Seuraa 
Viestejä29006

http://www.batteriser.com

Hyvä tietysti heille jos saavat tienattua rahaa höpöttelemällä paskaa markkinoinnissaan.

 

Kommentit (5)

käyttäjä-8562
Seuraa 
Viestejä2

Mikäpä firma ei niin tekisi...

Mutta onhan tuo potentiaalisesti toimiva tuote, jos vaan faktat ilmoittaisi oikein, jotain tuollaista:

- vain käytetyille paristoille, ei uusille eikä varsinkaan ladattaville akuille

- voi antaa lisää käyttöaikaa vielä jopa 100 %, tyypillisesti n. 30 %, alkuperäisestä käyttöajasta, siitä kun paristo on todettu "tyhjäksi"

 

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Kaikkihan mainostaa tuotteitaan, mutta en ymmärrä mikä tarve firmoilla on julistaa sen sortin paskaa että se syö uskottavuuden.

Vaikka toisaalta jos laskee että pölvästit uskoo ja ostaa sen verran että lopputulos on positiivinen, niin mikäpäs siinä sitten. Varsinkin jos firma on lyhytaikainen ja omistajat sekä muut avainhenkilöt pysyvät hiljaa henkilöllisyydestään, niin ehkä tyypien muut toimet eivät vaarannu.

Joissain tapauksissa voidaan syyttää mainostoimistoa tai jotain muuta tahoa joka kirjoittaa mainostaakseen ymmärtämättä itse tuotteesta mitään. Heidän niskaansa on helppo laittaa syy jos joku alkaa ipisemään harhaanjohtavasta markkinoinnista.

Suomessa tämän ko. vehkeen mainonta ja markkinointi ei onneksi menisi läpi. Jos valmistaja myisi vehjettään suomessa suomen lainsäädännön salliman markkinoinnin avulla, sitä ei ostaisi kukaan.

Paitsi ne jotka kokisivat siitä olevan iloa. Eli ei ei kukaan, vaan harva.

Vehje on sinänsä iloinen asia, koska on totta että taloyhtiön patteriroskiksessa on helposti useita wattitunteja energiaa odottamassa harakoille pääsyään. En kylläkään tune tapaa millä poisheitetyt patterit tuhotaan. Ehkä ne siellä saa ainakin osan energiasta talteen.

Mutta kyllä on niin, että näennäisesti tyhjä alkaliparisto pyörittää seinäkelloa vielä kuukausi tolkulla, ja sitten kun se pysähtyy, on patteri oikeasti niin tyhjä että ei siitä energiaa saa millään konstilla irti vaikka miten kikkailisi.

Ihminen voi laskea minkä verran kyseisen batteriser-vehkeen ostaminen ja käyttö laskee omaa sähköenergiaan käytettyä rahamäärää ja ennenkaikkea hukkaan heitetyn energian määrää. Perstuntumalla sanoisin, että mitä enemmän ihmiset ostavat ko. vehjettä, sitä enemmän energiaa haihtuu harakoille tuottamatta välissä jotain hyödyllistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Saattaahan tuo toimia jollakin tapaa. Boost-regulaattori (booost-hakkuri) on aivan toimivaa tekniikkaa. Tyypillisesti boost-regulaattorit jo itsessään polttavat sähköenergiaa, mutta jos itse hakkurin lepovirrankulutus on paljon pienempi kuin käytettävän laitteen virrankulutus, niin hakkurin lepovirrankulutuksella ei ole enää merkitystä. Markkinoilla on vähävirtaisia boost-regulaattoreita joiden oma lepovirrankulutus on luokaa 150 nanoampeeria eli yksi paristo puksuttelee kymmeniä vuosia ilman kuormaa. Näiden ongelma on kuitenkin se, että niistä ei tahdo saada paljoakaan virtaa. Seinäkellon tiksutteluun tuollainen buusteri käy oikein hyvin. Ehkä myös yleismittarille saa hieman käyttöikää lisää per paristosetti. Suurempaa virtaa tarvittavat laitteet saattavat toimia ehkä 30% kauemmin jos boosterin virranantokyky vain riittää. Voihan tuollaisen varmaan itsekin rakentaa, joitakin vinkkejä löytyy syöttämällä googleen hakusanaksi "joule thief" tai "joule thief regulated output".

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Täältä voi katsella joidenkin alkaliparistojen purkukäyriä:

http://www.powerstream.com/AA-tests.htm

Onhan se totta, että jos 1.5V:n nimellisjännitteelle suunniteltu laite lakkaa toimimasta kun pariston napajännite putoaa alle 1.3V:n, niin paristossa on vielä paljon energiaa saatavissa ja moisesta boosterista on mahdollisesti apua. Mutta alkuperäinen onglema on kuitenkin se, että laitteen suunnittelu on tehty päin seiniä. Nimellisjännitteelle 1.5V toimivaksi suunnitellun laitteen tulisi toimia noin 1.0V:iin asti, jolloin paristoa voidaan pitää jo oikeasti tyhjänä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Tyhmenpikin laitevalmistaja tekee romppeensa selaiseksi että se toimii nimh- tai nicd -akuilla, eli käytännössä jo laakista alle sen jännitteen minkä tämä kusettajafirma määrittelee tasoksi jolloin laite lakkaa toimimasta.

Jos sormiparistolaite ei toimi ladattavalla akkupatterilla, on laitteen valmistaja tyhmä ja huono. Sellaista mainetta ei kai kukaan halua, ellei tosiaan ole jo valmiiksi väliaikaiseksi tarkoitettu firma nopeaan rahankäärintään.

Nyt kyllä muistui mieleen että mulla oli vajaa 15 vuotta sitten Sonym minidiskisoitin. Se toimi ainoastaan K-kaupasta ostetuilla Pirkka-merkkisillä AA-paristoilla. Ladattavilla vastaavan kokoisilla akuilla ei inahtanutkaan. Tämän seikan vuoksi en kuitenkaan ole koskaan jättänyt ostamatta Sonyn tuotteita. Eli ei kai se haittaa vaikka hieman paskaa myisikin.

Toisaalta tämän MD-soittimen ohjekirjassa kyllä varoitettiin ladattavien akkupatterien käytöstä. Siellä mainittiin että niitä käytettäessä laite saattaa toimia ennalta-arvaamattomalla tavalla ja että muuten normaalisti toimiessaan saattaa ilmetä "anomaalisia" tapahtumia.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat