Seuraa 
Viestejä54

Psykologia  pidetään tietenä mutta onko mitään todelista perustetta psykologian perusteille

Mitä psyke on ?

Ihmisellä on kaksi perusilmiötä tai puolta  jotka ovat minuus ja itse jotka ohjaavat ihmisen käytäytymistä ja elämää mutta missä psykologia on tässä  kokonaisuudessa ?

Me olemme elämänvoiman ja elämäntahdon ilmentymiä ja se kumpi ihmistä enemmän hallitsee sellainen ihminen todelisuudessa on

Missä psykologia tulee kuvaan mukaan ?

Olen pelkkkä elämän opiskelija enkä ole opiskellut psykologiaa  kuka pystyy todistaman että psykologia on todellista  ?

Kommentit (3)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28217

Psykologia on siis nimitys tutkimusalalle, joka tutkii sitä miten ihmisen mieli toimii. Eli jos pohtii sitä, miten mieli toimii, painii psykologian parissa.

Ymmärtääkseni nykykäsityksen mukaan ihmisen psyyke tai suomalaisittain ihmisen mieli muotoutuu karkeasti sellaiseksi kuin millaiset kytkennät neuronien välille pääkopassa kasvaa. Nuo kytkennät kasvavat taas sellaisiksi kuin millaisia ajatuksia ajattelemme ja tunteita tunnemme. Kun ihminen sitten kärsii jostain psyykkisestä sairaudesta, tarkoittaa tämä monissa tapauksissa sitä, että kytkennät pääkopassa ovat kasvaneet "virheellisesti". Tällöin psykoterapia voi astua kuvaan.

Psykoterapialla opetellaan ajattelemaan uudella sellaisella tavalla, joka surkastuttaa nuo virheelliset kytkennät päässä ja sekä kasvattaa että lujittaa uusia mielenterveydellisesti hyödyllisiä kytkentöjä päässä ja potilaan mielenterveydellinen tila tutkitusti paranee (tutkimus, jossa vertaillaan psykoterapian toimivuutta seitsemän eri psyykkisen ongelman hoidossa). Mieleen liittyvät terveydelliset ongelmat voivat johtua myös ongelmista aivojen välittäjäaineiden tuotannossa ja/tai käsittelemisessä, jolloin esimerkiksi välittäjäaineita säätelevillä lääkkeillä voidaan ohjata ihmisen mieltä toimimaan vähemmän ongelmia aiheuttavaksi tai ainkakin mahdollistamaan sen.

Psykologia ei tällä tavalla ajateltuna ja ainakaan lääketieteellisessä viitekehyksessä ole kovin mystinen asia.

Toki vielä psykologian nimissä toimii koulukuntia (kuten psykoanalyysin nimeen vannovat), joiden edustamat teoriat ihmisen mielestä ovat enempi historiallista mututietoa kuin kokeellisen tutkimuksen tuomaa tietoa, mutta kyseiset koulukunnat ovat ymmärtääkseni vähenemään päin ja kokeellinen tiede on saanut jo merkittävissä määrin jalansijaa psykologisessa tutkimuksessa kaikkialla.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Mttikalevi
Seuraa 
Viestejä54

Kun tutkitaan ihmiset tajuntaa huomataan että se on lähinnä aivojen ominaisuus  mutta mikä saa aikaan tajunnan aivoissa siis mikä voima on sen aiheuttaja ?

Kun tutkitaan ihmisen mieltä huomataan että se on riipuvainen tajunnan toiminasta kun ihminen on tajuton mieli on tyhjä ellei unia lasketa mukaan?

On olemassa näkemys että on olemassa kokonais tietoisuus joka on jakautunut  lukemattomille elämän yksilöille  ja se aikansa eliöillä aivoissa tajunnan jotta fyysinen olento voisi kyetä elämään ja toimimaan fyysisessä maailmassa

En yritä todistaa tätä todeksi sillä sen joko ymmärtää tai ei

Kuntutkitaan esim. ihmisen mielentoimintaa huomataan että se on yleensä hyvin itsekeskeinen ja  oman eduntavoitelun hallitsema

Elämäntahto joka on itsen perus ominaisuus on aina itsekäs ja fyysisen kehon etua tavoitteleva

Ihmisellä on myös elämänvoima joka toimii toisin päin eli kokonaisuuden edun mukaisesti ja se tuntee nimen minuus

En väitä että olen ehdotomasti oikeasa näissä esityksissäni mutta ken ymmärtää ymmärtää enemmän kuin se joka vain uskoo vanhoihin uskomuksiin ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kylläkai
Seuraa 
Viestejä323

Eikö se mitä Lauri tuossa edellä kirjoitti ole juuri ymmärryksen käyttämistä? Ihanteellista kai olisi, että jokainen pyrkisi selvittämään sellaisen avainongelman, mistä voisi johtaa muut ihmisen mieltä koskevat päätelmät.

Tavallaanhan jokainen meistä joutuu ikään kuin hyppäämään liikkuvaan junaan joutuen johonkin satunnaiseen vaunuun. Sitten aletaan ihmetellä missä ollaan ja mihin menossa. Yleensä löytyy pienen etsinnän jälkeen sellainen vaunu, missä porukka tarjoaa itseä miellyttäviä selityksiä.

Nykymaailmaan sopisi ehkä parhaiten sellainen menettely, että ei heti usko kaikkia konduktöörejä ja muita jo pitempään matkustaneita, vaan pyrkii ihan itsenäisesti sinne veturiin tekemään omia johtopäätöksiä. Kun on nähnyt veturin niin voi jo ymmärtää aika paljon siitä, mistä on kysymys.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat