Seuraa 
Viestejä1607

Minulla on aina haaveena ollut tämä, löytyykö täältä muita halukkaita?

http://suomenalbinpurjehtijat.purjehdusportaali.com/Albin-Vega.html

http://www.nettivene.com/purjevene/albin/594362 Tällä veneellä on purjehdittu maailmanympäri :)

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Sivut

Kommentit (19)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Onnea matkaan vaa ja muista päivitellä kokemuksia tähän ketjuun kuvien kera!

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Siipiveikkonen
Seuraa 
Viestejä1607
Neutroni

Jotenkin tuntuu, että valtamerikelpoisen veneen hankinta on ongelmista pienin.

Miten niin, voisitko tarkentaa?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260
Cryosat
Neutroni

Jotenkin tuntuu, että valtamerikelpoisen veneen hankinta on ongelmista pienin.

Miten niin, voisitko tarkentaa?

Ajattelin lähinnä, että purjehdus vaatii purjehtijaltakin jotain. Taitoa, tietoa, asennetta jne. Minäkin voisin ostaa tuon neljän tonnin veneen ja lähteä henkselit paukkuen maailmaa kiertämään. Saisitte sitten lukea seuraavana päivänä lehdestä, että Merivartiosto pelasti haaksirikkoutuneen wannabe-merikarhun Porvoon ulkosaaristosta.

 

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260
Cryosat
Tunnetko minut, mistäs tiedät, etten osaa toimia purjeveneen kapteenina, tai navigoida ? Hulluutta se lähinnä vaatii. 

Lue nuo vaikka lämpimiksesi http://fi.wikipedia.org/wiki/Loksodromi

 http://fi.wikipedia.org/wiki/Isoympyrä

 https://www.youtube.com/watch?v=sCxr_XzyGO8

En kirjoittanut sinusta enkä epäile kykyjäsi. Unohda koko juttu, yritin olla vitsikäs, mutta näin siinä aina käy.

molaine
Seuraa 
Viestejä2229

Nettiveneen linkki menee Albin Viggeniin, joka on pienempi ja kevyempi kuin Vega. Voi toki olla, että sellaisellakin on pallo kierretty (se on kierretty todella vaatimattomilla veneillä), mutta epäilen vahvasti, että kyseinen yksilö ei sitä ole tehnyt. Viggen on selkeästi retkipursi. Korjaa toki jos olen väärässä. 

Pitkänmatkanpurjehduksessa ei navigointi tietty ole ongelma, vaan veneen eri systeemien ja miehistön toimintakuntoisena pitäminen. Varusteet, varaosat ja muona vievät paljon tilaa. Systeemien puolesta tietenkin pieni ja yksinkertainen on helppo, mutta matkustusmukavuus ja miehistön toimintakyky kärsii. Mihin ajattelit Viggeniin lastata esim. juomaveden Tyynenmeren ylitystä varten?  

Vegalla pallonkierto on tehty ilmeisesti useasti. Siitä, kun veneen on Suomesta ostanut, siihen, että se on lähtökunnossa ensimmäiselle valtamerenylitykselle menee kyllä sekä tovi aikaa, että melkoisesti euroja. 

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

Siipiveikkonen
Seuraa 
Viestejä1607

Käyttökulut 10 000 per vuosi ja se on minimi. Tai sitten ei. Joo pienessä pierussa laitoin väärän linkin, mutta pointti on se, että ei tarvitse olla raharikas, eikä hitsaaja lähteäkseen matkaan.

Purjehduspalstoilla monasti satojen tonnien projektit. 

Yksi ukko lähti matkaan 1,5 dollarin budjetilla.

Muistaakseni viggenilläkin, kerran kierretty...

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Itse vaadin veneestä vessan ja kylpymahdollisuuden, jos siinä aikoo asua. Kyllähän sitä voi pyllyillä reelingilläkin, mutta en minä. En enää. Ja tuo Viggen  on nuorison viikonloppuvene saaristokäyttöön. Atlantti on alue johon ei kukaan halua moisella joutua.

- Ubi bene, ibi patria -

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1572

Minä en ole koskaan ymmärtänyt, mikä saa ihmiset hurjapäisiin ja hengenvaarallisiin yrityksiin. Sekö, että saattaa olla ensimmäinen tempussa onnistunut ja saa mainetta sekä kunniaa ainakin jossakin joukossa?

No, hyvä on. Tunnustan, että älyllisissä seikkailuissa on itsellänikin joskus ollut hauskaa huomata, että on ollut liikkeellä tuntemattomilla, ennen kulkemattomilla vesillä, mikä on vaatinut kaiken taidon ja osaamisen. Kai toisista tuntuu samalta fyysisessä maailmassa kuljettaessa?

Vanha jäärä

kariluoto
Seuraa 
Viestejä165

Itselläni on samat suunnitelmat. Veneen runko on 7,5 pitkä ja 2,2 leveä puolipitkällä kölillä varustettu pohjoismaisen kansanveneen tapainen teräsrakenteinen Hollannissa rakennettu 4 hengen viikonloppuristeilijä. Nimellispaino 2,5 tn, josta kölipainoa tonni. Muovisessa kansanveneessä kölipainon osuus kokonaispainosta on huomattavasti suurempi ja kokonaispaino pienempi.

Rakennan tosin kölin, perän ja keulan uudestaan, joten pituutta tulee hieman lisää sekä köliin että kokonaispituuteen, joka sopii matkapurjehdukseen valtamerillä. Myös perän muoto rakennetaan uudestaan sopivammaksi keliin, kuin keliin. Myös kansi ja kajuutan kansirakenteet, skailetit jne suunnitellaan uudelleen valtamerikäyttöä varten.

Tarkotuksena on jakaa vene laipioilla neljään osaan pituussuunnassa, ja tehdä kaikista säilytystiloista vedenpitäviä. Kaikki ratkaisut on suunniteltu siten, että ne täyttävät kovimmat valtameripurjehduksen vaatimukset. Veneen on voitava kaatua ylösalaisi ja nousta itsestään pystyyn veden pääsemättä sisälle ja rakenteiden vaurioitumatta.

Istuinkaukaloon tulee 7,62 X 54R kevyen konekiväärin osuman kestävä potero, josta käsin on hyvä tarjoilla lämpimäisiä, jos piraatit sattuvat pyrkimään visiitille. 

Valtaosa matkustaa standardeilla kuttaperkkapaateilla, jotka on suunniteltu viihtymistä, ei turvallisuutta silmällä pitäen. Pienemmissä massatuotantoveneissä veneen sisälle päässyt vesi pääsee koko veneeseen, keulasta perään poikkilaipioiden puuttuessa. Hyvin suunniteltua ja rakennettua teräsvenettä eivät aallot pysty rikkomaan. Jos lähdet Etelämerelle, muista, että 40 leveysasteen jälkeen ei ole lakia, ja 50 asteen jälkeen ei ole Jumalaa.

In alimentum sanitas.

Siipiveikkonen
Seuraa 
Viestejä1607

Muistelen, että yhdellä ukolla oli ase piilotettu puuosien sisään. Kalashnikovin luoti tosin läpäisee terästä 1,5 cm, että kannattaisi rakentaa enempi viistompia pintoja, häiveveneen tapaan :)

No joo. Tuolta indonesiasta tulevat saattueessa, missä on sotilaslaiva, mikä saattaa.

Kiitos kuvasta :) Missä potkuri?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat