Seuraa 
Viestejä17

Kyseessä lienee jokin kvanttimekaniikan mystinen ilmiö, koska maalaisjärjellä ajateltuna tässä ei ole mitään järkeä. Että jos valot ovat hetkittäin pois päältä, että se lisäisi siis kasvua: tällöinhän kasvi saa 50% vähemmän valoa ja syy-seuraussuhde, pitäisi aiheuttaa päinvastaisen ilmiön. 

Myöskin tässä ilmenee toinen täysin fysiikan lakien vastainen ilmiö, että välkyttämisen seurauksena valo pystyy tunkeutumaan syvemmälle nesteeseen. Tutkimus koskee siis itseasiassa: levän viljelyä, mutta klorofylli mikä klorofylli. 

Olen itse aikeissa tilata levää ja tehdä mm. LED valoilla tutkimuksia. Voikohan aiheesta tehdä tänne aiheen sitten jossa voisin esitellä tutkimustuloksia? Niitä voi varmasti suoraan käyttää kasvien kasvatukseen myös. 

Lisäksi veikkaan että tällä voidaan saada aikaan korostettua mutaatiota DNA:ssa. Joka jalostuksessa hieno homma. Siis kun levähän on yksisoluinen organismi: siis nämä levät joista puhutaan mikrolevinä.

Joten mitä tapahtuu monimutkaisemmalle kasville jolla on jo aineenvaihdunta ja erikoistuneita soluja ja hormoneita?

Olen tavattoman innoissani tästä löydöstä ja se on tuonut nyt eteeni kymmeniä tutkimusaiheita. Teen siis työkseni oman yrityksen alustavaa tutkimustyötä: biotekniikan alalla.

"Fluctuations in the order of milliseconds between illuminated and dark zones have been shown to reduce light inhibition and increase biomass productivity (Ogbonna and Tanaka, 2000; Janssen et al., 2001). " 

Lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3815273/

Täs muutamia prototyyppejäni koskien tätä tekniikkaa:

http://forum.bonekobrothers.com/jaksottainen-led-valaistus-(advanced-led-technology)/

Aiheeseen liittyen muuten vielä, kai tiesitte kun löysivät uuden klorofyllin? Eli vois kokeilla myös kasvattaa noita leviä infrapunavalolla. Jos ois tollainen leväakvaario himas puhdistamas ilmaa, niin se vois myös yöllä tuottaa happea infrapunavaloilla, joita ihmissilmä ei siis näe. 

http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=5463 

Spirulina levästä tietoa:

https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Spirulina

http://akvopedia.org/wiki/Spirulina_farming

https://en.wikipedia.org/wiki/Spirulina_(dietary_supplement)

-----

Kommentit (4)

käyttäjä-3688
Seuraa 
Viestejä32

Vastaan vain siihen, että miksi valojen välkyttäminen kiihdyttää kasvien kasvua.

Oma veikkaukseni on, että kasvu perustuu kasvin "pyrkimykseen" saada enemmän valoa. Luonnontilassa välkkyvä valo tarkoitta useasti sitä, että kasvi on jäänyt pimentoon esim. muiden kasvien lehtien alle, jolloin kasvun kiihdyttäminen luonnollisesti auttaisi saamaan lisää valoa.

Ihmisilläkin lihakset kasvavat bodauksen takia siksi, että elimistö pyrkii sopeutumaan uuteen rasitustilaan. Sopiva rasitustila luo painetta kasvuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ei taida olla vuottakaan kun valosykleistä ja taajastakin välkyttelystä kyselin kasvun suhteen. En vain muista millä sitä hakisi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat