Seuraa 
Viestejä14305

Aika mielenkiintoinen uutinen: Ruotsin rannikolta loytyi viime viikolla pienoissukellusveneen hylky. Hylky on  tuore ja löytyi alle kolmen kilometrin päästä rannasta, alueelta jolla on normaalisti veneliikennettä. Hylky on n. 3 x 20 m kokoinen eikä siinä ole näykyviä vaurioita.

Hylyn alkuperästä ei ole tietoa mutta siitä erottuu kyyrillistä kirjoitusta.

Expressen kertoo lisää:

http://www.expressen.se/nyheter/frammande-ubat-hittad-i-svenskt-vatten/

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sivut

Kommentit (38)

Hal9000
Seuraa 
Viestejä2541

Ylekin kirjoitti tuosta, on kyllä melkoisen mielenkiintoinen. Yksi erikoinen yksityiskohta Ylen jutussa oli se, että 

"Ocean X löysi hylyn viime viikolla ja se sai Expressenin mukaan vihjeen paikasta islantilaiselta yhtiöltä."

 

 

 

 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44850

Odotellaan wistiä paikalle myös.

 

Expressen: Ruotsin vesiltä löytyi sukellusveneen hylky – ”Salainen operaatio, joka on mennyt pieleen”

Löytäjät ja asiantuntijat hämmästelevät, että hylky on niin hyvässä kunnossa.

Ruotsin puolustusvoimat vahvistaa, että se tutkii parhaillaan tuntemattomasta sukellusveneen hylystä kuvattua materiaalia. Asiasta uutisoi Expressen

Hylky löytyi viime viikolla merenpinnan alapuolelta Keski-Ruotsin itärannikolta. Hylyn löysivät Ocean X Teamin hylkysukeltajat, jotka käyttivät kameralla varustettua miehittämätöntä kauko-ohjattavaa minisukellusvenettä. 

Löytäjät Dennis Åsberg ja Peter Linberg sanovat, että hylyssä on kyrillisiä kirjaimia. Ocean X Teamin lehdistötiedotteen mukaan se osoittaisi, että hylky on venäläinen. 

– Olemme 110-prosenttisen varmoja, että se on Ruotsin aluevesien sisällä, hylkysukeltaja Dennis Åsberg sanoo. 

Löytäjät eivät halua antaa tarkkaa paikkaa, mutta toteavat, että se on vajaan 3000 metrin päässä maasta ja alueella on veneliikennettä. Hylky on noin 20 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. 

Hylkysukeltaja Peter Linberg sanoo, että hylyssä ei ole lommoja tai näkyviä vaurioita. Sukeltajien kuvaamalla videomateriaalilla näkyy sen sijaan joitakin taipuneita yksityiskohtia. 

Asiantuntija: Sensaatiomaista
Tomas Ries sanoo sukeltajien kuvaaman videon perusteella, että hylky ei voi olla kovinkaan vanha. 

– Jos tämä on Ruotsin aluevesiltä, se on sensaatiomaista. 

Ries sanoo, että jos hylky olisi viaton, joku olisi huutanut ja pyytänyt apua. 

– Se osoittaa, että kyseessä on salainen tehtävä, joka on mennyt pieleen. Se on hyvin vakavaa. 

Hylkysukeltajien mukaan hylyn rungossa on kyrillisiä kirjaimia. 

– Tiedämme, että se on sukellusvene. Sen iästä on mahdotonta sanoa mitään, mutta se on erittäin tuore ja näyttää modernilta. On vaikea sanoa, kauanko se on ollut pohjassa ja meidän täytyy mennä alas uudestaa, Dennis Åsberg sanoo. 


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1437974873293.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6668

Ei taida olla mitään informaatiota mistä päin Ruotsia?

 

Henk. koht. en luota yhtään mihinkään mitä media kirjoittaa. Sensaatioita haetaan sensaatioiden perästä. Näin voi mielestäni olla oikein hyvin joku 60-luvulla pohjaan uponnut huvikäytössä ollut sukellusvene, josta kaikki tiesivät sen sellaisen olevan, mutta media halusi lypsää massia tyhmiltä.

 

Sinänsä löydetystä sukellusveneestä lienee helppo päätellä miten pitkään se karkeasti on paikalla ollut ja yhtälailla missä. Ehkä siitä jossain vaiheessa peräti virallisestikkin tiedotellaan.

salai
Seuraa 
Viestejä7650

Tuo  Ocean X Team löysi 4 vuotta sitten sen avaruusaluksen Itämeren pohjasta, mistä silloin täälläkin vilkkaasti keskusteltiin (ennen aiheen lukitusta).
Cirkeln på Östersjöns botten – Wikipedia

Ilmeisesti kyseessä on tuosta avaruusaluksesta peräisin oleva pelastussukellusvene, jolla haaksirikkoutuneet alienit ovat pyrkineet Ruotsiin turvaan. Suomessahan erirotuisiin vieraita kirjaimia käyttäviin mamuihin suhtaudutaan hieman torjuen.

Kummastuttaa, että maanantaina 27.7. julkisuuteen annetun löydön puhutaan tapahtuneen "viime viikolla". Vaikka Expressenissä olevasta videosta on aika ja paikka sumennettu, näkyy siinä olevassa still-valokuvassa (kohdassa 4:40) selvästi päivämäärä Date: 1507 Clk: 13:??:??. Siis toissaviikon keskiviikkona.

Främmande ubåt hittad i svenskt vatten | Nyheter | Expressen

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6668

http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_expressenille_sukellusveneen_hylky_on_todennakoisesti_vuodelta_1916/8185914

"Asiantuntija Expressenille: Sukellusveneen hylky on todennäköisesti vuodelta 1916"

http://yle.fi/uutiset/kanerva_ruotsin_hylkyloydosta_hakellyttava_uutinen/8185845

"Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoo Ylelle, ettei Itämeren turvallisuustilanne ole entisensä."

Lol. Voisi puolustusvaliokunnan puheenjohtaja opetella pitämään turpansa kiinni, kunnes tietää mistä puhuu. Vai onko se nykyisenä informaatiovaikuttamisen, lue kusettamisen, aikakautena jo liian suuri vaatimus?

Minijehova
Seuraa 
Viestejä8154

Panee myös miettimään sukeltajan tekniikan tuntemusta; "näyttää modernilta". Laatikon muotoinenko sen pitäisi olla jotta näyttää ei-modernilta? Luulisi huomaavan sata vuotta teknistä kehitystä edes jostain ulkoisesti.

Varmaan aika hurjia pelejä nuo tosi vanhat sukellusveneet. Tai jotkin mexicon kartellien koksunsmuglauspaatit. En kovin vapaaehtoisesti lähtisi sukeltelemaan moisilla.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

salai
Seuraa 
Viestejä7650

Tuolla on jo pitkä keskustelu aiheesta:

Unknown sunken submarine found off of the coast of Sweden

"Attention whoring by Ocean X Team as usual"

Kaverit ovat saaneet näköjään saman mielikuvan tuosta sukellusfirmasta kuin minä. Ketjuun on löytynyt lyhyessä ajassa paljon kuvia ja muuta lähdeaineistoa mahdollisesta sukellusveneestä.

 

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14305

Ohessa kuva saksalaisesta sukellusveneen hylystä joka on maannut Suomenlahdessa lähes sata vuotta:

Tässä kuva nyt löydetystä sukellusveneestä:

 

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12466
Reiska

Joo, kun tuota kuvaa katsoo alus on varmaan vuodelta 1881 saattaa olla maaliskuun 23 päivä klo 21.32. 33 uponnuton tuo sukellusvbene, ahvanat ui siihen malliin lol.

Mielenkiintoisin kysymys onkin, mikähän asiantuntija väittää tuon olevan 1916. Olisikohan mahdollisesti aika poistaa etuliite asiantuntija, ehken siirtää kyseinen "asiantuntija" ihan toisiin tehtäviin.

Minun mielestä noin.

salai
Seuraa 
Viestejä7650

Minkähän vuoksi tuosta Ocean X (Explorer) Teamista ja sen sensaatiomaisista löydöistä ei saanut keskustella aikoinaan? Haulla löytyy foorumilta ainoastaan pätkä viestistäni:

"Lähetetty 7.6.2012 klo 21:23

:

Sellainen on näemmä jo tekeillä: "PRESS RELEASE 2012-03-16 Ocean X Team has now signed a partnership agreement with Titan TV production. Titan TV will produce ..."

Firmahan etsii vain tieteellistä totuutta. Valitettavasti ei totuuden etsijä ole saanut haluamaansa rahoitusta: The Baltic Anomaly : Dive for Truth by Dennis Åsberg - GoFundMe

"The "Dive for Truth" campaign has been created to raise funds for the rental of necessary equipment and costs of scientific testing to complete the exploration of the anomalous object located at the bottom of the Baltic Sea."

Vasta 6.285 tarvittavista 242.400 eurosta on kolmessa vuodessa saatu kasaan sponsoreilta. Jospa vihjaisivat, että tuossa nykyaikaisessa sukellusveneessä on hyvinkin luultavasti lenr-moottori, voisivat rahahanat aueta . . .

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Turhapa tuota sukellusveneen ikää on spekuloida niin kauan kuin sitä ei nosteta pintaan. Jos kyseessä on moderni sukellusvene niin kyseessä voi olla sekä NATO:n upottama roju, että Venäjän uponnut roju. Kyrillisiä kirjaimia nyt pystyy kylkeen maalaamaan ihan mikä maa tahansa eikä se ole todiste yhtään minkään puolesta.

 

Koska tiedefoorumilla ollaan ja kuten mediassa on todettu niin siellä on luukut kiinni eli miehistö sisässä. Purkki nostoon vaan ja luukut auki niin selville saadaan minkä maan ruumiit siellä on. NATO:lla tuskin on venäläisiä sotilaita aluksissaan ja Venäläisillä tuskin amerikkalaisia sotilaita.

 

Jos siellä taas ei ole ruumiita sisässä ja luukut on kiinni niin se kertoo aika selkeästi, että kyseessä on

 

A) Ruotsin upottama sukellusveneenhylky

 

B) NATO:n upottama sukellusveneenhylky

 

Mitäpä tällaista spekuloimaan, kun totuuskin saadaan irti hylky nostamalla.

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1438044907983.html

Lainaus:
Kyseessä on sivuston tietojen mukaan 10. toukokuuta 1916 ruotsalaisen höyrylaiva Ingermanlandin kanssa törmännyt sukellusvene Som. Alus upposi vieden mennessään koko miehistön – kaksi upseeria ja 18 miehistön jäsentä.

Ruotsin sukellusvenelöytö: Sama ryhmä löysi myös Itämeren ”ufon” - huikea markkinointikikka

 

Liekkö kaverit ensin harjanneet vanhan hylyn ja kuvanneet vasta sitten? Julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä kaikki julkisuus on hyvästä Ahde tyylillä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat