Seuraa 
Viestejä426

Minulla paastosokeriarvo on kymmenen viime vuotta ollut välillä 5,9 - 6,1. Viimeksi se oli 6,0 ja annettiin terveiset, että enää ei saisi nousta.

Vaihteleeko tuo "sallittu" yläraja?

Kommentit (10)

tammukka
Seuraa 
Viestejä4415
Yoken Suru

Minulla paastosokeriarvo on kymmenen viime vuotta ollut välillä 5,9 - 6,1. Viimeksi se oli 6,0 ja annettiin terveiset, että enää ei saisi nousta.

Vaihteleeko tuo "sallittu" yläraja?

Myös muilla sokeriarvoilla on merkitystä. 2h rasitusarvo ja ns. pitkä sokeri. Jos lähisukulaisilla esiintyy 2-diabetestä kannattaa miettiä ruokavaliomuutoksia ja liikunnan lisäystä jo noillakin arvoilla ettei homma niinsanotusti karkaa käsistä. Nuo 6 pinnassa olevat arvot tarkoittavat että insuliinin teho elimistössä alkaa pikkuhiljaa heikentymään. Minullakin paastoarvo oli vuosia 6 paikkeilla mutta sitten ilmeni "heikotuksia" ja 2h sokerirasitus antoi tuloksen 14.5 eli diabetes oli jo päällä.

Pirullinen tauti kun ei monestikaan huomaa ennenkuin on jo pitkällä.

Yoken Suru
Seuraa 
Viestejä426
tammukka

Pirullinen tauti kun ei monestikaan huomaa ennenkuin on jo pitkällä.

Se tässä huolestuttaakin. Voiko paastosokeri pysyä vakiona 6, ja silti yhtäkkiä huomaa olevansa diabeetikko? Olen mittauttanut paastosokerin vuosittain luullen sen kertovan missä mennään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Kannattaa korjata ne elämäntavat ja vaihtaa nopeasti imeytyvät sokerit hitaasti iimeytyviin ja tasaisemmin energiaa antaviin. Ei tartte juosta testeissä ja voitte olla huoleton.

 

Tai sitten jatkatte sitä nopeiden sokerien kuluttamista ja joku päivä huomaatte, että teillä on diabeetes.

 

Valintoja.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

asdf
Seuraa 
Viestejä11906
taucalm

Kannattaa korjata ne elämäntavat ja vaihtaa nopeasti imeytyvät sokerit hitaasti iimeytyviin ja tasaisemmin energiaa antaviin. Ei tartte juosta testeissä ja voitte olla huoleton.

Missä määrin mielestänne voi nopeasti imeytyviä nauttia, vai pitäisikö niiden kanssa olla mielestäsi ihan nollatoleranssi? Voisin arvella, nopeasti imeytyvien pitäminen täysin nollassa on jollain tasolla haastavaa, mutta valinnoistahan se lopulta on kiinni.

taucalm
Tai sitten jatkatte sitä nopeiden sokerien kuluttamista ja joku päivä huomaatte, että teillä on diabeetes.

Valintoja.

Valintoja tosiaan. Teitittelettekö muuten kohteliaisuudesta vai jostain muusta syystä?

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
asdf
taucalm

Kannattaa korjata ne elämäntavat ja vaihtaa nopeasti imeytyvät sokerit hitaasti iimeytyviin ja tasaisemmin energiaa antaviin. Ei tartte juosta testeissä ja voitte olla huoleton.

Missä määrin mielestänne voi nopeasti imeytyviä nauttia, vai pitäisikö niiden kanssa olla mielestäsi ihan nollatoleranssi? Voisin arvella, nopeasti imeytyvien pitäminen täysin nollassa on jollain tasolla haastavaa, mutta valinnoistahan se lopulta on kiinni.

Voihan niitä pienissä määrin nauttia välillä, mutta jos kulutus on jokapäiväistä eikä kyseessä ole huippu-tason urheilija niin niitä nauttimalla vain tilaa terveydellisiä ongelmia. Terveydellisten ongelmien suuruus, koko ja ulottuvuus liittyy luonnollisesti siihen kuinka paljon näitä epäterveytuotteita kulutetaan päivästä toiseen ja kolmanteen.

asdf
Valintoja tosiaan. Teitittelettekö muuten kohteliaisuudesta vai jostain muusta syystä?
Minulle on opetettu, että ihmisiä ja eläimiä tulee kohdella kunnioittavasti. Kaikkia, myös heitä, jotka erimielisiä ovat.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

asdf
Seuraa 
Viestejä11906
taucalm

Voihan niitä pienissä määrin nauttia välillä, mutta jos kulutus on jokapäiväistä eikä kyseessä ole huippu-tason urheilija niin niitä nauttimalla vain tilaa terveydellisiä ongelmia. Terveydellisten ongelmien suuruus, koko ja ulottuvuus liittyy luonnollisesti siihen kuinka paljon näitä epäterveytuotteita kulutetaan päivästä toiseen ja kolmanteen.

Varmastikin näin. Ajattelin juuri sitä, että pidättekö valkoisen leivän nauttimista pahana silloin tällöin tai esimerkiksi sokerin lisäämistä kahviin, jos muuten elää terveellisesti.

taucalm
asdf
Valintoja tosiaan. Teitittelettekö muuten kohteliaisuudesta vai jostain muusta syystä?
Minulle on opetettu, että ihmisiä ja eläimiä tulee kohdella kunnioittavasti. Kaikkia, myös heitä, jotka erimielisiä ovat.

Kohteliaisuus on hieno juttu. Ajattelin vain, kun minusta tuo teitittelynne on välillä vähän epäjohdonmukaista ja minusta se alkoi siinä vaiheessa, kun aloitte kutsua itseänne monikon ensimmäisessä, vaikkei sekään tunnu olevan johdonmukaista. Vrt. lauseesi, joka alkaa "Minulle on...".

tammukka
Seuraa 
Viestejä4415
Yoken Suru
tammukka

Pirullinen tauti kun ei monestikaan huomaa ennenkuin on jo pitkällä.

Se tässä huolestuttaakin. Voiko paastosokeri pysyä vakiona 6, ja silti yhtäkkiä huomaa olevansa diabeetikko? Olen mittauttanut paastosokerin vuosittain luullen sen kertovan missä mennään.

Tuo on yksilöllistä. Omalla kohdallani sukurasitus ilmeisesti vaikutti. Mutta sanoisin että 6.0-6.2 alkaa olla sillä rajoilla että kannattaa mittauttaa muutkin sokeriarvot.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
taucalm

Voihan niitä pienissä määrin nauttia välillä, mutta jos kulutus on jokapäiväistä eikä kyseessä ole huippu-tason urheilija niin niitä nauttimalla vain tilaa terveydellisiä ongelmia. Terveydellisten ongelmien suuruus, koko ja ulottuvuus liittyy luonnollisesti siihen kuinka paljon näitä epäterveytuotteita kulutetaan päivästä toiseen ja kolmanteen.

asdf

Varmastikin näin. Ajattelin juuri sitä, että pidättekö valkoisen leivän nauttimista pahana silloin tällöin tai esimerkiksi sokerin lisäämistä kahviin, jos muuten elää terveellisesti.

Jos välttämättä haluaa nauttia valkoista leipää kannattaa nauttia sitä versiota, jossa kuitua on lisätty niin sokeri imeytyy hitaammin. Samoin kahvin sokerin voi korvata esim. palalla voita.

Itse näkisin, että on terveellisempää silloin tällöin nauttia hieman enemmän teollista sokeria kerralla kuin pitkin poikin päivää päivittäin hieman.

taucalm
asdf
Valintoja tosiaan. Teitittelettekö muuten kohteliaisuudesta vai jostain muusta syystä?
Minulle on opetettu, että ihmisiä ja eläimiä tulee kohdella kunnioittavasti. Kaikkia, myös heitä, jotka erimielisiä ovat.

asdf
Kohteliaisuus on hieno juttu. Ajattelin vain, kun minusta tuo teitittelynne on välillä vähän epäjohdonmukaista ja minusta se alkoi siinä vaiheessa, kun aloitte kutsua itseänne monikon ensimmäisessä, vaikkei sekään tunnu olevan johdonmukaista. Vrt. lauseesi, joka alkaa "Minulle on...".

Minulla ei ole journalismin opintoja takana joten kirjallinen ilmaisuni on luonnollisesti kaukana täydellisestä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Yoken Suru
Seuraa 
Viestejä426
tammukka
Yoken Suru
tammukka

Pirullinen tauti kun ei monestikaan huomaa ennenkuin on jo pitkällä.

Se tässä huolestuttaakin. Voiko paastosokeri pysyä vakiona 6, ja silti yhtäkkiä huomaa olevansa diabeetikko? Olen mittauttanut paastosokerin vuosittain luullen sen kertovan missä mennään.

Tuo on yksilöllistä. Omalla kohdallani sukurasitus ilmeisesti vaikutti. Mutta sanoisin että 6.0-6.2 alkaa olla sillä rajoilla että kannattaa mittauttaa muutkin sokeriarvot.

Rajoissa oleva verenpaastosokeri ei siis kerro diabeteksen olemattomuudesta. Sen sijaan kohonnut paastosokeri kertoo, että diabetes on.

Saakohan kuinka helposti lähetteen sokerirasituskokeeseen vuosittain, vai kuuluuko kokonaan  omakustanteiseen terveydenhuoltoon?

tammukka
Seuraa 
Viestejä4415
Yoken Suru
tammukka
Yoken Suru
tammukka

Pirullinen tauti kun ei monestikaan huomaa ennenkuin on jo pitkällä.

Se tässä huolestuttaakin. Voiko paastosokeri pysyä vakiona 6, ja silti yhtäkkiä huomaa olevansa diabeetikko? Olen mittauttanut paastosokerin vuosittain luullen sen kertovan missä mennään.

Tuo on yksilöllistä. Omalla kohdallani sukurasitus ilmeisesti vaikutti. Mutta sanoisin että 6.0-6.2 alkaa olla sillä rajoilla että kannattaa mittauttaa muutkin sokeriarvot.

Rajoissa oleva verenpaastosokeri ei siis kerro diabeteksen olemattomuudesta. Sen sijaan kohonnut paastosokeri kertoo, että diabetes on.

Saakohan kuinka helposti lähetteen sokerirasituskokeeseen vuosittain, vai kuuluuko kokonaan  omakustanteiseen terveydenhuoltoon?

Sanoisin näin että 6 paikeilla oleva paastosokeri on "varoitusmerkki". Tiedän muitakin joilla arvo ollut hieman yli kuuden mutta sokerirasituksessa yli 11 mmol/l jota pidetään varsinaisen diabeteksen rajana. Olen itse työterveyshuollon piirissä joten en osaa sanoa miten tavallisella terveysasemalla  pääsee tutkimuksiin. Luulisin että melko helposti.

Jätin tuoremehujen lipittämisen ja makean syönnin vähemmälle ja arvoni tippuivat sokerirasituksessa n. 8 paikkeille jossa vielä hieman pudottamisen varaa. Ruokavaliomuutoksilla ja hieman liikuntaa lisäämällä saa sokeriarvoja parannettua jos toimii riittävän ajoissa. Diabeteksen saa jopa estettyä kokonaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat