Seuraa 
Viestejä1112

Nuorempana koin usein näitä kamalia olotiloja. Kuin olisi herännyt, mutta ei pystynyt liikkumaan eikä puhumaan. nähöaisti ainakin toimi, jos se ei sitten ollut mielikuvitusta tai unta tai jotain sellaista.

Nykyään olen oppinut suhtautumaan tähän olotilaan vähän paremmin. Eli ajattelen itsekseni, että "no, kun en kerran pääse kunnolla hereille, niin nukutaan nyt sitten ainakin jonkun aikaa."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Eikö kukaan ole kokenut mitään vastaavaa? Olisi mukava kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta.

MooM
Seuraa 
Viestejä17383

Kerran olen kokenut ja muistaakseni täälläkin kirjoittanut. Olin lähtenyt bussilla kuudelta puoliksi unessa ja nukkunut matkalla torkahdellen reilun tunnin. Yhdellä pysähdyaikalla sitten heräsin siihen, että kuulin särisevää summerin ääntä ja kuvittelin, etä joku idiootti pitää bussin pysäytys/kutsunappia pohjassa. Sitten tajusin, että en pysty liikkumaan ollenkaan ja että olo on muutenkin todella ahdistunut. Sain itseni jotenkin repäistyä hereille ja olokin normalisoitui. Myöhemmin tajusin, että tuon oli pakko olla unihalvaus, tuo äänihallusinaatiokin on aika tyypillinen. Epämiellyttävä tunne.

Muita vastaavia ei ole ollut ja tuostakin on jo toista kymmentä vuotta. Erilaisia unen rajamailla olon tiloja kyllä tulee, mutta niihin ei liity tuota halvaantumisen tunnetta. Unihalvauksessahan pää herää, mutta kroppa jää edelleen unitilaan, eikä liiku normaalisti aivojen käskyttämänä. Unissa kävely on sitten tavallaan sen vastakkainen tila, jossa pää nukkuu ja uneksii, mutta kroppa on hereillä ja tottelee päätä :)

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin joo, kyllä. en ole ikinä kävellyt unissani, mutta noita unihalvauksia on ollut nuorempana paljonkin. Pitkään aikaan en ole sellaista kokenut kuitenkaan.

Vierailija

Painajaisunissa silloin tällöin toistuu kaava, että yritän paeta jotakin, mutta jalat eivät juuri liiku tai tuntuu todella raskailta. Onkohan tuossa kyse siitä, että yritän fyysisesti liikuttaa jalkoja, mutta unihalvauksen vaikutuksen alaisena ne eivät liiku?

Onkohan syy siihen, että unessa vaipuu tähän tilaan se, ettei turhaan sätkisi unen tapahtumien mukana?

Vierailija
faq1

Painajaisunissa silloin tällöin toistuu kaava, että yritän paeta jotakin, mutta jalat eivät juuri liiku tai tuntuu todella raskailta. Onkohan tuossa kyse siitä, että yritän fyysisesti liikuttaa jalkoja, mutta unihalvauksen ollessa päällä ne eivät liiku?

On paha sanoa... en ole aiheeseen sen kummemmin perehtynyt. Ehkä täällä joku osaa vastata kysymykseesi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat