Seuraa 
Viestejä165

Bottleneck-blues, äänen tao ja hevimeteli tarkasteltuna ontologisesta ja neuroendokrinologisesta näkökulmasta

Olen tullut havaitsemaan, oman kokemuksen ja/tai teoretisoinnin kautta, slidekitaran, viulun, vetopasuunan ja muiden liukuvaäänistä musiikillista hälyä potentiaalisesti tuottavien keksintöjen olevan helpoimpia ja monipuolisimpia soittaa, koska niiden tapa tuottaa ääntä seuraa äänen taoa ja niin muodoin myös ihmisen psykomotoriikan taoa. Tällainen äänellinen, sanaton, pelkästään emootioon perustuva ilmaisu seuraa luonnollisesti myös ihmisyyden hengen taoa. Askellettuun äänentuottoon perustuva soittorasiamainen tai rytminen renkutus on äänen, ja niin muodoin myös musiikin taon kanssa ristiriidassa, sellainen on valitettava esimerkki musiikin syvästä alennustilasta, eikä sovellu ihmiskorvain kuultavaksi.

Erityisen haitallisia neuroendokrinologisia vaikutuksia syntyy asennevammaisten nenänkaivajien suosimasta hevimetelistä. Sen luonnottoman tiivis ja aggressiivinen hälymassa asettaa stressihormonien säätelyjärjestelmän catch-22 tyyppiseen tilanteeseen. HPA-akseli pyörii ylierroksilla aiheuttaen ontologisella, tiedostamattomalla tasolla hyökkää/pakene-reaktion, jota sekoittaa raju dopamiinitason nousu, aiheuttaen uskonnollisen hurmoksen ja epileptisen kohtauksen kaltaisia elektrokemiallisia ilmiöitä aivojen ohimolohkoissa.

Jos luonnottoman hälyn kuuleminen on päivittäistä, on myös aivojen kemiallisessa tasapainossa pysyviä ambivalentteja piirteitä, jotka pitävät aivot jatkuvassa oikosulkutilassa ja muuttavat hitaasti eri neurotransmitterien reseptoritiheyksiä soluissa sen perusteella, miten muuttuva kemiallinen tasapaino vaatii. Hevimetelin on todettu selkeästi aiheuttavan masennusta ja ahdistuneisuutta. Koska suurin osa hevimetelisyndroomasta kärsivistä henkilöistä saa alkoholista helpotusta masennus- ja ahdistusoireisiinsa, on päätelty hevimetelin aiheuttavan oireilua alentamalla aivojen alkoholipitoisuutta jollain tuntemattomalla mekanismilla.

Hevimetelipotilaat tunnistaakin, paitsi keskushermoston vammautumisesta kertovasta habituksesta yleensä, myös habitukseen olennaisesti kuuluvasta, pienen koiran kokoisesta ensiapupakkauksesta. Hevisyndrooma on jostain tuntemattomasta syystä kausiluontoista, oirejaksot painottuvat yleensä lämpimän vuodenajan viikonloppuihin ja juhlapyhiin, jolloin potilaita näkee vaeltelemassa puistoissa sankkoina laumoina etsimässä rypemispaikkaa ensiapupakkaukset ja säilykeheviämyrit mukanaan.

Musiikillisten kulttuuritapahtumien yhteydessä on havaittu  hevimetelipotilailla niin vaikeita hevimetelin yliannostustiloja, että he eivät kestä oireitaan kuin tehohoidolla. Potilailla on näissä tilaisuuksissä yleensä mukanaan runsas varasto ensiapupakkauksia, sekä hyytymisalusta, jonka viereen he urvahtavat merkittyään reviirinsä ensin mielenkiintoisella ontologisella rituaalilla, oksentamalla korkeintaan metrin päähän makuuksesta ja kusemalla housuihinsa. Tämä kaikki näkyy luonnollisesti suotuisana kehityksenä ensiapupakkauksia valmistavan teollisuudenalan liikevaihdossa.

Erityisesti Memphis-tyylisessä bluesissa ja jazzissa taas äänen luonnolliset, ilmaisulliset elementit ovat tasapainoisessa suhteessa epäluonnollisten, struktuuria vahvistavien ja keskushermostoa maltillisesti stimuloivien, viihteellisten elementtien kanssa, eikä sen liiallisestakaan kuuntelusta ole, ainakaan teoreettisesti ajatellen, mitään vaaraa terveydelle.

Tämänkin musiikkisuunnan edustajat kärsivät kuitenkin usein seinän takaa jumputtavasta hevimetelisaasteesta siinä määrin, että saattavat tarvita passiivisen altistumisen vuoksi elinikäistä lääkitystä tukemaan oman musiikkinsa terapeuttista vaikutusta. Hiivasienen ulosteelle perustuva vitutuksenliuotushoito on vain väliaikainen ratkaisu, jolla syntyy kyllä myös pysyvää tulosta, joidenkin vuosikymmenien kuluttua et enää tajua, että sinua vituttaa. Paljon puhtaampaan hoitovasteeseen on päästy kasviperäisellä selektiivisellä hihityshormoonin tehostajalla (SHHT).

Jånbackanin Levitaatiotutkimuskeskus
Musiikkiontoneurofilopsykotoksikologian laitos
Artikkelisarjasta: Rahvaanomaistettua musiikkitiedettä joka kotiin eli; Kaikki mitä olet aina halunnut tietää hevimetelin ja bottleneck-bluesin ontologisperäisistä neuroendokrinologisista vaikutuksista ja äänen taosta, mutta kysynyt väärästä paikasta.

In alimentum sanitas.

Kommentit (2)

kariluoto
Seuraa 
Viestejä165

Ei siinä mielessä, että sen takana olisi lääketeollisuus, vaan itse aiheutetun patologian itsehoitoa päihteillä. Vaikka toisaalta, onhan sekin medikalisaatiota, koska ongelmaa lääkitään sen aiheuttajan poistamisen sijasta.

In alimentum sanitas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat