Seuraa 
Viestejä132

Pitäisi siis liitellä putoamisen yhteydessä katkennut kiinnitysyhde edellämainittuun pumppuun ja omien tietojeni perusteella puikkohitsaus esilämmityksellä on ainoa varma vaihtoehto. Myös kylmiltään pystyisi kuulemma hitsaamaan mutta tarkka lämppötila arveluttaa mahdollisten jännitysten takia. Tig-homma lienee myös poissuljettu ?

 

Tänään tuli mieleen , että mitenkähän mahtaisi onnistua hopealla juottaminen kun siinä välttyisi noilta hitsauksen esilämmityksiltä ja hallituilta jäähdytyksiltä?

 

Ja asiallisia vastauksia kiitos.

Kommentit (7)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Youtubesta löytyy runsaasti esimerkkejä hitsauksesta, juottamisesta jne. TIG kelpaa siinä kuin pilli tai puikko tai MAG. Riippuu tilanteesta.

https://www.youtube.com/watch?v=ezfKJCqRrPQ

Minä käytän tavallisesti MAGia.

Juotettaessa tehdään tai ei tehdä esilämmitystä aivan niinkuin muissakin menetelmissä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keka45
Seuraa 
Viestejä15

Ilmeisesti pumppusi on omakotitalon pikkupumppu? Unohda tuollainen korjaus ja osta ko. pumpun huoltoliikkeestä tarvittava varaosa tai uusi pumppu. Molemmat ovat halpoja vaihtoehtoja. Pääset pienemällä vaivalla.

Toki voit myös kiikuttaa pumpun merkkihuoltoon.

 

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Minkä tehoinen pumppu se on? Mikä on motiivina yrittää korjata?

Sen verran osaan kuvitella, että kasvattaisiin suojakaasulaitteella siihen korvaketta varten ainetta pisara kerrallaan. Ensimmäinen sentti on se, joka rikkoo. Kun on kerros kasvatettu, voi joutuisammin lisätä ainetta. Muotoilu rälläkällä ja reikä poralla. Mutta pitää olla kyllä hyvä syy moiseen. Ja epäilen täydellisen työnkin valuvan hukkaan kun kiristettäessä katkeaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Googlasin ja selkisi, että tarkoitettaneen kiertovesipumppua. Ostin koko mötikän alta 50€, joskaan ei ole muuttuvanopeuksinen se. Turhaa elvistelyä se. 50€ pumppuja voi pitää varastossa itsellä siltä varalta, että on laatuhajontaa. Kunhan vaan linjoissa on tarpeelliset sulut, jotta vaihto skulaa ilman ylimääräistä läträämistä.

Kalliita ovat merkkikohtaiset kokonaisratkaisut. Ja korjauskelvottomia.

Jos kv.pumpusta kaula poikki, sisukset veke ja v-seeti + ilmarakoa ihan rutiilipuikolla tai rosteripuikolla hitsaa taiten. Syksyllä hitsasin 46.lla puikolla/ muuntajalla katkenneen pakosarjan. Hyvin on kestänyt, vaikka siihen tulee aikamoisia kuormia.

Vakuutusyhtiö ei hyväksy pumpun DIY korjausta ja jos takana kuumaa, vaaraakin on, jos karvi pettää. 

- Ubi bene, ibi patria -

morfiinisiivet
Seuraa 
Viestejä132

Kyseessä on laipallinen , aika tuore pumppu joten sen eteen kannattaa vähän askarrella. Noita pikkupumppuja en edes minäkään viitsisi ruveta korjailemaan kun seinämät ovat paikoin munankuoren ohuita.  Ja riskien  vuoksi minua vähän kiinnostaakin tuo turvallisin korjausmenetelmä  järjestelmään tulee muutenkin painekytkin joka sammuttaa pumpun paineiden hävitessä.

 

Minä purin jo pumpusta hilut pois ja käyn viikolla vingun lainaan jolla puhdistelee pinnoitteet.

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat