Seuraa 
Viestejä32

Helsingissä noin 15000 ihmistä osoitti juuri mieltään monikulttuurisuuden puolesta. Minkä puolesta he osoittivatkaan mieltään?

Me olemme täällä Suomessa jo jonkin aikaa eläneet länsimaisen kulttuurin piirissä, jonka ihanteita ovat mm. tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, sananvapaus ja demokratia. Aina emme ehkä ihanteisiin yllä, mutta yritystä on. Huom: myös se rasismin vastustaminen kuuluu näihin arvoihin.

Tärkeää on ymmärtää, että kaikissa maailman kulttuureissa ei edellisen kaltaisia ihanteita arvosteta.

Monikultturisuus voidaan siis käsittää niin, että samassa elintilassa sijaitsee toisistaan poikkeavia kulttuureja, joilla on eri käsitykset vaikkapa siihen, että mitä tehdä homoseksuaaleille.

Vai ymmärtävätkö jotkut monikulttuurisuuden vain erinäköisten ihmisten rinnakkaiselona, sekä ruokakulttuurien tarjontana?

Historiastakin moni varmaan ymmärtää sen, että valtakulttuuri (monokulttuuri?) on lopulta se, jonka kannattajia on eniten, tai jonka armeija on voitokkain. Säilyisikö länsimäinen demokratia Suomessa, jos korvaisimme nopealla tahdilla vaikkapa 60% asukkaistamme muualta tulevilla? Entäpä 80%?

Kuinka sinä määrittelet monikulttuurisuuden?

Bonus-kysymys: pitääkö tänne tulevien hyväksyä ja elää meidän länsimaisen kulttuurin sääntöjen ja ihanteiden mukaan, vai pitääkö heidän saada toteuttaa omaa vastakkaista kulttuuriaan myös täällä? Esim. naisten alistaminen?

En ole rasisti.

  • ylös 6
  • alas 0

Sivut

Kommentit (176)

käyttäjä-3688
Seuraa 
Viestejä32

Täällä onkin jo monta monikulttuurisuuden toimivuutta käsittelevää ketjua, mutta tähän ketjuun siis enemmänkin pohdintaa ja määritelmiä, että kuinka kukin monikulttuurisuuden ymmärtää.

boris
Seuraa 
Viestejä327

Heti alkuun yksi myytinmurto. Kuka ylipäätänsä tietää oliko paikalla edes 15 000 ihmistä. Näet tiedän erään kaverin jonka tehtäviin kuului aikoinaan tutkia väkimääriä eri tilaisuuksissa (mm. hengelliset kesätapahtumat, festivaalit jne...) ja hän havaitsi uskomattomia yliampumisia näissä väkimäärien ilmoituksissa mitä varsinkin järjestäjät ja myös poliisi ilmoittivat. Hän havaitsi että järjestäjien ilmoittama osallistujamäärä oli usein 2-3 kertaa mutta jopa 4 kertaa suurempi kuin minkä hän havaitsi. Kaveri kouluttautui tehtävään harjoittelemalla mm. pesäpallo-otteluissa väkimäärän laskemista jolloin hän pääsi omasta mielestään noin +/- 5%:n tarkkuuksiin.

Näin ollen jos järjestäjä ilmoittaa 20 000 ja poliisi 15 000 henkeä osallistuneen tapahtumaan lienee realistisempaa olettaa että paikalla oli maksimissaan 10 000, ehkä 7 000-8 000. Maailmalla tämä joukkokokousten väkimäärän valtava liioittelu on myös havaittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä17502

Teoriassa monikulttuurisuus on juuri sitä mitä itsekin ajattelit, eli samassa yhteiskunnassa elää sovussa eri kulttuurien edustajia.

Käytännössä monikulttuurisuus on kuitenkin kuin kommunismi; Sinun kulttuurisi ei ole yhtään sen parempi tai huonompi kuin minun kulttuuriini (vrt. "sinun lompakkosi ei saa olla yhtään paksumpi kuin minun"). Tästä seuraa, että opportunistit toimivat kuten kapitalistit, eli heidän on pakko saada oma näkemyksensä (vrt. rahantarpeensa) paremmin esille ja siksi monikulttuurisuus (kuten kommunismikaan) ei voi toimia.

Bonus-kysymykseen vastaisin, että jonkun ryhmittymän kulttuuri on aina vallitsevampi, ja mielestäni sen pitää olla ensisijaisesti se, jota valtaväestö edustaa. Muuten voidaan puhua henkisestä vallankaappauksesta.

 

boris
Seuraa 
Viestejä327

Näin toimii monikulttuurisuus. Hyväksytään yhteiset universaalit arvot kuten demokratia, uskonnon vapaus, mielipiteenvapaus, ihmisoikeudet (myös naisille) ... silloin sellaisilla asioilla kuin esim. ihonväri ei ole mitään merkitystä. Punavihervasemmistolle tämä Ayaan Hirsi Alin ja Niall Fergusonin todellinen monikulttuurinen onnistunut integraatio on karvas pala sillä monikulttuurisuushaahuilijoiden mukaan äärimuslimien pitäisi saada toteuttaa parin kilometrin päässä kantaväestöä omaa sairasta ideologiaansa (johon kuuluu se että Islam menee yli kunkin maan lain,mm sharia) koska tämä on kulttuurirelativismin nimissä hyväksyttävä.

Äärivasemmisto, vihreät ja porvariston hyödylliset idiootit ovat taas kerran väärässä.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Tässä mielestäni selkeä ja siksi hyvä määritelmä sellaiselle monikulttuurisuudelle jollaiseksi en itse monikulttuurisuuskäsitettä kuitenkaan ymmärrä (ymmärrän sen nimeomaan juuri eri kulttuurien integraationa, jossa parhaat puolet on poimittu talteen ja negatiiviset piirteet minimoitu), mutta jos tuo on sisältö monikulttuurisuudelle, olen professorin kanssa samaa mieltä, että monikulttuurisuus on pääsääntöisesti vain pahasta. Itse asiassa yhteisiä pelisääntöjä ei tarvita vain eri valtioiden sisällä eri kulttuurien edustajien kesken vaan tarvittaisiin myös globaalisti sillä esimerkiksi ilmastonmuutos, puhtaan veden ja ravinnon jakelu ja luonnonvarojen riittävyys ja väestön liikkuvuus edellyttävät yhteen hiileen puhaltamista huomattavasti laajemmalla skaalalla kuin vain yksittäisten kansakuntien sisällä, eli monikulttuurisuus kuten professori sen määritteli ei voi globaalissakaan skaalasa rehottaa millaisena tahansa. Nykyisessä maailmassa ei juuri voi kääntyä sisäänpäin vaalimaan vain jotain monokulttuurideologiaa, sillä se tie johtaa hyvin noppeasti tuhoon (Pohjois-Korea) varsinkin Suomen kaltaisessa maassa, joka ei ole omavarainen vaan elää aika reippaasti ulkomaankaupasta.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Vierailija

Termit tarvitsisivat tarkat määrittelyt, jotta järkevä keskustelu aiheesta olisi mitenkään mahdollista. Ongelma on kuintenkin se, että ilmapiiri on sellainen, että olet joko puolesta tai vastaan - ja jos olet vastaan olet natsi, joka haluaisi kyydittää polttouuneihin kaikki vähänkin erilaiset ja poikkeavat.

Ehkä voisikin kysyä, että ketkä hyötyvät siitä, että tilanne pysyy epäselvänä. Koska natsileimaa harva halajaa itselleen, niin ehkäpä höytyjiä voidaan hakea enemmin multikulturalismin edistäjistä. Käytännössä lienee niin, että mitä pölhöimpiäkin kulttuurirelativistis-feministis-ääliö -ideoita voi maahanmuutton ja kotouttamisen parissa ajaa täysin vapaasti moniarvoisuuden jne. sateensuojan alta ilman, että kukaan valtavirran edustaja uskaltaa arvostella asioita. Onhan se nimittäin niin, että jos vaastustat multikulturalistien ideaa X, niin olet automaattisesti natsi.

Tietysti on myös suuri joukko hyödyllisiä idiootteja, joiden mielestä "monikulturismi" on ehdottoman kannatettavaa ja, kun joku asia on saanut monikultuurillisen leiman, niin idiootin ei tarvitse vaivata omia aivojaan sen enempää (esim. ehdotetun toimen seurannaisvaikutuksilla) vaan juttua voi - tai oikeastaan täytyy - kannattaa täysin rinnoin. Nämä hyödylliset idiootit muodostanevat myös määrällisen enemmistön nk. ammattinärkästyjien piirissä - varsinaisten mokuttaijen ei tarvitsekaan itse juuri puuttua julkiseen keskusteluun (so. leimaamiseen ja tuomitsemiseen), koska päivilipposet hoivat sen heidän puolestaan.

tyy
Seuraa 
Viestejä865

Monikulttuurisuus on normaaliutta.

Ei mitään "suomalaista" kultuuria ole koskaan ollut olemassa, eikä muunkaan maalaista, sen ymmärtää jokainen uskaltava ajattelija.

Nationalismi toimii kulttuurissakin vain ja ainoastaan tuhoavana voimana.

tyy
Seuraa 
Viestejä865
boris

Äärivasemmisto, vihreät ja porvariston hyödylliset idiootit ovat taas kerran väärässä.

 

Kuuleppa, ei pie sotkee asioita. Piä kylymänä nyt! ettet muutu hyödyttömäksi idiootiksi.

Toope
Seuraa 
Viestejä29758

Monikulttuurisuus on terminä hyvin epäselvä. Yleensähän sillä tarkoitetaan monien eri kulttuurimallien harmoniaa samassa yhteiskunnassa, joka on ajatuksenakin varsin kyseenalainen. Kuten olemme kokemuksista oppineet, erilaiset kulttuurit eivät noin vain sopeudu käytännössä, vaikka teoriassa asia toimisi sosialismin tavoin.

Tom of Finland

Bonus-kysymys: pitääkö tänne tulevien hyväksyä ja elää meidän länsimaisen kulttuurin sääntöjen ja ihanteiden mukaan, vai pitääkö heidän saada toteuttaa omaa vastakkaista kulttuuriaan myös täällä? Esim. naisten alistaminen?

Yhteiskunta vaatii aina toimiakseen pitkälle menevän yhteisen arvopohjan. Toisin sanoen, jos otamme tänne vieraita kulttuureja edustavia ihmisiä, on heidän pääsääntöisesti sopeuduttava yhteiseen arvojärjestelmään. Tietyt ryhmät, esim. juutalaiset sopeutuvat hyvin ylläpitäen omaa kulttuuriaan, mutta ilman konfliktia valtayhteiskunnan kanssa. Euroopassa juuri islamilaiset ryhmät ovat osoittautuneet ongelmalliseksi vähemmistöksi, koska heillä usein yhteiskunnallinen ja uskonnollinen näkemys poikkeaa suuresti länsimaisesta. Osin tuon ristiriidan vuoksi nämä muslimiryhmät pikemminkin eristäytyvät yhteiskunnasta kuin integroituvat siihen. Esimerkkejä on kaikkialta länsi-Euroopasta.

Ehkä tämä länsimainen liberaali demokratiamalli tosiaan takaa suurimman mahdollisuuden "monikulttuuriselle" näkemykselle, mutta ei ole täälläkään hyvin toiminut. Tietyt kulttuurit ja tietyt kulttuuriset piirteet ovat meilläkin ristiriidassa oman yhteiskuntanäkemyksemme kanssa.

-:)lauri

Nykyisessä maailmassa ei juuri voi kääntyä sisäänpäin vaalimaan vain jotain monokulttuurideologiaa, sillä se tie johtaa hyvin noppeasti tuhoon (Pohjois-Korea) varsinkin Suomen kaltaisessa maassa, joka ei ole omavarainen vaan elää aika reippaasti ulkomaankaupasta.

Yhteiskunta voi olla kansainvälinen ilman, että tarvitsisi olla monikulttuurinen. Me voimme olla täysin vapaassa vuorovaikutuksessa Afrikan tai Lähi-idän kanssa ilman, että meidän täytyisi omaksua heidän yhteiskuntiensa ajatuksia. Ei suomalaisen kulttuurin ylläpitäminen tarkoita sitä, että rajoja suljettaisiin. Me voimme olla suomalaisia monikulttuurisessa maailmassa.

tyy

Nationalismi toimii kulttuurissakin vain ja ainoastaan tuhoavana voimana.

Mm. Pohjoismaat 1945 jälkeen kasvoivat ja kehittyivät kovasti, vaikka olivat varsin suljettuja kansallisvaltioita. Kansallisvaltio ei todellakaan ole epäonnistunut ajatus.

 

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Toope

Me voimme olla suomalaisia monikulttuurisessa maailmassa. 

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

Suomi on tällä hetkellä (ja on aina ollut) monikulttuurinen maa. On eri asia millaisia vaikutteita muista kulttuureista otamme tai olemme ottamatta (siitä voi ja pitääkin keskustella) mutta suomalainen kulttuuri, joka tälläkin hetkellä vilisee monikulttuurisia komponenteja, on määritelmällisesti monikulttuurinen (ollut aina ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella).

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä21784
-:)lauri
Toope

Me voimme olla suomalaisia monikulttuurisessa maailmassa. 

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

Suomi on tällä hetkellä (ja on aina ollut) monikulttuurinen maa. On eri asia millaisia vaikutteita muista kulttuureista otamme tai olemme ottamatta (siitä voi ja pitääkin keskustella) mutta suomalainen kulttuuri, joka tälläkin hetkellä vilisee monikulttuurisia komponenteja, on määritelmällisesti monikulttuurinen (ollut aina ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella).

"Olen ymmärtänyt monikulttuurisuuden väärin ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella."

No niin näköjään on.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Pseudohippi
-:)lauri
Toope

Me voimme olla suomalaisia monikulttuurisessa maailmassa. 

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

Suomi on tällä hetkellä (ja on aina ollut) monikulttuurinen maa. On eri asia millaisia vaikutteita muista kulttuureista otamme tai olemme ottamatta (siitä voi ja pitääkin keskustella) mutta suomalainen kulttuuri, joka tälläkin hetkellä vilisee monikulttuurisia komponenteja, on määritelmällisesti monikulttuurinen (ollut aina ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella).

"Olen ymmärtänyt monikulttuurisuuden väärin ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella."

No niin näköjään on.

?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä21784
-:)lauri
Pseudohippi
-:)lauri
Toope

Me voimme olla suomalaisia monikulttuurisessa maailmassa. 

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

Suomi on tällä hetkellä (ja on aina ollut) monikulttuurinen maa. On eri asia millaisia vaikutteita muista kulttuureista otamme tai olemme ottamatta (siitä voi ja pitääkin keskustella) mutta suomalainen kulttuuri, joka tälläkin hetkellä vilisee monikulttuurisia komponenteja, on määritelmällisesti monikulttuurinen (ollut aina ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella).

"Olen ymmärtänyt monikulttuurisuuden väärin ja siitä on täysin tarpeetonta keskustella."

No niin näköjään on.

?

!

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

^Olisiko tuossa pitänyt erikseen painottaa sitä, että ei ole olemassa mitään yksinomaan suomalaista kulttuuria ja että se mitä meillä on nyt ja on aina ollut, on integraatio lukuisten eri kulttuurien innovaatioita, mutta varata käsite "monikulttuurisuus" tarkoittamaan vain jotain edellisestä irrallista kokonaisuutta, ja minkähänlaista mahdollisesti tarkoitit? Miten tuo mitä kirjoitin sitten eroaa esimerkiksi wikipedian määritelmästä monikulttuurisuudelle, jossa sana kulttuuri tarkoittaa myös aineellisia innovaatioita (joita luettelin vinon pinon) henkisten innovaatioiden (joista mainitsin vain slangisanat) lisäksi?

Tässä ketjussa aloittaja tosiaan kyseli sanalle määritelmää ja jos tuo minun esimerkkini, joka on ymmärtääkseni ihan linjassa myös wikipedian määritelmän kanssa, ei sinulle kelpaa, ehkäpä haluat sitten määritellä käsitteen itse paremmin, jotta minäkin oppisin, mikä on sinun mielestäsi se oikea määritelmä käsitteelle?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Toope
Seuraa 
Viestejä29758
-:)lauri

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

En minä tuota kiistä millään tasolla. Minusta on vain hyvä, jos luomme yhteyksiä ties mihin valtioihin pallollamme, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kulttuurien tulisi olla McDonalds- tyylistä monikulttuurimössöä meilläkään. Maailma on rikas, jos maailmassa on erilaisia kulttuureja. Suomalainen kulttuuri on yhtä lailla arvokas, kuin muutkin ja sitä ainakin itse haluaisin säilyttää, vaikkette te kaikki sitä arvostakaan.

Olen aiemmin puhunut siitä, että monietninen ja uskonnollinen yhteisö ei ole kovinkaan yhteisöllinen, vaan omaa taipumusta luomaan erilaisia enklaaveja yhteisön sisälle. Tämä on aina huonoa kehitystä, mutta tällaista olemme saamassa, jos jatkamme kehitysmaaperäistä maahanmuuttoa Suomeen. Mitä monikulttuurisempi/etnisempi/uskonnollisempi yhteiskuntamme on, sitä epäyhtenäisempi yhteiskunnastamme muotoutuu, koska sitä vähemmän yhteisön jäsenillä on yhteistä arvopohjaa.

-:)lauri

Olisiko tuossa pitänyt erikseen painottaa sitä, että ei ole olemassa mitään yksinomaan suomalaista kulttuuria ja että se mitä meillä on nyt ja on aina ollut, on integraatio lukuisten eri kultturien innovaatioita...

Käsittääkseni Immonenkaan aiemmissa kirjoituksissaan ei ole kieltänyt sitä, etteikö suomalaisessa kulttuurissa olisi runsaasti vaikutteita muualta. Hän saattaa tyhmänrohkeasti korostaa tuota suomalaisuutta toki. Suomi on osa eurooppalaisuutta, pohjoista, itäistä ja läntistä sekä omaa. Silti omaperäinen ja arvokas kulttuuri kuin Fidzi-saarten kulttuuri.

 

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Toope
-:)lauri

Tavallinen suomalainen kulkee aamulla saksalaisella autolla töihin, tekee töitä japanilaisella koneella, juo costaricalaista kahvia kahvitauolla, syö kiinalaista lounalla ja välipalanaan marokkolaisia/israelilaisia apelsiineja, palaa töistä kotiin saksalaisella autolla, kuunnellen radiosta uutisia, jossa haastatellaan suomalaisia koululaisia, jotka käyttävät lähi-idästä peräisin olevia slangisanoja, istuu sitten kotonaan ruotsalaisilla sohvalla ja katsoo taiwanilaisesta telkkarista amerikkalaisia sarjoja.

En minä tuota kiistä millään tasolla. Minusta on vain hyvä, jos luomme yhteyksiä ties mihin valtioihin pallollamme, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kulttuurien tulisi olla McDonalds- tyylistä monikulttuurimössöä meilläkään. Maailma on rikas, jos maailmassa on erilaisia kulttuureja. Suomalainen kulttuuri on yhtä lailla arvokas, kuin muutkin ja sitä ainakin itse haluaisin säilyttää, vaikkette te kaikki sitä arvostakaan.

Olen aiemmin puhunut siitä, että monietninen ja uskonnollinen yhteisö ei ole kovinkaan yhteisöllinen, vaan omaa taipumusta luomaan erilaisia enklaaveja yhteisön sisälle. Tämä on aina huonoa kehitystä, mutta tällaista olemme saamassa, jos jatkamme kehitysmaaperäistä maahanmuuttoa Suomeen. Mitä monikulttuurisempi/etnisempi/uskonnollisempi yhteiskuntamme on, sitä epäyhtenäisempi yhteiskunnastamme muotoutuu, koska sitä vähemmän yhteisön jäsenillä on yhteistä arvopohjaa.

-:)lauri

Olisiko tuossa pitänyt erikseen painottaa sitä, että ei ole olemassa mitään yksinomaan suomalaista kulttuuria ja että se mitä meillä on nyt ja on aina ollut, on integraatio lukuisten eri kultturien innovaatioita...

Käsittääkseni Immonenkaan aiemmissa kirjoituksissaan ei ole kieltänyt sitä, etteikö suomalaisessa kulttuurissa olisi runsaasti vaikutteita muualta. Hän saattaa tyhmänrohkeasti korostaa tuota suomalaisuutta toki. Suomi on osa eurooppalaisuutta, pohjoista, itäistä ja läntistä sekä omaa. Silti omaperäinen ja arvokas kulttuuri kuin Fidzi-saarten kulttuuri.

Sinä pulputat edelleen jostain suomalaisesta kulttuurista samalla kun olet kanssani kuitenkin samaa mieltä siitä, ettei sellaista todellisuudessa olekaan, vaan se, mikä meidän kulttuuriamme on, on monikulttuuri eli integraatio lukuisten eri kulttuurien innovaatioita. Olet nyt lievästi sanoen ristiriidassa, eikä kantasi asiaan näinollen selvinnyt viestistäsi lainkaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Toope
Seuraa 
Viestejä29758

Ei toki ole olemassa kulttuuria, joka olisi irrallaan muista. Ehkä Pääsiäissaaret sitä hetken olivat. Ei tämä silti kumoa sitä, etteivätkö eri maiden kulttuurit olisi omaperäisiä ja erikoisia tavoillaan. Minusta juuri tuo on sitä rikkautta, ei monikulttuurinen sekametelisoppa.

Jos minä haluan nähdä Senegalin kulttuuria, matkustan Senegaliin. Jos haluan nähdä brasilialaista kulttuuria, matkustan sinne. Jos joku haluaa nähdä suomalaista kulttuuria, tulkoon tänne. Tuo kulttuurien kirjo on sitä rikkautta, ei mössö.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Seuraa 
Viestejä29758

Henry Laasaselta hyvä kiteytys noista ajatuksista, joita Immonen on esittänyt:

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199202-mita-immonen-tarkoittaa-monikulttuurisuudella

Laasanen:

"Epätieteellisen ja pinnallisen katsaukseni mukaan Immonen haluaa taistella pääasiassa islamilaiseen kulttuuriin kuuluvia piirteitä vastaan.

Immonen on yllättävän huolestunut naisten, poikien ja eläinten oikeuksista ja tasa-arvosta. Valitettavasti Immonen ei näytä kiinnittävän huomiota miesten tasa-arvo-ongelmiin.

Voitte käydä 20 immosen teesiä lävitse ja vertailla omia kantojanne Immosen kantoihin. Silloin teille selviää, oletteko immoslainen vai vastaleirin kulkija."

Jokainen voi miettiä, ovatko nuo ajatukset lopulta "äärioikeistolaisia tai natsistisia", vai puolustetaanko niissä lopulta länsimaista yhteiskunta-ajattelua.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä21784
-:)lauri

^Olisiko tuossa pitänyt erikseen painottaa sitä, että ei ole olemassa mitään yksinomaan suomalaista kulttuuria ja että se mitä meillä on nyt ja on aina ollut, on integraatio lukuisten eri kulttuurien innovaatioita, mutta varata käsite "monikulttuurisuus" tarkoittamaan vain jotain edellisestä irrallista kokonaisuutta, ja minkähänlaista mahdollisesti tarkoitit? Miten tuo mitä kirjoitin sitten eroaa esimerkiksi wikipedian määritelmästä monikulttuurisuudelle, jossa sana kulttuuri tarkoittaa myös aineellisia innovaatioita (joita luettelin vinon pinon) henkisten innovaatioiden (joista mainitsin vain slangisanat) lisäksi?

Jos suomalainen ajaa saksalaisella autolla se ei tarkoita että Suomi on monikuluttuurinen vaan että Saksassa tehdään autoja jotka mielyttävät myös suomalaisen kulttuuripiirin asukkaita. 

Myös maailman sulkeutuneimmissa ja tiukimmin yksikulttuurisissa maissa, kuten Saudi-Arabiassa, ajetaan laajalti saksalaisilla autoilla (jos vain varaa on, Kim Jong Unillakin on Mese, vaikkei varmaan kovin monella muulla siinä maassa olekaan; hän pitää myös amerikkalaisita elokuvista) ja katsellaan taiwanilaisia televisioita, mutta todella harvassa ovat ne jotka väittävät jotain Saudi-Arabiaa monikulttuuriseksi maaksi. Ylipäätään tuotteiden valmistajat pyrkivät tekemään tuotteistaan sellaisia että ne sopivat mahdollisimman laajalle kuluttajajoukolle, eikä toisin päin (harvoja poikkeuksia lukuun otamatta). Saksalaiset autotehtaat ovat tässä onnistuneet hyvin, niiden tuotteet kelpaavat rasistisille ja ahdasmielisille saudeille siinä kun vapaamielisille hollantilaisillekin.

Tässä ketjussa aloittaja tosiaan kyseli sanalle määritelmää ja jos tuo minun esimerkkini, joka on ymmärtääkseni ihan linjassa myös wikipedian määritelmän kanssa, ei sinulle kelpaa, ehkäpä haluat sitten määritellä käsitteen itse paremmin, jotta minäkin oppisin, mikä on sinun mielestäsi se oikea määritelmä käsitteelle?
Pseudohippi
Tässä yhteydessä kulttuuri on tapa toimia ja/tai ajatella. Monikulttuurisuus on useampien toiminta- ja  ajattelutapojen rinnakkaista soveltamista.

Ole hyvä.

Olen varma että olet eri mieltä. Et siksi että sinulla olisi sen perustellumpi mielipide vaan siksi että olet eri mieltä koska olet eri mieltä. Sellainen on tämän palstan valtakulttuuria.

 

 

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Toope

Ei toki ole olemassa kulttuuria, joka olisi irrallaan muista. Ehkä Pääsiäissaaret sitä hetken olivat. Ei tämä silti kumoa sitä, etteivätkö eri maiden kulttuurit olisi omaperäisiä ja erikoisia tavoillaan. Minusta juuri tuo on sitä rikkautta, ei monikulttuurinen sekametelisoppa.

Jos minä haluan nähdä Senegalin kulttuuria, matkustan Senegaliin. Jos haluan nähdä brasilialaista kulttuuria, matkustan sinne. Jos joku haluaa nähdä suomalaista kulttuuria, tulkoon tänne. Tuo kulttuurien kirjo on sitä rikkautta, ei mössö.

Perustilassaan kunkin maan kulttuurit (jotka ovat kaikki enemmän tai vähemmän monikulttuurisia) muuttuvat sitä mukaan, kun ihmiset ottavat yksilöinä muiden maiden kulttuureista sellaisia vaikutteita, joiden avulla näiden ihmisen yksilöllinen eläminen helpottuu tai muuttuu muuten vain miellyttävämmäksi. Eli Matti voi ottaa autonsa konepeltiin senegalilaisen maalauksen ja Mari voi tehdä tehdä senegalilaisille runoille sävellyksiä ja esittää niitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ihmiset saavat tykätä tai olla tykkäämättä siitä. On täysin absurdi ajatus, että vasta kun Toope tai joku muu kulttuuripoliisi olisi valmis ottamaan käyttöön jonkun senegalilaisen kulttuurisen innovaation täällä Suomessa, niin vasta sitten muutkin saavat ottaa kyseisen innovaation käyttöönsä täällä Suomessa. Ja että sitä ennen saisi tutustua senegalilaisen kulttuuriin vain matkustamalla itse senegaliin. Kyllä ihmisillä tulee olla yksilöinä edelleenkin oikeus käyttää ja soveltaa vaikka senegalilaisia innovaaatioita elämässään jos toteuttavat sen ihmisoikeuksien ja lakien puitteissa eikä sinulla tai kenelläkään tule olla siinä nokan koputtamista vaikka se kuinka ärsyttäisi.

On todella vaarallinen ajatus, että suomalaisia yksilöitä tulisi käsitellä vain ryhmänsä osina, joilla ei saa olla eivätkä he saa yksilöinä toteutaa omia mielihaluja lainkaan jos se vain sattuu olemaan jonkun kulttuuripoliisin mielihalujen vastainen innovaatio.

Muutenkin voisit määritellä tuon käyttämäsi monikulttuurisuus-käsitteen, sillä se ei selvästikään ole sama, kuin mikä sillä suomen kielessä on.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sivut

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat