkkeisiini kuitenkin.

Itselläni on sangen lievä skitsofrenia sillä en ääniä kuule enkä näkyjä näe. Mutta on vainoharhoja, keskittymisvaikeuksia sekä pelkotiloja ja muuta vastaavaa harhaisuutta. Oireet pahenevat kahden vuoden välein. Kaikkina parillisina vuosina on ollut mahdoton lukea, pelata konsoleilla tai katsoa elokuvia kun luulee vaikuttavansa elokuvan, kirjojen tai pelien juoneen; niin että ne muuttuvat eri peleiksi ja pelkää sen takia saavansa nuhteita.

Mutta kaikkina parittomina vuosina oireet ovat poissa ja voin katsoa elokuvia ja lukea normaalisti.

En tiedä mistä tuollainen syklisyys johtuu?

ROS
Seuraa 
Viestejä101

Tiedepalstan vinkit skitsofreniasta parantumiseen:

1. lopeta psyykenlääkkeitten syönti

2. ala noudattamaan trendi-dieettiä

3. alkoholin käyttö on syytä ottaa jokapäiväiseksi tavaksi

4. pilveä kannattaa polttaa koska se todennäköisesti laukaisee uuden psykoosin.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1218
ROS

Tiedepalstan vinkit skitsofreniasta parantumiseen:

1. lopeta psyykenlääkkeitten syönti

2. ala noudattamaan trendi-dieettiä

3. alkoholin käyttö on syytä ottaa jokapäiväiseksi tavaksi

4. pilveä kannattaa polttaa koska se todennäköisesti laukaisee uuden psykoosin.

Nin, tämä on keskustelupalsta. Kukaan ohjeita antaneista ei ole edes yrittänyt leikkiä lääkäriä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat