Kommentit (4)

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1305

Hirveän egosentrinen tuo ajattelumalli jolla yritetään noukkia tietoa elämän olemassaolosta. Elämä ei välttämättä ole vastaavassa muodossa tai kehittynyt samankaltaiseen muottiin kuin omamme.

Energia ja sen käyttö voi olla täysin erilaista, vaikkapa kemiallista.

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

jesper
Seuraa 
Viestejä691

Kai tuossa tutkimuksessa haettiin  tyypin III sivilisaatioita, Kardaševin asteikolla luokiteltuna, jotka pystyvät hyödyntämään koko galaksin energiaa. On mielestäni hieman outo mittari sivilisaation kehitykselle tuollainen energian kulutukseen perustuva luokittelu. Ei kai kehittynyt sivilisaatio välttämättä käytä paljon energiaa. Kehittynyt tekniikkahan mahdollistaa oikeastaan pienemmän energian kulutuksen. Aikamoisen energiasyöppö kulttuuri pitäisi olla, että sen kaukaa galaksin ulkopuoleltakin pystyisi havaitsemaan. 

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä6912

Kannattaa ottaa huomioon sekin, että esim Andromedan galaksi on meistä 2,5 miljoonan valovuoden etäisyydellä, joten sieltä saapuva informaatio on lähtenyt matkaan 2,5 miljoonaa vuotta sitten.

JPI
Seuraa 
Viestejä26804

Sanoisin ihan suhteellisuuden tajun perusteella esim. seuraavaa: Jos Andromedan galaksissa olisi miljoonalla planeetalla sivilisaatiota, joilla jokaisella olisi käytössään miljardi tietokonetta lämpöä tuottamassa, niin niiden aiheuttamaa lisää infrapunasäteilyssä olisi täysin mahdotonta täältä havaita. Olen lisäksi samaa mieltä siitä, että esim. 1000 kertaa meitä kehittyneempi sivilisaatio (miten se sitten määritettäisikään) ei käytä 1000 kertaa enemmän energiaa per sierainpari (jos niillä sieraimet on) kuin me.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat