Seuraa 
Viestejä8643

Minulla on ollut onni oppia työntekoon. Miten se on tapahtunut?

Tekemällä. Ryhtymällä hommiin. Mikä on ollut motiivina? Tietenkin eloonjääminen omin avuin on ollut taustalla, mutta jostain on tullut polte ylipäätään tehdä hyödyllisiä juttuja, joista saa myös palkkaa. On ollut kiva touhuta asioitten ja ihmisten parissa.

Työntekoon ns. orientoidutaan. Mielenkiintoista on, että kaikki tarpeelliset puuhat sisältävät myös huippusuorittamisen. Tätä eivät muuten kaikki tajua. Esimerkiksi sonnan ajaminen saattaa vaikuttaa aika rajalliselta. Rajoittunut vaan mättää sontaa rekeen, ohjastaa sen pellolle ja viskelee keväthangelle. Millaista olisi asian huipputekeminen? Tai ainakin pieni suuntautuminen huipputekemiseen? No ensimmäinen hommahan on opetella se tavallinen tapa lannan ajosta kunnolla. Ja sehän tapahtuu ottamalla suitset jäteen ja ohjastamalla se reki sontakasan luo. Siitä se alkaa. Tarkoitushan on siirtää kamat lannoitteeksi pellolle. No en nyt jaksa kuvailla miten homma kehittyy huipputekemiseksi. Uria on lisäksi monta. Nimittäin asiassa on muu huipputärkeä juttu. Se on tuo suitsiin tarttuminen, jota nykyavuttomat eivät ymmärrä.

Vittuako minä tällaisen säikeen aloitin. Mutta olkoon nyt tässä kun aikaa tuhlasin heti aamusta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (7)

Reiska
Seuraa 
Viestejä5333

Niinhän se on. Kun tekee, nii ei ala ahdistaa nii herkästi, tuntee ittensä hyödylliseks ja saattaa saada jottain jopa aikaa. Ja myöski oppii jotai, melkeinpä aina. Se on monipuolista hyvää se.

Per se

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Minulla on aavistus todellisesta osaongelmasta. Tuo suitsiin tarttuminen ei ole välttämättä itseriittoista. Moni jää paitsi yhteiskuntakelpoisuudesta vain sen takia ettei kukaan opasta miten. On myös tapauksia, jotka pienesti pitäisi pakottaa. Ja sitten niitä, joita pitäisi pakottaa vähän enempi. Jossain kohdassa ovat sitten ne, joille pitäisi antaa pomotushommat kun ei niiltä suju mikään. Jotta pääsisivät pätemättömyytensä huipulle.

Nykysysteemi sallii aivan vaan olemisen tekemättä yhtään mitään, jota ennenvanhaan sanottiin työteoksi. Iso asia oli se, että ihmisiä luokiteltiin sen mukaan miten työssä menestyy. Alinta yhteiskuntaluokkaa ei ole vaikea nimetä wanhassa systeemissä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Paul M

Nykysysteemi sallii aivan vaan olemisen tekemättä yhtään mitään

Sehän joku jossain tutki, että elämäntapatyöttömiä on Suomen 320 000 työttömästä n. 5 %, eli 16 000. Nämä 16 tuhattako nyt on se jäätävän suuri ongelma?

Ensiksi työtä noille 300 000 tai edes puolelle niistä ja aletaan sitten kitisemään näistä 16 000 siipparista.

Luulis näinä aikoina olevan mahdollista laittaa prioriteetit kohdilleen. Kärkipäässä huolilistalla ei liene vajaa parikytä tuhatta luuseri vaan kolmesataa tuhatta raavasta työmiestä ja -naista, jotka vaan eivät työllisty.

Vittu. Missä vika?

Hämmentää.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

1. Millaista osaamista noilla 300 000:lla on?

2. Millaista osaamista yritykset tarvitsevat?

Jotta porukkaa työllistyy niin kohtien 1 ja 2 tulisi kohdata.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Simplex

2. Millaista osaamista yritykset tarvitsevat?

Tällä hetkellä eivät minkäänlaista. Jos tarvitsisivat, niin kouluttaisivat yhteistyössä TE-keskusten kanssa. Esimerkiksi. Vaan Oulussakin on teknologia-alalta poispotkituilla ollut vaihtoehtoina perustaa joko oma yritys tai sitten start up -yritys tai kaveriporukalla jokin yritys. Yksi työllistämisen muoto on ollut myös yrittäjyys, sen tukeminen ja yrityskoulutuksen lisääminen. Ai niin, mainitsinko yrittäjyyden teknologia-alalta poispotkittujen ainoana tukitoimena?

Hämmentää.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

http://www.tivi.fi/CIO/cio_artikkelit/2015-06-24/It-osaajista-on-huutava-pula---l%C3%A4hes-miljoonan-ty%C3%B6ntekij%C3%A4n-vaje-3324499.html

Lainaus:

Pula ammattitaitoisesta it-väestä uhkaa vakavasti vanhan mantereen kilpailukyä. Vuoteen 2020 mennessä unionin jäsenmaissa tarvitaan lähes miljoona uutta digitaalisen bisneksen taitajaa, EU:n komissio varoittaa.

It-osaajien pula näkyy siinä, että Euroopan yritykset tarvitsevat koko ajan enemmän ammattitaitoista työvoimaa kuin jäsenmaiden yliopistoista ja kouluista valmistuu. Niinpä eurooppalaiset yritykset eivät ole pitkään aikaan kyenneet palkkaamaan riittävästi ammattitaitoista it-henkilöstöä.

Viidessä vuodessa EU-maat tarvitsevat ainakin 825 000 uutta it-osaajaa, EU:n komissio kertoi viime torstaina.

Siitäkin huolimatta, että EU-maiden 500 miljoonasta kansalaisesta on työttömänä lähes 24 miljoonaa henkilöä, riittää it-osaajille kysyntää.

Sveitisissä osataan ja ymmärretään jotakin sellaista mitä täällä Suomessa ei ilmeisesti osata ja tajuta:

http://www.aljazeera.com/indepth/features/2014/10/switzerland-bucks-eu-y...

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6666

Kerran kokeilin työntekoa. En suosittele. Parasta aikaa oli ruoka- ja kahvitunti. Arvostelu: 5/10.

Jos se työnteko on niin hauskaa, niin miksi sitä sitten pitää opetella? Luulisi iloluontoisen tapahtuman irtoavan ihan luonnostaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat