Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Noita merimetsoja on sitten paikoin isoksi riesaksi asti. Mutta kysyn nyt jotta eikö tuollaisessa joukkoesiintymisessä ole kyse normaalista kannan vaihtelusta ravinnon määräämänä.

Merimetso syö pikkukalaa kuten särkeä. Eli sitä on riittämiin. Asiasta mitään ymmärtämättä on minulla sellainen kuvitelma että jonkin ajan kuluttua lintujen määrä laskee nopeasti. Tai jos ei laske on siinä menossa pysyvä ekologisen lokeron täyttö. Eli alueen vesissä on pysyvästi ravinteita pitämään yllä epänormaalin isoa särkikantaa.

Ihminen suuressa viisaudessaan haluaa ampua nuo eläimet. Ei tunnu oikealta. Eläimethän ovat paikkaamassa jotain aikaisemmin aiheutettua ongelmaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (1)

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009

Niin, merimetsot syövät juurikin roskakalaa. Kalastajat valittavat, että merimetso syö ahvenia, mutta se on suurimmaksi osaksi puppua. Tässä muutama tosiasia:

1. Keskikesällä ahvenet häipyvät saaristosta, koska särkikalojen invaasio alkaa. Niissä pohjamutien pöllyttämissä ja särkikalojen täyttämissä vesissä harva muu kala viihtyy. Merimetsolle sen sijaan koittavat juhla-ajat. Merikalastajat tietävät varsin hyvin tämän asian.

2. Kalaa on meressä mielin määrin. Merimetson syytä ei ole se, että suomalaiset ovat nirsouksissaan alkaneet vaatia syötäviksi kaloiksi vain kirjolohta (kasvatettua), norjanlohta (kasvatettua), siikaa (yleensä kasvatettua) tai ruodottomia ahvenfileitä. Kalastajat saavat tuhansia kiloja hyvää kalaa (särkikaloja) jatkuvasti, mutta ne heitetään pois. Suomalaisen kuluttajan nirsoilu ei ole merimetson syy.

3. Merimetsokysymys on varsinkin suomenruotsalaisille maanomistuskysymys. Merimetsojen pelätään laskevan kiinteistöjen tai kaavoitettujen maiden arvoa. Tämä on todellinen syy merimetsovihan taustalla.

4. Merimetsojen Suomessa valtaama maapinta-ala vastaa suunnilleen yhden (1) supermarketin pinta-alaa parkkipaikkoineen.

***

Itämeri on saastutettu ja rehevöitetty ja lohijoet padottu. Silti edelleen vaaditaan, että Itämeren pitäisi tuottaa kalastajille pelkkää lohta, ahventa, siikaa ja kampelaa kuin liukuhihnalta. Melko mielipuolisia vaatimuksia.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat