Seuraa 
Viestejä1918

http://www.sivarikeskus.fi/paikkahallinta/palveluspaikat.php?id=284

Lapinjärven koulutuskeskus

Takaisin
Palveluspaikan nimi Helsingin poliisilaitos/ Ulkomaalaispoliisi
Paikkakunta Helsinki
Lääni Etelä-Suomen lääni
Postiosoite Vijatie 2B
Postinumero 00700
Postitoimipaikka Helsinki
Yhteyshenkilö
X
X
X
Kurinpitovastaavan sähköpostiosoite
X
Puhelinnumero
XX
X
X
Kotisivu http://www.poliisi.fi
Palvelus voi alkaa heti
Paikkoja avoinna 3
Majoitus Ei
Avainsanat toimistotehtävät
Voimassaoloaika 31.5.2009 asti
Paikka luotu 05.03.2009 - 09:28:59
Kuvaus
Nyt olisi Ulkomaalaispoliisissa paikkoja vapaana! Tarvitsemme reippaita henkilöitä asiakaspalvelutehtäviin + muihin toimistotehtäviin. Työnkuvaan kuuluu mm. lupahakemusten vastaanottaminen ja käsittely sekä muut monipuoliset toimistotehtävät.

Työssä tarvitaan englannin kielen taitoa (peruskoulu-englanti riittää).

Aikaisemmat siviilipalvelusmiehet ovat olleet tyytyväisiä palveluspaikkaansa. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (12)

Näetkö siinä mitään ristiriitaa että sivari olisisi väkivaltakoneiston palveluksessa?Näetkö mitään ristiriitaa yhteiskunnassa tai maassa jossa ei ole poliisia lainkaan tai poliisivoimat ovat käytännössä toimimattomat?

Vierailija
reino
Näetkö siinä mitään ristiriitaa että sivari olisisi väkivaltakoneiston palveluksessa?Näetkö mitään ristiriitaa yhteiskunnassa tai maassa jossa ei ole poliisia lainkaan tai poliisivoimat ovat käytännössä toimimattomat?Teoreettisella tasolla voisin hyvinkin kuvitella sellaisen valtion jossa ei olisi lainkaan poliisia. Luultavasti sademetsissä elää yhä heimoja joilta puuttuu poliisit, sen sijaan näissä yhteisöissä sosiaalinen kontrolli toimii kollektiivisena tajuntana poliisista.

Valtaosassa maailman maita on poliisivoimat. Korupptoituneissa maissa on poliiseja jotka ovat rahalla voideltavissa, näin ollen en näe ristiriitaa siinä että olisi olemassa maa jossa olisi toimimattomat poliisivoimat, mitä tulee premissiin tasa-arvoisuus ja puolueettomuus.

Itse en henkilökohtaisesti näe montakaan hyvin perusteltua syytä miksi sivarin ei tulisi olla Suomen kaltaisen maan poliisissa palvelusaikanaan, vaikka tarvittaessa poliisin tehtäviin toisinaan saattaa kuulua ihmisen haavoittaminen jopa elämän riistäminen. Yllä mainittu sivaripoliisi olisi konttorirotta vailla virkamerkkiä ja pamppua. Joten käytännön uhkaavat tilanteet olisivat minimaalisen todennäköisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
baal1984
Itse en henkilökohtaisesti näe montakaan hyvin perusteltua syytä miksi sivarin ei tulisi olla Suomen kaltaisen maan poliisissa palvelusaikanaan,En minäkään. Oletatko että jollain olisi jotain sitä vastaan että siviilipalvelus suoritetaan poliisissa? Miksi olisi? Poliisi on samalla lailla yleishyödyllinen laitos kuin sairaalat, koulut, lastentarhat, kirjastot, ruumishuoneet, voittoa tuottamattomat säätiöt ja yhdistykset ja muut vastaavat missä sivareita on töissä.

Minä en näe mitään ristiriitaa. Sinivuokot on heikon tuki ja turva. Kun naapurit hälyyttää poliisit apuun, kun seinän takana raavas mies humala-, huumevierotusoireissaan, tms. hakkaa vaimonsa, lapsensa, kissat ja koirat sairaalakuntoon tai tappaa..

Sen voi estää ajoissa saapunut apu .. sinisellä autollaan bu-aa-a-aa.

Mä rakastan poliiseja!

Rakastan mä puolustusvoimiakin kun ne estää sen ettei tänne niin vaan tulla ja sit mä rakastan kyllä paljon hyvää ulkoministeriötäkin silloin kun ne hoitaa hyvin ulkomaansuhteet eikä mene möläyttämään että suurin uhka on uhka, uhka, uhka..

Kaikki ne tarvii paljon rakkautta että ne jaksaa jahdata rosvoja ja hyökkääjiä. Terveyttähän ja motivoitumista kaikki vaativat hommat edellyttää joten ainoa ristiriita on siinä jos sivari ei motivoidu tai on pipi.

Ehkä armeija toimis vapaaehtoisena paremmin?
Vaikee sanoo..

Vierailija
Jussi

En minäkään. Oletatko että jollain olisi jotain sitä vastaan että siviilipalvelus suoritetaan poliisissa? Miksi olisi? Poliisi on samalla lailla yleishyödyllinen laitos kuin sairaalat, koulut, lastentarhat, kirjastot, ruumishuoneet, voittoa tuottamattomat säätiöt ja yhdistykset ja muut vastaavat missä sivareita on töissä.
No äkkiseltään luulin että tulta olisi tullut niskaan mutta äänestys puhuu karua kieltään, yllättävän avarakatseista porukkaa täällä on.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566

Seuraava ei mitenkään liity Baaliin.

Hannu Lauerma totesi kirjassaan, että aseistakieltäytyjillä on tavallista enemmän väkivaltaisia kuvitelmia. En muista oliko äskeinen juuri oikea sanamuoto, mutta idea oli kuitenkin tuo. Se ei välttämättä ole mitenkään huono asia, vaan tarkoittaa pikemminkin sitä, että sellainen ihminen pystyy paremmin eläytymään esimerkiksi sodan vastapuolen kokemuksiin. Hän myös näkee ja kokee tiettyjen asioiden merkitykset ja syy-yhteydet herkemmin kuin ihannesotilas. [Päätelmät osin omiani.]

Tuosta voisi vetää myös sen johtopäätöksen, että ihannesotilas ei ole kovin empatiakykyinen eikä herkkä. Ihannesotilaan tulisi kuitenkin olla vahvasti sosiaalistettavissa armeijan "joukkopsykoosiin".

Kukaan ei voi vaatia kaikilta ihmisiltä varauksetonta sopeutumista nyky-yhteiskuntaan. Kenenkään ei voi olettaa mukautuneen nopeaan kehitykseen, jonka johdosta ihminen on nykyisin osa miljoona- tai miljardipäistäkin heimoa. Samainen heimo pystyy etsimään sopeutumattoman käsiinsä pallon kolkasta kuin kolkasta ja esimerkiksi asettamaan hänet rangaistuksille ja käskyille alttiiksi.

---

Joten tästä näkökulmasta ymmärrän hyvin Baalin purkauksen (jos sellaista nyt edes oli). Omasta luonteestani johtuen ymmärrän purkausta jopa paremmin kuin varauksetonta sopeutumista mihin tahansa ja minkä kokoiseen tahansa yhteiskunnan taholta määrättyyn ryhmään - esimerkiksi sellaiseen, jonka tehtävänä on tarvittaessa tappaa toisia ihmisiä. (Vaikka olenkin omalta osaltani käynyt jopa sellaisen sopeuttamisprosessin läpi.)

Jokainen sivari tehköön omat ratkaisunsa.

Jos kävisin siviilipalvelun, kävisin tuon nimenomaisen poliisipalvelun. Harmi vain, ettei minulla aikanaan ollut tätä mahdollisuutta.

Vierailija

En näe ristiriitaa. Suurin osa sivareista on sivareita vain ssiksi että pääsisivät helpommalla. Sivarit ovat aivan yhtä väkivaltaisia kuin ns. armeijan käyneet. Sivarit vaan on yleensä laiskempia.

CE-hyväksytty
En näe ristiriitaa. Suurin osa sivareista on sivareita vain ssiksi että pääsisivät helpommalla. Sivarit ovat aivan yhtä väkivaltaisia kuin ns. armeijan käyneet. Sivarit vaan on yleensä laiskempia.Mihinköhän tämä tieto mahtaa perustua?

Kysymys on outo, sillä eihän poliisi ole mikään "väkivaltakoneisto". Olen itse pasifisti ja ymmärrän hyvin ettei joku halua oppia tappamaan, mutta poliisina toimiminen on vähän eri asia kuin olla sotilas. Sotiluus pitää sisällään hyökkäämisen mahdollisuuden, mutta poliisius keskittyy suojeluun ja valvomiseen.

Maassamme ei joudu vankilaan ilman oikeudenkäyntiä (totaalikieltäytyjien ei tietenkään tulisi joutua sinne mitenkään!) ja ihmisiä ei tuosta noin vain katoile teille tietymättömille kuin pahimmassakin diktatuurissa. Poliisi ei ole siis vihollinen, "väkivaltakoneiston" sadistinen välikappale, vaan pelkkä turvahenkilö duunissaan.

Ollaan miehemme kanssa ihmetelty kuinka vastahankaisia suomalaiset silti ovat ottamaan poliisiin yhteyttä. Meiltä päin varastettiin polkupyöriä, ja joku mummeli oli sitten kehuskellut että kyllä hän meinasi siihen puuttua mutta ei sitten blaa blaa. No, olisikos se mummeli kenties mennyt tappelemaan varkaan/varkaiden kanssa vai? Mikä siinä on ettei voinut sen vertaa että naputtelee sinne prkl kännykkään polizain numberin?

Tietysti jos elää sillä asenteella että omistaminen on joku kapitalistinen taantumuksellinen muinaisjäänne ja jokaisen pitäisi saada ottaa mitä tahansa siitä vaan jos sattuu huvittamaan, niin sitten poliisi ei ole ystävä.

Itseasiassa nyt kun oikein mietin, niin olisikin syytä saada poliisiin juuri niitä ihmisiä jotka ovat väkivallan vastaisia, niin sitten ei tarvitsisi pelätä että siellä on ylenmäärin jotain yliaggressiivisia mutsou matsoja töissä...!

Moukale
Hannu Lauerma totesi kirjassaan, että aseistakieltäytyjillä on tavallista enemmän väkivaltaisia kuvitelmia. En muista oliko äskeinen juuri oikea sanamuoto, mutta idea oli kuitenkin tuo. Se ei välttämättä ole mitenkään huono asia, vaan tarkoittaa pikemminkin sitä, että sellainen ihminen pystyy paremmin eläytymään esimerkiksi sodan vastapuolen kokemuksiin. Hän myös näkee ja kokee tiettyjen asioiden merkitykset ja syy-yhteydet herkemmin kuin ihannesotilas. [Päätelmät osin omiani.]
Mihin tutkimukseen tämä väite perustui? Se voisi kertoa juuri siitä, että aseistakieltäytyjillä on parempi empatiakyky, koska he osaavat kuvitella miltä sotatilanne tuntuisi. Olisiko yleisesti ottaen niin, että ihmiset jotka kuvittelevat paljon asioita etukäteen mielessään, toimivat harkitummin ja ne jotka eivät, toimivat impulsiivisemmin?

Pitikö Hannu Lauerma aseistakieltäytyjien ominaisuutta hyvänä vai huonona?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat