Seuraa 
Viestejä2

Moi!

 

Rupesin aikani kuluksi pohtimaan, että minkäköhänlaisella vesipumpulla saisi ihmisen ilmaan. Ongelmana on, etten osaa laskea tuota. Jos oletetaan, että vettä tulee alaspäin halkaisijaltaan 4" putkesta, ja tarkoituksena olisi nostaa esimerkiksi 80kg ihmistä ilmaan, sanotaanko, 10m? putki painaa noin 10kg, ja sen sisällä on vettä 10 metrin matkalla noin 80 litraa,  eli 80 kg. 170kg kokonaismassana täytyisi taivaalle saada.

Millaisella laskutoimituksella saataisiin selville tarvittava veden virtaus tuohon. Peruskoulun fysiikkani/matikkani ei riitä sitä laskemaan. Ja ennen kuin kukaan sanoo, ettei tuo onnistu järkevästi, niin tässä todiste toimivuudesta. Toki voi olla, ettei järkevien vesipumppujen paine riitä tuohon, vaan halvempaa olisi ostaa vesijetti.

Kiitos!

Kommentit (3)

korant
Seuraa 
Viestejä8326

Kaikemmoisilla härpäkkeillä sitä tehdäänkin bisnestä.

Nostovoima voidaan laskea kaavasta m'·v, jossa m' on massavirta (kg/s) ja v sen nopaus (m/s).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sakuliini
Seuraa 
Viestejä2

Kiitokset korant!

Aikani numeroita pyöriteltyäni totesin, että iso pumppu hommaan on oltava. Tuommoista vekotinta ei kyllä viitsi valmiina ostaa, jos 6000€ menee jo pelkkään lautaan, ja toinen samanlainen, jos ei enemmänkin, vesijettiin. Mielenkiintoista puuhaa kyllä on.

Laskuja:

170kg=1700N

120 l/min * 14,8m/s = 1776N

Tuon 170Kg:n nostamiseen tarvittaisiin siis noin 7200 litraa minuutissa virtaamaa, eikä sellaista pumppua taida helpolla löytyä. Kertoohan jotain jo se, että miten muutaman hv:n pumppu voisi ihmisiä nostaa, kun tuollainen lauta vaatii minimissään 100hv:n koneella olevan vesijetin. Varmaan ei auta muu, kuin rueta etsimään lisää kesätöitä, jotta saisi vesijettiin rahaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat