Seuraa 
Viestejä415

Urheilijat ovat raivoissaan siitä, kun on kaavailtu heidän lyhennetyn/kevennetyn palvelusajan poistoa.

Sanovat sen haittaavan arvokisamenestystä. Noh, haittaahan kaikkien muidenkin intissä olo heidän opintojen edistymistä, työuraa..ym

Oma lukunsa on sitten esim "vakaumuksen vuoksi" kieltäytyjät. Eiköhän kaikilla terveillä ihmisillä ole sama vakaumus, jonka mukaan toista ei saa tappaa!!

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1432260276465.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Harmi kyllä tuommonen näkemys. Itse näkisin, että huippu-urheilijoiden kevennetty palvelus voisi edelleen tulla kyseeseen sellaisten urheilijoiden kohdalla, jotka kilpailevat vähintään kansallisella tasolla. Eli mikään piirimestaruus tms. paikallistaso ei vielä olisi riittävä peruste, mutta minusta urheilijat palvelevat maataan enenmmän kuin "tavan nurmipora" juoksemalla Suomea maailmankartalle tms. Heille varmasti riittää nykyisenkaltainen kevennetty palvelus.

Hommahan menee äkkiä siihen, että urheiluseurat hankkivat siviilipalveluskoulutusoikeudet ja jokainen jääkiekkoilija tästä eteenpäin suorittaa "siviilipalveluksen" paikallisen urheilukentän hoitajana tarkoittaen käytännössä, että he keskittyvät urheiluun ja se vähäinenkin asepalvelus jää kokonaan pois.

Harmi niille nuorille miehille, jotka tosissaan haluaisivat vakaumuksensa vuoksi suorittaa asevelvollisuuden, mutta kilpaurheilijan ura ei anna myöten. Tällöin sivarius on pakkorako kun armeija ei harjoittelua enää mahdollista.

Kevennetty palvelus urheilijoille voisi olla perusteltua siten, että he eivät tarvitse enää liikuntakoulutusta erikseen. Liikuntakoulutuksen osuus palveluksesta on 20 %. Sen verran voisi urheilijoiden palvelus olla perustellusti lyhyempi. http://tinyurl.com/pltqulm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900
Vatkain

Kevennetty palvelus urheilijoille voisi olla perusteltua siten, että he eivät tarvitse enää liikuntakoulutusta erikseen. Liikuntakoulutuksen osuus palveluksesta on 20 %. Sen verran voisi urheilijoiden palvelus olla perustellusti lyhyempi.

Olen täsmälleen samaa mieltä. Jos henkilö on valmiiksi hankkinut joitain taitoja, niin sitten voidaan varusmiesaikaa vastaavasti lyhentää.

Minä olin valmiiksi ilmailuhallituksen radiosähköttäjä, joten tuosta viestimiehelle -30 %.
Osasin ampua kiväärillä ennen inttiin menoa. Tuosta -20 %.
Lapiolla olin kaivellut monttuja maanrakennustöissä ja teodoliitilla elementtiasennuksia ohjannut. Korsunrakennustaidosta -20 %.
Olin myös käynyt harjoittelemassa vakoilua Leningrdissa käyttäen kameraa. Osasin myös lukea ja kirjoittaa ainakin viisi itänaapurin kirjainta. Osasin myös valita oikean Neuvostoaikaisen bensamittarin huoltoasemalla. Tuosta kielitaidosta ja kansainvälisestä aktiivisuudesta -10 %.
Geodeettina ja kartanpiirtäjänä tietysti osasin kopioida peruskartasta silmämääräisesti 10x10 cm^2 palan neliömetrin kokoiselle paperiarkille hyökkäyksen pohjakartaksi. Osasin myös piirtää Upseerikerhon pojapiirustuksen paperille seuraavaa remonttia varten. Tuosta -10 %.
Ajokortti oli valmiiksi C, joten ei tarvinnut Valtion uhrata rahojaan. -10 %.

Yhteensä 100 %.

Viimeinen, mutta ei vähäisin: Kärräsin herroja ja komentajia ympäri Suomenmaata, ja sittenhän me ryypättiin. Ainakin +200%

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3411

Miksi ihmeessä urheilijoita pitäisi suosia? Sen takia että ne on telkkarissa? Sen takia että ne on kuuluisia? Sen takia että niillä tulee kenties ansiomenetyksiä kun eivät pääse kilpailuihin voittamaan mitaleita ja (verottomia) palkintorahoja? Ei ole mitään syytä suosia urheilijoita. Mieluummin tulisi suosia opiskelijoita ja työelämässä olevia, koska opiskelijoiden kannattaa valmistua mahdollisimman nopeasti päästäkseen työmarkkinoiden käyttöön. Samoin työelämässä olevien tulisi päästä takaisin työelämään mahdollisimman nopeasti kartuttamaan verotuloja. Urheilijoilla ei ole kiire kuin leireille ja kilpailuihin, jolloin puolen vuoden tauko tekee vain hyvää ylikuntoon piiskatulle nuorelle ihmiselle. ;)

Vierailija

Aloituksessa viittasin myös näihin uskonnollisista syistä "vakaumuksen vuoksi" kieltäytyjiin. Hehän kieltäytyvät, koska eivät halua tappaa. Mutta kuka muukaan haluaa? Ei tietenkään kukaan. Kaikilla on siis samanlainen vakaumus tuossa suhteessa, mutta jotkut vapautetaan maanpuolustuksen vastuusta tuon vuoksi. 

Kun joku hihhuli kieltäytyy menemästä etulinjaan, niin hänen paikalleen joutuu menemään joku muu.

Vierailija

Minusta se oleellisin peruskysymys tässä on se, että onko huippu-urheilulla mitään merkitystä tai onko Suomen kv-urheilumenestyksellä mitään merkitystä? Jos ei ole, niin sitten ok, kevennetty pois. Mutta jos urheilumenestystä halutaan, niin sitten kevennetty on paikallaan.

Eli halutaanko lisää asepalveluksen suorittaneita vai urheilijoita?

Ite penkkiurheilijana olen valmis sallimaan tälle pienelle osalle kevennetyn, koska omat arvostukseni ovat muualla. Toisaalta taas jos haluaa huippu-urheilijoiden suorittavan asepalveluksen kuten muutkin, olipa motiivina sitten kosto (niidenkin pitää koska muidenkin) tai aito huoli tasa-arvosta, niin sitten totta kai on sitä mieltä että kevennetty pois.

Voisitteko muuten avata motiivejanne? Haluatteko huiput "kärsimään" intin vai oletteko todella huolissanne maassamme suoritettavasta asevelvollisuudesta ja sen tulevaisuudesta?

Vierailija
Vatkain

 

Kevennetty palvelus urheilijoille voisi olla perusteltua siten, että he eivät tarvitse enää liikuntakoulutusta erikseen. Liikuntakoulutuksen osuus palveluksesta on 20 %. Sen verran voisi urheilijoiden palvelus olla perustellusti lyhyempi. http://tinyurl.com/pltqulm

 

Ollesani armeijassa meidän patterissa oli eräs urheilija  jolla oli harjoitusvapaita ym. urheilijoiden "etuja".

 

Hän ei kuitenkaan päässyt Cooperin testin minimivaatimuksesta läpi (en nyt muista paljonko se oli), mutta kyseinen kaveri oli uimahyppääjä.

Eivät siis kaikki urheilijat ole armeijan toivomalla tavalla hyväkuntoisia esimerkiksi ampujat,painonnostajat ym...

Simplex
Seuraa 
Viestejä3411

Kyllä se Suomen menestyminen tulee ihan muusta kuin urheilusta. Suomen menestyminen ja hyvinvointi tulee työnteosta ja vientiteollisuudesta. Onhan se tietenkin kiva hurrata mattinykäsille ja kimiräikkösille parin kaljan jälkeen, en sitä kiellä, mutta ei se lämmitää yhtä paljon kuin pissa housuissa pakkasella. Onhan se kieltämättä hurjan kiva kun Suomi voittaa MM-kultaa ja saa olla hetken aikaan melkein itsekin voittaja ja maailmanmestari. Mutta mitä sitten? Ei MM-kulta tuo ensimmäistäkään työpaikkaa. Ei tuolla intissä ole montaakaan "huippua", mutta niille joilla on jo paikka EM- tai MM-tasolla - heille voidaan antaa kevennettyä. Siinä missä hyvässä vireessä olevalle koodaajallekin. Koodaaja ja/tai duunari saa sentään palkkaa ja maksaa veronsa Suomeen, ja jatkaa työntekoa useamman vuosikymmenen, siinä missä urheilija lopettaa viimeistään 30v ikäisenä kun ei saa enää apurahoja kilpamenestyksen puuttuessa.

Vierailija

^Itse asiassa huippu-urheilijan tuoma markkina-arvo ja näkyvyys korreloi suoraan esim. ulkomaan investointeihin. Mutta joo, ymmärrän pointin hyvin.

Mutta moniko koodari on hyvässä vireessä 19-vuotiaana ja onko heillä mahdollisuutta päästä tälle tasolle takaisin intin jälkeen? Nimittäin urheilussa on se pointti, että momentumin mentyä ohi sitä (tulos)kuntoa ei enää nostetakaan.

wisti
Seuraa 
Viestejä21495
faq1

Aloituksessa viittasin myös näihin uskonnollisista syistä "vakaumuksen vuoksi" kieltäytyjiin. Hehän kieltäytyvät, koska eivät halua tappaa. Mutta kuka muukaan haluaa? Ei tietenkään kukaan. Kaikilla on siis samanlainen vakaumus tuossa suhteessa, mutta jotkut vapautetaan maanpuolustuksen vastuusta tuon vuoksi. 

Kun joku hihhuli kieltäytyy menemästä etulinjaan, niin hänen paikalleen joutuu menemään joku muu.

Asia olisi yksinkertaisempi, jos valtio ei uskoisi. Meillä valtio uskoo ja lähettää sotaan pappien armeijan vesittämään Raamattua. Niin kauan, kuin valtio uskoo, meidän on myös siedettävä erivapauksin niitä, jotka ottavat Jeesuksen puheet tosissaan.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3411

Kuriositeettina voinen kertoa, että olin jokunen vuosi sitten Lontoossa samana viikonloppuna kun oli Britannian F1-osakilpailu. Optimistisena penkkiurheilijana päätin mennä pubiin seuraamaan kilpailua, juomaan pari olutta, ja kannustamaan suomipoikaa voittoon. Ongelmaksi muodostui vain se, että missään pubissa (edes urheiluun keskittyvissä pubeissa) ei näytetty Formuloita. Ainoastaan jalkapalloa kymmenistä ruuduista. Se siitä näkyvyydestä. Rehellisyyden nimissä kannattaisi ehkä tunnustaa että suomalaisten huippu-urheilijoiden tunnettavuus maailmalla on olematon - poislukien ne maat joissa harrastetaan samoja marginaalilajeja joissa Suomikin menestyy ja Teneriffan suomi-baarit. Todennäköisesti Claudia Schifferilläkin on enemmän markkina-arvoa kuin suomalaisilla yleisurheilijoilla yhteensä, tai jääkiekon mm-joukkueella. Kimi saattaa peitota Claudian.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

En oikein näe tuossa huippu-urheilijoiden kevennetyn intin vastustamisessa mitään muuta kuin kateutta siitä, kun noiden ei, mutta meidän täytyy.

Ainoa rationaalinen syy vastustukseen olisi juuri tuo em, että joillain muillakin intti syö muunlaista tuottavuutta maamme hyväksi.

Itse tiedän yhden henkilön, joka oli lukion jälkeen kiireellä opiskellut, perustanut menestyvän firman hyvään rakoon ja kituili sitä, kun oli pakko jättää toimarin hommat puoleksi vuodeksi intin takia ennen 27(?) ikää. Tuollaisille henkilöille pitäisi mahdollistaa kevennetty palvelus, kuten myös huippu-urheilijoille, mielestäni.

Miksi tämäkin asia muuten pitää hoitaa niin, että jos joku koetaan epäreiluksi, tietyltä porukalta otetaan etu pois, eikä laajenneta sitä etua koskemaan isompaa porukkaa, jolle se reilusti kuuluisi?

Olisiko se lopulta edes käytännössä kovin hankalaa? Siis katsoa, että sinulla on sellainen työ tai sellainen yritys, joka kaipaa juuri nyt läsnäoloa, joten sijoitetaan sinut näihin joukkoihin, jossa voit hoitaa siviilihommia helpommin?

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Simplex

Kuriositeettina voinen kertoa, että olin jokunen vuosi sitten Lontoossa samana viikonloppuna kun oli Britannian F1-osakilpailu. Optimistisena penkkiurheilijana päätin mennä pubiin seuraamaan kilpailua, juomaan pari olutta, ja kannustamaan suomipoikaa voittoon. Ongelmaksi muodostui vain se, että missään pubissa (edes urheiluun keskittyvissä pubeissa) ei näytetty Formuloita.

Jaa, no sitte.

Vierailija
asdf

En oikein näe tuossa huippu-urheilijoiden kevennetyn intin vastustamisessa mitään muuta kuin kateutta siitä, kun noiden ei, mutta meidän täytyy.

Ainoa rationaalinen syy vastustukseen olisi juuri tuo em, että joillain muillakin intti syö muunlaista tuottavuutta maamme hyväksi.

Itse tiedän yhden henkilön, joka oli lukion jälkeen kiireellä opiskellut, perustanut menestyvän firman hyvään rakoon ja kituili sitä, kun oli pakko jättää toimarin hommat puoleksi vuodeksi intin takia ennen 27(?) ikää. Tuollaisille henkilöille pitäisi mahdollistaa kevennetty palvelus, kuten myös huippu-urheilijoille, mielestäni.

Miksi tämäkin asia muuten pitää hoitaa niin, että jos joku koetaan epäreiluksi, tietyltä porukalta otetaan etu pois, eikä laajenneta sitä etua koskemaan isompaa porukkaa, jolle se reilusti kuuluisi?

Olisiko se lopulta edes käytännössä kovin hankalaa? Siis katsoa, että sinulla on sellainen työ tai sellainen yritys, joka kaipaa juuri nyt läsnäoloa, joten sijoitetaan sinut näihin joukkoihin, jossa voit hoitaa siviilihommia helpommin?

Nimenomaan. Jotenkin kyllä hanksala kuvitella sellaisen "massiivisen valtion koneiston" kuin puolustusvoimat on, mahdollistavan minkääntasoista persoonallista harkintaa, mutta toisaalta sitä varten meillä on kutsuntakoneisto, että niissä puntaroidaan ihmisten asioita.

Ja tässä tullaan taas siihen, että jos PV tarvitsee jokaista poikaansa niin kipeästi, että kevennetty palvelus urheilijoille ja vapautus palveluksesta jehoville on jotenkin maanpuolustuksesta pois, niin ehkä pitäisi tosissaan harkita asepalveluksen laajentamista myös naisiin.

Tästähän vasta tehtiin kansalaisaloite. Olen itse naisten pakollisen asepalveluksen kannalla, mutta tämä edellyttäisi sivarijärjestelmän(kin) totaalista remonttia. Nykyinen kansalaisalote keskittyy perusteissaan pelkän sivaripalveluksen "kehittämiseen" siten, että firmoille saataisiin enemmän ilmaista työvoimaa. Opiskelijoilla on jo nyt vaikeuksia löytää työharjoittelupaikka, puhumattakaan siitä miten paljon se syö oikeita työmarkkinoita, että nykyista aloitetta en voi kannattaa vaikka asiaa kannatankin.

Vierailija
asdf

Miksi tämäkin asia muuten pitää hoitaa niin, että jos joku koetaan epäreiluksi, tietyltä porukalta otetaan etu pois, eikä laajenneta sitä etua koskemaan isompaa porukkaa, jolle se reilusti kuuluisi?

Olisiko se lopulta edes käytännössä kovin hankalaa? Siis katsoa, että sinulla on sellainen työ tai sellainen yritys, joka kaipaa juuri nyt läsnäoloa, joten sijoitetaan sinut näihin joukkoihin, jossa voit hoitaa siviilihommia helpommin?

Noinhan sen homman pitäisi sujua. Minun nähdäkseni rauhan ajan palvelusta voitaisiin vaikka kokonaan vapauttaa kaikki ne nuoret, jotka tekevät jotain merkittävää ja vaikuttavaa täysipäiväistä työtä -- urheilevat huipulla, pyörittävät yritystä, tekevät tutkimusta tai taidetta -- mitä hyvänsä arvokasta ja sitoutumista vaativaa.

Vaan millä kriteereillä työn arvokkuus sitten mitataan? Olisiko rugbyn maajoukkueen jäsenyys riittävä syy vapautukseen?

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
abskissa
asdf

Miksi tämäkin asia muuten pitää hoitaa niin, että jos joku koetaan epäreiluksi, tietyltä porukalta otetaan etu pois, eikä laajenneta sitä etua koskemaan isompaa porukkaa, jolle se reilusti kuuluisi?

Olisiko se lopulta edes käytännössä kovin hankalaa? Siis katsoa, että sinulla on sellainen työ tai sellainen yritys, joka kaipaa juuri nyt läsnäoloa, joten sijoitetaan sinut näihin joukkoihin, jossa voit hoitaa siviilihommia helpommin?

Noinhan sen homman pitäisi sujua. Minun nähdäkseni rauhan ajan palvelusta voitaisiin vaikka kokonaan vapauttaa kaikki ne nuoret, jotka tekevät jotain merkittävää ja vaikuttavaa täysipäiväistä työtä -- urheilevat huipulla, pyörittävät yritystä, tekevät tutkimusta tai taidetta -- mitä hyvänsä arvokasta ja sitoutumista vaativaa.

Vaan millä kriteereillä työn arvokkuus sitten mitataan? Olisiko rugbyn maajoukkueen jäsenyys riittävä syy vapautukseen?

Täydellisen hyväksyttävä idea, vaan kysynpä yhden aiheeseen liittyen ; olisitko sitten itse valmis liittymään Suomen puolustusvoimiin, nyt / tarpeen vaatiessa? Pohjimmiltaan olenainen kysymys meille kaikille mukaanlukien Oy Suomi Ab, oma vastaus on tietenkin kyllä, nyt ja aina, hieman hämmentävä lie joillekkin..

Vierailija
bergepanther

Täydellisen hyväksyttävä idea, vaan kysynpä yhden aiheeseen liittyen ; olisitko sitten itse valmis liittymään Suomen puolustusvoimiin, nyt / tarpeen vaatiessa?

Eipähän tuota paljon täällä kysellä, kun on asevelvollisuus. Minä olen jäsenkirjeeni saanut ja sen lukenut.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900
wisti

Mielenkiintoista, kuinka helposti maan puolustaminen jätetään pelkästään tavallisten tahvojen huoleksi.

Täsmälleen. Kaikki älykkäät ovat medialukutaitoisia ja lukevat verkkomediaa ja leikkivät St. Putlerburgin trollia. Ainoastaan todelliset tahvot ovat kiinostuneita maan puolustamisesta.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

wisti
Seuraa 
Viestejä21495

Mietipä Turunen vielä kerran. Olet näistä put-jutuistasi niin tohkeissasi, ettet huomannut, että olin tästä asiasta. Amaa mieltä kanssasi.

Sivut

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat